GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Όσο περισσότερο χρόνο περνάς με κάποιον τόσο πιθανότερο είναι να σου αρέσει

Η ερωτική έλξη μεταξύ δύο ανθρώπων είναι κάτι που δημιουργείται σταδιακά, με το πέρασμα του χρόνου να επιτρέπει να αναδειχθούν τα εσωτερικά ...


Η ερωτική έλξη μεταξύ δύο ανθρώπων είναι κάτι που δημιουργείται σταδιακά, με το πέρασμα του χρόνου να επιτρέπει να αναδειχθούν τα εσωτερικά χαρίσματα του καθενός.

«Με την πάροδο του χρόνου, παράγοντες όπως η συμβατότητα μπορεί να κάνει το άτομο πιο ελκυστικό με τρόπους που επισκιάζουν πιο εύκολα παρατηρήσιμα χαρακτηριστικά, όπως η φυσική ομορφιά. Ή ίσως το άτομο μπορεί πραγματικά να γίνει πιο ελκυστικό στα μάτια του συντρόφου του, δυνάμει άλλων παραγόντων», τονίζει η επικεφαλής της έρευνας του Πανεπιστημίου του Τέξας, Λούσι Χαντ.

Έτσι, εξηγείται κατά κάποιο τρόπο γιατί τα άτομα που κάνουν σχέση αμέσως μετά τη γνωριμία τους είναι πιο όμοια σε επίπεδο ελκυστικότητας, σε σχέση με εκείνα που γίνονται ζευγάρι, αφού πριν ήταν φίλοι.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από 167 ζευγάρια. Τα 100 από αυτά ήταν έγγαμα και τα υπόλοιπα είχαν σχέση. Άλλα ήταν μαζί μόλις τρεις μήνες, ενώ άλλα ήταν μαζί έως και 53 χρόνια. Ο μέσος χρόνος σχέσης ήταν εννέα χρόνια.

Αφού βιντεοσκόπησαν τα ζευγάρια καθώς μιλούσαν για τη σχέση τους, βαθμολόγησαν τη φυσική ελκυστικότητα κάθε μέλους του ζευγαριού.

Όπως διαπίστωσαν, όσο περισσότερο καιρό γνωρίζονταν τα άτομα πριν γίνουν σύντροφοι, τόσο λιγότερο πιθανό ήταν να ταιριάζουν ως προς την εμφάνιση τους και το επίπεδο ελκυστικότητας. Παρομοίως και τα ζευγάρια που ήταν φίλοι πριν γίνουν ερωτικοί σύντροφοι.

Αντιθέτως, τα ζευγάρια που σύναψαν σχέση σε λιγότερο από ένα μήνα γνωριμίας ταίριαζαν περισσότερο εμφανισιακά.

«Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι οι άνθρωποι τείνουν να βγαίνουν με άτομα που έχουν όμοια χαρακτηριστικά συμπεριφοράς, ψυχολογίας και εμφάνισης. Ωστόσο, η μελέτη μας αποδεικνύει ότι όταν κάποιος έχει χρόνο να αλληλεπιδράσει με τον άλλον, έχει την ευκαιρία να διαμορφώσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα απ’ αυτή της πρώτης εντύπωσης.

Και αυτό επαληθεύει την άποψη ότι παρά τη φυσική φθορά που φέρνει το πέρασμα του χρόνου, εξακολουθούμε να θεωρούμε το έτερο μας ήμισυ όμορφο και ελκυστικό», επισημαίνει η Δρ. Χαντ.


Δεν υπάρχουν σχόλια