GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο δημοτικό συμβούλιο τα “βοθρολύματα” του νερού που εντοπίστηκαν σε Ξάνθη και Σταυρούπολη

Το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης απασχόλησε η αποκάλυψη που έκανε μέσω του Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα ο π...

Το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης απασχόλησε η αποκάλυψη που έκανε μέσω του Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα ο πρόεδρος της ΠΑΚΟΕ σχετικά με τα αποτελέσματα ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Ξάνθης και της Σταυρούπολης και τα οποία έδειξαν κολοβακτηρίδια μέσα στο πόσιμο νερό. 

Ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη κ. Νίκος Ανταμπούφης έθεσε το ζήτημα εκτός ημερησίας διάταξης ζητώντας μάλιστα από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ κ. Μανόλη Τσέπελη να δώσει εξηγήσεις. 

“Θα ήθελα μια πρώτη απάντηση για το δίκτυο ύδρευσης και τις μετρήσεις που έγιναν από περιβαλλοντική οργάνωση. Να ξέρουμε τις ενέργειες της ΔΕΥΑΞ και του Δήμου μας, ενώ οι καταγγελίες αυτές έρχονται να προστεθούν στις προσωπικές μου παρατηρήσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ανταμπούφης, με τον κ. Τσέπελη να αναφέρει πως “εμείς είδαμε σε μια εφημερίδα δημοσίευμα, δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν ο φορέας αυτός είπε αυτά που είπε. Ζητήσαμε να μας δώσει αυτή τη μελέτη εγγράφως. Να δούμε που έχει κάνει αυτή την έρευνα και έχει διαπιστώσει προβλήματα με το νερό. Τα θέμα είναι πολύ σοβαρό και μπορεί δημοσιογραφικά να έχει αλλοιωθεί η όποια έρευνα του φορέα”. 

Μάλιστα ο ίδιος επικαλέστηκε μετρήσεις που γίνονται από το ΙΓΜΕ και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιου (σ.σ. σε δηλώσεις του στον Τύπο είχε αναφερθεί σε μετρήσεις του ΔΠΘ) ενώ παράλληλα ανέφερε πως υπάρχει σύμβαση με ιδιωτικό εργαστήριο με έδρα την Αλεξανδρούπολη που επίσης κάνει μετρήσεις για την ποιότητα του νερού. 

1,5 χρόνο περιμένουν για μια... βλάβη! 
Την ίδια στιγμή ωστόσο δυο δημότες από τον Δαφνώνα βρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζοντας την έντονη δυσφορία τους για το γεγονός πως εδώ και 1,5 χρόνο, όπως τόνισαν, υπάρχει μια βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης πίσω από το σπίτι τους που δεν έχει επιδιορθωθεί παρά τις οχλήσεις τους προς τους αρμόδιους. 

Το θέμα προκάλεσε έντονο λεκτικό διαπληκτισμό ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους με τον Δήμαρχο και τον κ. Θανάση Ξυνίδη να καυγαδίζουν εντόνως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια