GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Διατροφή: Ποιο είναι το καλύτερο πρωινό που μπορούμε να φάμε

Είναι κοινώς γνωστό ότι η παράλειψη του πρωινού μπορεί να οδηγήσει σε κατανάλωση περισσότερης ποσότητας φαγητού μέσα στη μέρα, καθώς ένα υγι...


Είναι κοινώς γνωστό ότι η παράλειψη του πρωινού μπορεί να οδηγήσει σε κατανάλωση περισσότερης ποσότητας φαγητού μέσα στη μέρα, καθώς ένα υγιεινό πρόγευμα μας δίνει ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητά μας.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πρωινού προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους όχι μόνο την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας, αλλά μεγαλύτερη πιθανότητα να καλύψουμε τις ημερήσιες προσλήψεις στις περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα που πρέπει να πάρουμε.

Παράλληλα, όσοι τρώνε θρεπτικό πρωινό, μπορεί να αισθανθούν λιγότερη κούραση και υπνηλία, έχοντας λιγότερες μικρότερες πιθανότητες να παραπονεθούν για πρωινούς άλγη στην κοιλιά και ζαλάδα.

Ένα ισορροπημένο πρωινό πρέπει να περιλαμβάνει ένα μείγμα τροφών, υδατανθράκων, άπαχων πρωτεϊνών, υγιεινών λιπαρών, φυτικών ινών και θρεπτικών συστατικών, τα οποία μπορούν να εντοπιστούν σε:

  • δημητριακά ολικής άλεσης
  • βρώμη
  • ψωμί και μάφινς ολικής άλεσης
  • αυγά
  • γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • ξηρούς καρπούς
  • βούτυρα ξηρών καρπών
  • γάλα
  • φρούτα και λαχανικά

Μάλιστα, η βρώμη είναι πλούσια σε βήτα γλυκάνη, που προωθεί το αίσθημα του κορεσμού, μειώνοντας τα επίπεδα της χοληστερόλης, ενώ παρέχει πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών και υγιεινά Ω-3 λιπαρά οξέα, φυλλικό οξύ και κάλιο.

Παρά το μικρό τους μέγεθος, τα αυγά αποτελούν τις καλύτερες πηγές ποιοτικών πρωτεϊνών, δίνοντας βιταμίνη D, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σελήνιο, ιώδιο και χολίνη.

Για όσους αποφεύγουν το κρέας, οι ξηροί καρποί είναι ιδανική επιλογή, καθώς είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, μαγνήσιο, κάλιο και υγιεινά λιπαρά.

Άλλη μια τροφή που θα μπορούσατε να εντάξετε στο πρωινό σας είναι ο λιναρόσπορος, ένα superfood, που συγκεντρώνει σημαντική ποσότητα Ω-3 λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών και φυτικών ινών.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η συστηματική κατανάλωση λιναρόσπορου συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και σακχάρου, αλλά και μικρότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

Αντί για καφέ, προτιμήστε σμούθι φρούτων – ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες – το οποίο θα τονώσει την ενέργειά σας, αποτρέποντας την κατανάλωση καφεΐνης, που ως γνωστόν έχει  πολλές παρενέργειες.

Ένα συνηθισμένο πρωινό μπορεί να περιλαμβάνει γάλα, φρυγανισμένο ψωμί με τυρί κρέμα ή βούτυρο και φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι ή σμούθι και δημητριακά βρώμης με γάλα.

Αν θέλετε να χάσετε βάρος, επιλέξτε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, ψωμί ολικής άλεσης και τυρί χωρίς λιπαρά και ένα φρούτο, όπως μήλο ή αχλάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια