GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τα τρένα, από τα παλαιότερα μέσα μαζικής μεταφοράς, εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να αποτελούν ένα δημοφιλή τρόπο μετακίνησης για τους πολίτ...


Τα τρένα, από τα παλαιότερα μέσα μαζικής μεταφοράς, εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να αποτελούν ένα δημοφιλή τρόπο μετακίνησης για τους πολίτες όλων των χωρών.

Ανάλογα με τα κατασκευαστικά τους χαρακτηριστικά, υπάρχουν διακριτοί τύποι τρένων, με διαφορετικές μέγιστες ταχύτητές και τρόπο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Ο πιο συνηθισμένος τύπος τρένου είναι τα ντιζελ-ηλεκτρικά, τα οποία χρησιμοποιούνται τόσο για επιβατικές όσο και για εμπορικές μεταφορές και είναι ικανά να φτάσουν ταχύτητες έως και 225 χιλιόμετρα/ώρα (140 μίλια/ώρα).

Οι πλήρως ηλεκτρικές μηχανές είναι ένας άλλος τύπος τρένου που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, καθώς αυτά τα τρένα κινούνται με ηλεκτροκινητήρα και είναι συνήθως πιο αθόρυβα και αποδοτικά από τις ντιζελομηχανές. Οι ηλεκτρικές ατμομηχανές μπορούν να φτάσουν ταχύτητες έως και 200 χιλιόμετρα/ώρα (125 μίλια/ώρα) και χρησιμοποιούνται κυρίως σε γραμμές υψηλής ταχύτητας, όπως αυτές στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία.

Τα τρένα υψηλής ταχύτητας (TGV) είναι ο πιο γρήγορος τύπος τρένου, που μπορούν να φτάσουν ταχύτητες έως και 200 μίλια την ώρα (320 χιλιόμετρα/ώρα) και γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή σε χώρες, όπως η Ιαπωνία, η Γαλλία και η Ισπανία.

Τα συγκεκριμένα τρένα χρησιμοποιούνται για προαστιακά και υπεραστικά ταξίδια, με αρκετές γραμμές υψηλής ταχύτητας να συνδέουν χώρες, όπως η Γαλλία και η Ιταλία.

Οι ελαφροί σιδηρόδρομοι είναι ένας τύπος τρένου που χρησιμοποιείται για αστικά ταξίδια μικρών αποστάσεων, καθώς τα συγκεκριμένα τρένα κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια και είναι συνήθως μικρότερα και πιο αθόρυβα από άλλους τύπους τρένων.

Τα συγκεκριμένα τρένα  μπορούν να φτάσουν σε ταχύτητες έως και 80 χιλιόμετρα/ώρα (50 μίλια/ώρα) και χρησιμοποιούνται συνήθως σε πόλεις, όπως το Λονδίνο, το Άμστερνταμ και η Νέα Υόρκη.

Τα τρένα Maglev, τα οποία είναι δημοφιλή στην Ιαπωνία και την Κίνα, χρησιμοποιούν τη μαγνητική αιώρηση για να κινούνται κατά μήκος των γραμμών και θεωρούνται ο ταχύτερος τύπος τρένου που αγγίζει έως και 500 χιλιόμετρα/ώρα (310 μίλια/ώρα).

Φυσικά, τα τρένα μπορούν να διακριθούν ανάλογα με τη χρήση τους σε:

  • επιβατικά, τα οποία διαθέτουν δύο ή περισσότερα βαγόνια
  • εμπορικά, τα οποία είναι αρκετά βαριά, με κάθε βαγόνι να ζυγίζει περίπου 80 τόνους
  • ειδικά σιδηροδρομικά οχήματα, που χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση του Σιδηροδρομικού Δικτύου, έργα κτλ





















Δεν υπάρχουν σχόλια