GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ Να αποσυρθεί τώρα το τερατούργημα!

  ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ Να αποσυρθεί τώρα το τερατούργημα!                 Την κατακραυγή εργαζομένων και βιο...


 ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Να αποσυρθεί τώρα το τερατούργημα!

                Την κατακραυγή εργαζομένων και βιοπαλαιστών αγροτών για το νομοσχέδιο - τερατούργημα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που ιδιωτικοποιεί ακόμα περισσότερο το νερό, μετέφερε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, μιλώντας χτες στην τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

                Σημείωσε ότι είναι μεγάλη η αγωνία των εργαζομένων, «που με ένα στόμα λένε πως αυτό που σήμερα προωθείται με το νομοσχέδιο - τερατούργημα για το νερό είναι τα "καλά" του ΟΣΕ που οδήγησαν στην πολύνεκρη τραγωδία, είναι τα "καλά" της Ενέργειας που οδήγησαν στην ενεργειακή ακρίβεια για τα λαϊκά νοικοκυριά και τα τεράστια κέρδη για το καρτέλ των ενεργειακών επιχειρήσεων και τα κομμένα ρολόγια για τη φτωχολογιά».

                Η Δ. Μανωλάκου μετέφερε τη διαμαρτυρία των αρμόδιων φορέων που καταγγέλλουν τη διαδικασία - παρωδία, οι οποίοι δεν ρωτήθηκαν για το νομοσχέδιο, αν και τους αφορά, και ζητούν την απόσυρσή του, επιβεβαιώνοντας ότι προωθείται η παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού, η οποία ξεκίνησε από το 1999.

                Τόνισε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν στην ίδια στρατηγική ιδιωτικοποιήσεων, που αποτελεί πολιτική κατεύθυνση της ΕΕ. «Εχετε δέσμευση όλοι σας απέναντι στην ΕΕ, στην οποία υποκλίνεστε», σημείωσε και πρόσθεσε: «Ξεδιάντροπα στηρίζετε τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, για το κέρδος τους, σε βάρος της λαϊκής ανάγκης για φτηνό, ποιοτικό και σε επάρκεια νερό, όπως και σε φτηνή Ενέργεια με τη χρήση εγχώριων πηγών».

                «Το νομοσχέδιο αυτό έχει καθαρό στόχο την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού και των σκουπιδιών, διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια απ' τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε, αναδεικνύοντας τις ευθύνες όλων τους για την ιδιωτικοποίηση του νερού όταν οδηγούσαν την ΕΥΔΑΠ και την ΕΔΥΑΘ στο χρηματιστήριο, όπως έγινε και με τη ΔΕΗ, με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ που την ψήφισαν όλοι, με τα 14 αεροδρόμια κ.λπ.

                Επισήμανε πως το γεγονός ότι στην καπιταλιστική οικονομία το νερό είναι εμπόρευμα και όχι αγαθό επιβεβαιώνεται απ' το ότι κόβεται σε λαϊκά νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν, όπως στου Ζωγράφου, στη χαμηλοσυνταξιούχο, που επιχείρησαν να της πάρουν το ρολόι νερού, αλλά απέτυχαν κάτω από το βάρος της λαϊκής κινητοποίησης.

                Ακόμα, η Δ. Μανωλάκου σημείωσε ότι η ένταξη του νερού στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ενισχύει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο ιδιωτικοποίησής του, αποτελεί κατεύθυνση της ΕΕ και προαπαιτούμενο του υπερμνημονίου του Ταμείου Ανάκαμψης για την κοστολόγηση του νερού με προκαθορισμένα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, γεγονός που θα ακριβύνει το νερό για τα λαϊκά στρώματα και τους βιοπαλαιστές αγρότες.

                Οπως υπογράμμισε, «στόχος θα παραμένει να γίνεται έλεγχος της ζήτησης και όχι αύξηση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού που είναι εφικτή, η εξασφάλιση με γρηγορότερους ρυθμούς νέων πεδίων κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους που σημαίνει ακόμα χειρότερες σχέσεις εργασίας σε ΕΥΔΑΠ - ΕΔΥΑΘ και συρρίκνωση των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης - αποχέτευσης».

                Καταλήγοντας επισήμανε: «Γι' αυτό εμείς όχι μόνο το καταψηφίσαμε αλλά ζητήσαμε απ' την αρχή την απόσυρσή του. Το ΚΚΕ πρωτοστατεί στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της ΕΕ για την πλήρη εμπορευματοποίηση του νερού και την ιδιωτικοποίηση, παλεύει για τη διασφάλιση φτηνού και ποιοτικού νερού για τον λαό με την άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής, αύξηση των διαθέσιμων αποθεμάτων, για την εξασφάλιση της επάρκειάς του στην αγροτική παραγωγή χωρίς χαράτσια. Καλούμε τον λαό να δυναμώσει την πάλη του για καμία αύξηση της τιμής του νερού, αντίθετα για δραστική μείωση των τιμολογίων, καμία διακοπή νερού στα λαϊκά στρώματα, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με δικαιώματα και κατάργηση των εργολάβων.

                Ωστόσο η διαχείριση του νερού προς όφελος του λαού προϋποθέτει απαλλαγή απ' τους νόμους του καπιταλιστικού κέρδους, νερό, μονάδες επεξεργασίας, δίκτυα, άρδευση, αποχέτευση να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία και όχι εμπόρευμα, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και την προστασία του περιβάλλοντος».

από την τοποθέτηση της Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτή του ΚΚΕ , στην τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής κι Εμπορίου στη Βουλή

T.Ε Ξάνθης του 

 

 

                                                                             

                                                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια