GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Θέμα ημερών οι ανακοινώσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα για τον κατώτατο μισθό προανήγγειλε σήμερα (13.02.2023) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.


Ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα για τον κατώτατο μισθό προανήγγειλε σήμερα (13.02.2023) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Θα έχουμε ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα για τον κατώτατο μισθό και θα ισχύσει από την 1η Απριλίου».

Χατζηδάκης: Δεν θα φτάσει τα 800 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι ο βασικός κατώτατος μισθός δεν θα φτάσει τα 800 ευρώ.

 Ωστόσο, η τήρηση του χρονοδιαγράμματος είναι βασικής σημασίας καθώς μέχρι την 1η Απριλίου που θα εφαρμοστεί ο νέος μισθός, θα πρέπει και τα λογιστήρια των επιχειρήσεων να έχουν προσαρμόσουν τα συστήματά τους.

  • Το επικρατέστερο σενάριο
  • Ο νέος μισθός, από 713 που είναι σήμερα, αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 760 και 780 ευρώ.

Άρα, το ποσοστό της αύξησης θα είναι 7,50% έως 7,75%, ενώ δεν αποκλείεται να φτάσει και το 9%-9,6%. Τι σημαίνει αυτό; Mε βάση τα σενάρια ο νέος κατώτατος μισθός, που σήμερα είναι 713 ευρώ μικτές αποδοχές, θα αυξηθεί στα 768 ευρώ (7,75% αύξηση) η 780 ευρώ (9% αύξηση). Οπότε, η αύξηση θα είναι από 40 – 70 ευρώ, μικτά.


































Δεν υπάρχουν σχόλια