GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εβδομάδα των παθών για τους συνταξιούχους της Ξάνθης – Ουρές και ταλαιπωρία σε τράπεζες και ΑΤΜ (+VIDEO)

-Το πρωί της Παρασκευής έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας σχηματίσθηκε μια γιγάντια ουρά  -Από την Δευτέρα ξεκίνησε η ταλαιπω...

-Το πρωί της Παρασκευής έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας σχηματίσθηκε μια γιγάντια ουρά 
-Από την Δευτέρα ξεκίνησε η ταλαιπωρία των ηλικιωμένων συνταξιούχων, με το κλείσιμο των τραπεζών

Με μια γιγάντια ουρά συνταξιούχων έξω από το κεντρικό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Ξάνθη, στο πεζόδρομο της Γ. Σταύρου το πρωί της Παρασκευής, ολοκληρώθηκε ο κύκλος της εβδομάδας των παθών για τους ηλικιωμένους της περιοχής. 

Τα προβλήματα και η ταλαιπωρία ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας όταν δεκάδες ηλικιωμένοι έσπευσαν έξω από τις κλειστές τράπεζες της πόλης περιμένοντας με την ελπίδα πως αυτές θα ανοίξουν, μιας και κάτι τέτοιο είχε ανακοινωθεί, και θα μπορέσουν να παραλάβουν έστω και ένα μικρό ποσό από τις ήδη πενιχρές συντάξεις που λαμβάνουν. Οι ώρες περνούσαν, οι τράπεζες ωστόσο δεν άνοιγαν και μόνοι όσοι διέθεταν κάρτες ανάληψης χρημάτων μπορούσαν να βγάλουν λεφτά, ήτοι μέχρι 60 ευρώ, από τα ΑΤΜ. Μέχρι και αργά το μεσημέρι αρκετοί ήταν αυτοί που δεν το έβαζαν κάτω και παρά το γεγονός πως είχε ήδη γίνει γνωστό ότι τελικά οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν, παρέμεναν καρτερικά έξω από τις πόρτες των κλειστών τραπεζικών υποκαταστημάτων μήπως και κάτι συμβεί και μπορέσουν να πραγματοποιήσουν αναλήψεις. 


Η ταλαιπωρία των ηλικιωμένων συνεχίστηκε το πρωί της Τετάρτης, όταν και άνοιξαν συνολικά 5 τράπεζες στην πόλη για να εξυπηρετήσουν αυτούς που δεν διέθεταν κάρτες και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν ούτε τα 60 ευρώ ανά ημέρα, να λάβουν. Συνταξιούχοι βρέθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες, έξω από τις τράπεζες πιάνοντας σειρά ωστόσο όταν αυτές άρχισαν να εξυπηρετούν οι ηλικιωμένοι ήρθαν αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη και απρόσμενη εξέλιξη, μιας και είχε αποφασιστεί – χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν – πως η εξυπηρέτηση των συνταξιούχων θα γίνεται αλφαβητικά

Εντάσεις και φωνές
Η εξέλιξη αυτή, όπως ήταν φυσική προκάλεσε την οργή των ηλικιωμένων πολλοί εκ των οποίων άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται ενώ ο συνωστισμός αυξανόταν στα δύο μεγάλα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς καθώς και την Εθνική Τράπεζας. Στα υπόλοιπα υποκαταστήματα η κατάσταση ήταν αισθητά καλύτερη, μιας και ήταν μικρότερος ο όγκος των συνταξιούχων που ανέμεναν στην ουρά. 

Απογοητευμένοι αρκετοί αποχωρούσαν ενώ και πάλι δεν ήταν λίγοι αυτοί που παρέμεναν στην ουρά της ταλαιπωρίας ελπίζοντας πως θα καταφέρουν να εξυπηρετηθούν. Στους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης μετρητών οι τράπεζες έδιναν το ποσό των 120 ευρώ ως ανώτατο εβδομαδιαίο όριο χρημάτων, κάτι που εξόργισε ακόμη περισσότερο τους δικαιούχους, μιας και έκαναν λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά συγκριτικά με αυτούς που μπορούν να βγάζουν έστω 60 ευρώ κάθε μέρα από τα ΑΤΜ. 

Την Πέμπτη η ίδια κατάσταση συνεχίστηκε, ωστόσο παρατηρήθηκε μια καλύτερη οργάνωση για την εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων, αν και για ακόμη μια φορά δεν έλειψαν τα προβλήματα με αρκετούς να αισθάνονται δυσφορία λόγω του συνωστισμού που επικρατούσε. 

Ουρά... γίγας! 
Η ταλαιπωρία συνεχίστηκε και κορυφώθηκε την Παρασκευή μιας και έσπευσαν ξανά στις τράπεζες όσοι ηλικιωμένοι δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν τις προηγούμενες ημέρες. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα έξω από το κεντρικό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην πόλη, με τους συνταξιούχους να σχηματίζουν μια τεράστια ουρά ώστε να παραλάβουν τα 120 ευρώ που τους αντιστοιχούν. 

Τα 60 έγιναν 50 
Την ίδια στιγμή, στα 50 ευρώ μειώθηκε το ανώτατο όριο ανάληψης χρημάτων από τα ΑΤΜ της πόλης λόγω έλλειψης – όπως αναφέρεται – σε χαρτονομίσματα  των 20 ευρώ. Τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης αδυνατούν να ικανοποιήσουν το αίτημα των πολιτών για ανάληψη 60 ευρώ, και ως εκ τούτου χορηγούν 50!