GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μ. Τσέπελης. Ο μοιραίος πολιτικός άνδρας, την μοιραία στιγμή για την πόλη

Και εκεί που ο Χ. Δημαρχόπουλος, πρώην δήμαρχος Ξάνθης, άρχισε να αντιλαμβάνεται πώς πρέπει να κινείται και σαν πολιτικός και όχι μόνο ως έν...


Και εκεί που ο Χ. Δημαρχόπουλος, πρώην δήμαρχος Ξάνθης, άρχισε να αντιλαμβάνεται πώς πρέπει να κινείται και σαν πολιτικός και όχι μόνο ως ένας εργάτης της πολιτικής και αφού ετοίμασε ένα σεβαστό κομπόδεμα για την πόλη που θα μπορούσε στην επόμενη τετραετία να το αξιοποιήσει για το καλό της, έχασε τις εκλογές και στην θέση του ήρθε ο πιο μοιραίος ίσως πολιτικός άνδρας τα τελευταία 30 και βάλε χρόνια της νεότερης ιστορίας της πόλης.

Ένας πολιτικός άνδρας που ξέρει να κερδίζει εκλογές, ξέρει να κάνει συμμαχίες, ξέρει πώς να αντιμετωπίσει την οργή των δημοτών και ξέρει να χρησιμοποιεί τα χρήματα των δημοτών για να … παραμείνει γαντζωμένος στην θέση του δημάρχου.

Μπορεί ο δήμαρχος να μην αφήνει κανένα έργο πίσω του αλλά, με τα μέχρις στιγμής δεδομένα είναι ο κυρίαρχος του παιγνιδιού.

Τι σημασία έχει αν η ελλιπέστατη πολιτική του συμπεριφορά στεναχωρεί τους Ξανθιώτες.

Τι σημασία έχει αν η πολιτική του παρουσία στέλνει τα χειρότερα μηνύματα στους σκεπτόμενους Ξανθιώτες.

Ο Μ. Τσέπελης φρόντισε να στείλει συγκεκριμένα μηνύματα σε συγκεκριμένους ανθρώπους που θα του διασφαλίσουν την επανεκλογή του αφού στην ουσία, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κρατηθεί στην θέση του δημάρχου.

Ο Μ. Τσέπελης με την πολιτική  εξυπνάδα που διαθέτει, φρόντισε το «φαίνεστε παρά το πράττειν» και ομολογουμένως τα πήγε πολύ καλά.

Με λίγα λόγια, άνθρωπος των δημοσίων σχέσεων φρόντισε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των δαπανών του δήμου να στραφεί σε «θεάματα» αφήνοντας στην άκρη τον «άρτο».

Φρόντισε με μαεστρία να διαθέσει ένα μεγάλο οικονομικό κομμάτι του προϋπολογισμού του δήμου σε έργα βιτρίνας, πληρώνοντας αδρά συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης για να κρατήσουν «ζωντανό» αυτό ακριβώς το προφίλ που χρειάζεται για να επηρεάσει ψηφοφόρους χαμηλής νοηματικής στάθμης.

Ακριβώς αυτό έκανε, πληρώνοντας με χρήματα των Ξανθιωτών επικοινωνιολόγους, τοπικά βλαστάρια της δημοσιογραφίας για να κρατήσουν «ζωντανό» αυτό ακριβώς το προφίλ του «μεγάλου», του «δυνατού» και γενικώς του «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω».

Σαφέστατα και αυτό δεν είχε σε όλη την τετραετία που μας πέρασε κανέναν αντίχτυπο στους σκεπτόμενους Ξανθιώτες, όπου μάλιστα, αυτή του η συμπεριφορά, επικρίθηκε έντονα, όμως, αυτός ήταν ο στόχος του.

Είπαμε ότι μπορεί να λείπουν κάποια γράμματα και γνώσεις από τον νυν δήμαρχο, όμως, κανένας δεν μπορεί να φτάσει την πονηράδα και την γνώση του «πολιτικού παιγνιδιού».

Άρα ο νυν δήμαρχος, με όλη την προηγούμενη ακατάλληλη συμπεριφορά για τα συμφέροντα των Ξανθιωτών, κατάφερε να στείλει συγκεκριμένα μηνύματα σε συγκεκριμένη μάζα ψηφοφόρων και που με την χρήση των δημοτικών χρημάτων, θα διασφαλίσει την παραμονή του στον δημαρχιακό θώκο.

Με λίγα λόγια ο Μ. Τσέπελης, ήρθε στα δημοτικά πράγματα την χειρότερη στιγμή της Ξάνθης.

Ο Μ. Στυλιανίδης συντήρησε μία αξιοπρεπή Ξάνθη χωρίς κάποιο ιδιαίτερο έργο στο ενεργητικό του, ο Χ. Δημαρχόπουλος που ήταν η διάδοχη κατάσταση, προσπάθησε να συμμαζέψει τα οικονομικά του δήμου, το κατάφερε με πάρα πολύ δουλειά – αυτό κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει – μάζεψε χρήματα στα ταμεία του δήμου και την ώρα που άρχισε να κατανοεί πράγματα για την πολιτική του συμπεριφορά η οποία σημειωτέων και τιμωρήθηκε με την ψήφο από τους Ξανθιώτες και είχε  ωριμάσει έργα για την πόλη, εμφανίσθηκε ο Μ. Τσέπελης ως μοιραίος αρχηγός και εκτόπισε τον παλιό δήμαρχο, σαφέστατα με ευθύνη των Ξανθιωτών.

Οι οποίοι Ξανθιώτες, για έναν περίεργο λόγο, συνεχίζουν ακόμη και τώρα που η Ξάνθη μετατράπηκε σε μία από τις χειρότερες πόλεις της Ελλάδος, να λαμβάνουν υπόψη την παρουσία του νυν δημάρχου στα πολιτικά πράγματα της πόλης.

Μήπως τελικά οι Ξανθιώτες είναι μοιραίοι άνθρωποι που επιλέγουν μοιραίους ανθρώπους για το «καλό τους!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια