GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σχέδιο μερικής επαναλειτουργίας της Αστυνομικής Σχολής στην Ξάνθη αποκάλυψε ο Πανούσης

-Δήλωσε πως γίνονται προσπάθειες να λειτουργήσει ξανά και σαν Σχολή και σαν... Κέντρο Κράτησης -Δεν είναι ξεκάθαρο το εάν θα υλοποιηθεί...

-Δήλωσε πως γίνονται προσπάθειες να λειτουργήσει ξανά και σαν Σχολή και σαν... Κέντρο Κράτησης
-Δεν είναι ξεκάθαρο το εάν θα υλοποιηθεί ή όχι τελικώς το εν λόγω σχέδιο 

Σχέδιο μερικής επαναλειτουργίας της Αστυνομικής Σχολής στην Ξάνθη αποκάλυψε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο”, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιάννης Πανούσης. 

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων πως γίνονται προσπάθειες ώστε να λειτουργήσει ξανά η Αστυνομική Σχολή και να απορροφήσει περί τους 100 δόκιμους, οι οποίοι ωστόσο θα συνυπάρχουν με τους μετανάστες που βρίσκονται ήδη στις εγκαταστάσεις της Σχολής, μιας και ως γνωστόν αυτή λειτουργεί ως Κέντρο Κράτησης Μεταναστών. 

“Καταφέραμε να μπουν οι 3 σειρές επιτυχόντων που δεν έμπαιναν λόγω Μνημονίου. Πήραμε τις 2 πρώτες σειρές που ήταν 580 άτομα και πριν από μερικές ημέρες πήραμε και την τρίτη. Άρα έχουμε άλλες 2 σειρές, που είναι γύρω στις 280 και πιέζω από αυτούς να πάνε οι 100 στην Ξάνθη και να συνυπάρξουν με το Κέντρο Κράτησης, εάν μπορεί να γίνει αυτό οι 100 θα μπουν από τώρα. Είναι Κέντρο Κράτησης και πρέπει να βρούμε τρόπο για την συνύπαρξη αυτή” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πανούσης, τονίζοντας πως προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται μια σειρά από επαφές ενώ ο ίδιος συνομίλησε και με τον κ. Παναγιώτη Σγουρίδη για το θέμα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Όπως είναι γνωστό ήδη έχει παρθεί εδώ και μήνες σχετική απόφαση για την επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής Κομοτηνής, η οποία θα ανοίξει φέτος τις πόρτες της ενώ παρά το γεγονός πως η ύπαρξη και λειτουργία του Κέντρου Κράτησης στην Ξάνθη και δη στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Σχολής έχει προκαλέσει κατά καιρούς ουκ ολίγες αντιδράσεις, μέχρι και σήμερα δεν διαφαίνεται ξεκάθαρα η περίπτωση ολικής επαναλειτουργίας της Αστ. Σχολής και κατάργησης του Κέντρου Κράτησης.