GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Καυγάδες, εντάσεις και ταλαιπωρία στις τράπεζες της Ξάνθης – Ουρές συνταξιούχων! (+VIDEO)

-Δεν γνώριζε κανείς πως εξυπηρετούν αλφαβητικά και έφυγαν απογοητευμένοι -Πατείς με πατώ σε μόλις άνοιξαν οι πόρτες των τραπεζών λίγο πρ...

-Δεν γνώριζε κανείς πως εξυπηρετούν αλφαβητικά και έφυγαν απογοητευμένοι
-Πατείς με πατώ σε μόλις άνοιξαν οι πόρτες των τραπεζών λίγο πριν τις 8.00 το πρωί στην πόλη 
-Το πρώτο φως της ημέρας βρήκε δεκάδες ηλικιωμένους με την αγωνία εάν θα πληρωθούν έξω από τις τράπεζες 

Ουρές σχημάτιζαν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης οι ηλικιωμένοι έξω από τις τράπεζες της Ξάνθης για να παραλάβουν ένα μικρό ποσό των συντάξεών τους, με τις εντάσεις, τους καυγάδες αλλά και την απογοήτευση να κυριαρχούν. 

Οι ηλικιωμένοι άρχισαν να προσέρχονται στα συνολικά πέντε υποκαταστήματα των Τραπεζών που λειτούργησαν για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους λίγο πριν από τις 7.00 πιάνοντας θέση μπροστά μπροστά στις κλειστές πόρτες των τραπεζικών υποκαταστημάτων. Όσο περνούσε η ώρα οι ουρές έξω από τις Τράπεζες αυξάνονταν, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στην Τράπεζα Πειραιώς (πρώην Αγροτική) αλλά και στο κεντρικό υποκατάστημα της Εθνικής, όπου κατεγράφη η μεγαλύτερη προσέλευση των συνταξιούχων!


Εξυπηρέτηση... αλφαβητικά! 
Αυτό ωστόσο για το οποίο δεν είχαν ενημερωθεί οι συνταξιούχοι, μιας και αποφασίστηκε εντελώς ξαφνικά και μάλιστα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ήταν το γεγονός πως οι Τράπεζες αποφασίστηκε να εξυπηρετούν αλφαβητικά τους ηλικιωμένους και ως εκ τούτου όσοι δεν ήταν στην πρώτη λίστα (από το Α μέχρι και το Ι) θα έπρεπε να αποχωρήσουν χωρίς χρήματα! Φυσικά αυτό όπως ήταν αναμενόμενο εξόργισε τους ηλικιωμένους που άρχισαν να διαμαρτύρονται και δη αυτοί που ήρθαν από διάφορα χωριά του Νομού, περιμένοντας από τα χαράματα για να παραλάβουν το ποσό των 120 ευρώ! 

Οι τραπεζικοί υπάλληλοι προσπάθησαν να περιορίσουν τις αντιδράσεις των ηλικιωμένων, καθησυχάζοντάς τους, ωστόσο οι διαμαρτυρίες και τα παράπονα έπεφταν βροχή. Μόλις μάλιστα άνοιξαν τις πόρτες τους οι τράπεζες, μοιράζοντας χαρτάκια προτεραιότητας στους συνταξιούχους, επικράτησε ένας πανικός, με τους ηλικιωμένους να φωνάζουν και να τσακώνονται για την σειρά τους. Υπήρξαν ωστόσο και τράπεζες στις οποίες η προσέλευση των ηλικιωμένων ήταν μικρότερη και ως εκ τούτου η εξυπηρέτηση των συνταξιούχων ήταν φανερά πιο εύκολη και οργανωμένη. 

Έξω από τις Τράπεζες υπήρχαν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και άλλων τμημάτων της Αστυνομίας υπό τον φόβο επεισοδίων αλλά και στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που λαμβάνει τις τελευταίες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια στιγμή και τα ΑΤΜ της περιοχής εντοπίστηκε το γνωστό πρόβλημα με την έλλειψη χαρτονομισμάτων των 20 ευρώ, με αποτέλεσμα το ημερήσιο όριο των 60 ευρώ να κατέβει αυτόματα στα 50, κάτι που επίσης σχολιάζονταν αρνητικά το πρωί της Τετάρτης από ηλικιωμένους που είχαν κάρτες αναλήψεως ωστόσο δεν μπορούσαν να βγάλουν τα 60 ευρώ.