GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ο Δήμος Ξάνθης στην ημερίδα για την Πολιτική Προστασία στη Σιάτιστα

Η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, τα χρηματοδοτικά εργαλεία και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων στους Δήμους, απασχόλησαν την Ημερ...


Η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, τα χρηματοδοτικά εργαλεία και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων στους Δήμους, απασχόλησαν την Ημερίδα για την Πολιτική Προστασία που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ και ο Δήμος Βοΐου την Παρασκευή στη Σιάτιστα.

Τον Δήμο Ξάνθης εκπροσώπησε ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Αφεντούλης Τσακιρίδης.

Στην εκδήλωση, όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από δήμους όλης της χώρας, επισημάνθηκε η ανάγκη αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας στους ΟΤΑ, οι τρόποι εφαρμογής των νέων τεχνολογιών για την αναβάθμιση υπηρεσιών και εξυπηρέτησης των πολιτών, η εξάλειψη της γραφειοκρατίας, ο ρόλος της λειτουργίας της Ακαδημίας ΠΠ, στην οποία γίνεται η εκπαίδευση στελεχών και εθελοντών, ενώ παρουσιάστηκαν μοντέλα ΠΠ δήμων με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, για τον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό.

Επίσης, αναδείχθηκε η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ ΟΤΑ και εμπλεκόμενων τοπικών φορέων (Πυροσβεστική, Δασαρχείο, Νοσοκομεία κλπ) με στόχο την αποδοτικότερη διαχείριση εκτάκτων φαινομένων και αναγκών.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε το «ΑΙΓΙΣ», το Εθνικό Πρόγραμμα, ύψους 1,7 δις το οποίο, όπως τονίστηκε αποτελεί αληθινή ευκαιρία της χώρας μας να αναβαθμίσει την Πολιτική Προστασία στους Δήμους και τις Περιφέρειες, ενισχύοντας παράλληλα την ανθεκτικότητά της στην κλιματική κρίση.

Το ΑΙΓΙΣ στοχεύει στην αναβάθμιση υποδομών και εγκαταστάσεων, συστημάτων προειδοποίησης και πρόληψης, εξοπλισμών και Μέσων Αντιμετώπισης.



Δεν υπάρχουν σχόλια