GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Βράβευση των μαθητών του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Λυκείου Ξάνθης σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Λύκειο Ξάνθης συμμετείχε στον Β’ Μαθητικό Διαγωνισμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Γενικής Γραμματείας Θρησκευ...


Το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Λύκειο Ξάνθης συμμετείχε στον Β’ Μαθητικό Διαγωνισμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων με θέμα «Μνήμες Μικράς Ασίας και Πόντου» λαμβάνοντας τον 1ο τιμητικό έπαινο, με την ταινία μικρού μήκους «Μεγάλος Βασίλειος, ο διωγμός από τη γη του».

Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα για δεύτερη χρονιά υπό την αιγίδα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητας της Εκκλησιάς της Ελλάδος και της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν τέσσερα πρόσωπα που συνδέονται με τη Μικρά Ασία και τον Πόντο: Μέγας Βασίλειος, Άγιος Εθνοϊερομάρτυρας Ευθύμιος, Επίσκοπος Ζήλων, Φιλιώ Χαϊδεμένου, Εθνομάρτυρας Νίκος Καπετανίδης, ήρωας του Πόντου. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους με ένα από τα παραπάνω θέματα. Συγκεκριμένα εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Λυκείου Ξάνθης με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Ιωάννη Κατσούλη, έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν οι μαθήτριες: Τσαφαράκη Βασιλική, Λεσκόφτση Συρματένια, Γκεωργκίεβα Πλαμένα.

Στο πλαίσιο της παραπάνω βράβευσης, πραγματοποιήθηκε από 24 έως 26 Απριλίου εκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο για τους βραβευθέντες μαθητές με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους της Αργολίδας.


Οι μαθητές και μαθήτριες, καθώς και οι συνοδοί καθηγητές τους ενημερώθηκαν για την ιστορική και εκκλησιαστική παράδοση της Αργολίδος και έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο. Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου, και στο Λαογραφικό μουσείο της Νέας Κίου. Δεν παρέλειψαν να προσκυνήσουν τον Πολιούχο της Πόλεως στον ιερό ναό του Άγιου Πέτρου και τον ιερό ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Η βράβευση έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης 25η Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου όπου ο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος απένειμε τα βραβεία και τους τιμητικούς επαίνους στους μαθητές.

Την Τετάρτη 26 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών όπου έγιναν δεκτοί από τον Πρωτοσύγκελο Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Θεοχάρη και μεταφέρθηκε η πατρική ευλογία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, συνόδευαν την εκδρομή: ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Πετράκος, Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί, ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Μέντης, Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος. Επίσης η κ. Βικτώρια Πελώνη συνόδευσε εκ μέρους της Γενικής γραμματείας Θρησκευμάτων.

Ο υπερσύνδεσμος της ταινίας:

https://www.youtube.com/watch?v=jcRImPtEWMg












Δεν υπάρχουν σχόλια