GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σεμινάρια για την αντιμετώπιση του τραύματος στην Αλεξανδρούπολη

Σεμινάρια edl για την αντιμετώπιση του τραύματος στα εξωτερικά ιατρεία που αφορά τον πολυτραυματία , υλοποιούνται για πρώτη χρονιά φέτος στο...


Σεμινάρια edl για την αντιμετώπιση του τραύματος στα εξωτερικά ιατρεία που αφορά τον πολυτραυματία , υλοποιούνται για πρώτη χρονιά φέτος στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Χειρουργών ,με υπεύθυνο τον Αν. Καθηγητή Χειρουργικής  στην Α΄ Πανεπιστημιακή Κλινική  του ΔΠΘ κ. Μιχάλη Καρανίκα.

«Ειμαστε το μοναδικό πανεπιστήμιο της χώρας που δεν είχε το σεμινάριο αυτό το οποίο  είναι υποχρεωτικό και απευθύνεται σε γιατρούς οι οποίοι ενδιαφέρονται να μάθουν να αντιμετωπίζουν τον πολυτραυματία, καθώς έχει αποδεχθεί από πολλές μελέτες που έχουν γίνει ότι, η σωστή αντιμετώπιση την πρώτη κρίσιμη ώρα που θα έρθει ο ασθενής στα επέιγοντα ιατρεία ,είναι η πλέον καθοριστική για την εξέλιξη του για την διάσωση του αλλά και για την πιθανότητα να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες επιπτώσεις στο μέλλον από αυτόν τον τραυματισμό,» ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Καρανίκας.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το edl Ελλάδας,το ΔΠΘ και την Α΄ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική  και όπως τόνισε  ο κ. Καρανίκας   «αυτό είναι πολύ σημαντικό  για τον ίδιο τον ασθενή  για την οικογένεια του αλλά και για την πολιτεία η οποία με αυτόν τον τρόπο έχει ένα μεγάλο οικονομικό όφελος από ασθενείς οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο  εάν δεν αντιμετωπίζονταν σωστά μπορεί  στο τέλος να γινόντουσαν  παραπληγικοί , τετραπληγικοί, η να είχαν  κάποιο μόνιμο πρόβλημα το οποίο θα ήταν από αυτές τις πρώτες  κρίσιμες ώρες, δισεπίλυτο.»

Το σεμινάριο περιλαμβάνει οκτώ σταθμούς εκπαίδευσης με περιορισμένο αριθμό εκπαιδευόμενων  ώστε να γίνονται όλες οι δεξιότητες .Οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν  πως να διασωληνώνουν τον ασθενή πως να κάνουν βασικές τεχνικές προκειμένου να έχουν πρόσβαση στον αεραγωγό, βασικές τεχνικές για να έχει ο αεραγωγός καλή κυκλοφορία, βασικες τεχνικές διαχείρισης των τραυματιών, καθώς όπως είπε ο κ. Καρανίκας η περιοχή πάσχει σε αυτό. «Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να έχουμε από τους μετανάστες 15-20 άτομα που θα πρέπει να τα διαχειριστούμε ταυτόχρονα. Η διαλογή  λοιπόν του πλέον πάσχοντα ασθενούς έχει πολύ μεγάλη σημασία ώστε να αντιμετωπιστεί  πρώτος και σε αυτό  ο ακρογωνιαίος λίθος είναι το edl,»κατέληξε ο κ. Καρανίκας.

Το Αμερικάνικο Κολλέγιο Χειρουργών – ACS, με περισσότερα από 85.000 μέλη, είναι ο ισχυρότερος επιστημονικός και εκπαιδευτικός οργανισμός που εκπροσωπεί όλες τις χειρουργικές ειδικότητες παγκοσμίως και προσφέρει ποιοτική υποστήριξη στους χειρουργούς.

Ιδρύθηκε το 1913 για να βελτιώσει την ποιότητα αντιμετώπισης των χειρουργικών ασθενών βάζοντας πολύ υψηλούς στόχους ηθικής, εκπαίδευσης και πρακτικής . 

Με βασικό στόχο την προαγωγή της επιστήμης και τη μεταλαμπάδευση αυτής, μέσω τη εκπαιδευτικής διαδικασίας, η Ακαδημία βοηθά τους νεότερους χειρουργούς κάθε ειδικότητας να εξελιχθούν στη χειρουργική τεχνική και να εμβαθύνουν στη γνώση, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν τις πλέον άρτιες και υψηλοτάτου επιπέδου υπηρεσίες υγείας, στους ασθενείς.

πηγή: ΕΡΤ













 

Δεν υπάρχουν σχόλια