GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ: Οι Γιορτές και ο Σεβασμός στην Παλιά Πόλη Ξάνθης

  Στις 3 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εκδηλώσεις των   ΓΙΟΡΤΩΝ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ , οι οποίες θεσμοθετήθηκαν για την προβολή και ανάδειξη του παραδοσια...

 


Στις 3 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εκδηλώσεις των
 ΓΙΟΡΤΩΝ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ, οι οποίες θεσμοθετήθηκαν για την προβολή και ανάδειξη του παραδοσιακού οικισμού, αλλά και για τη δημιουργία ενός τουριστικού προϊόντος, το οποίο θα τόνωνε την αγορά της πόλης και τους επαγγελματίες γύρω από τον τουρισμό.

Δυστυχώς, ο θεσμός αυτός έχει φθίνει στην πορεία του και έχει καταλήξει σε ένα απέραντο πανηγύρι, που ευτυχώς ακόμα κάνουν την εξαίρεση κάποιοι πολιτιστικοί σύλλογοι και μεμονωμένοι πολίτες που έχουν αντιληφθεί ότι η Παλιά Πόλη έχει ιστορία αλλά και μέλλον και αυτό δεν αναδεικνύεται μέσα από την «τσίκνα» ή μέσα από τις εμπορικού χαρακτήρα συναυλίες οι οποίες πραγματοποιούνται στην κεντρική πλατεία του οικισμού και όχι μόνο.

Είναι θέματα βεβαίως που θα τεθούν προς συζήτηση και θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο θα απαιτήσουμε να επαναπροσδιοριστούν όλες οι θεσμικές δραστηριότητες του Δήμου, για τις οποίες έχουμε την άποψη όχι μιας «πανήγυρης», αλλά μιας πραγματικής ανάδειξης του τόπου.

Εκείνο που τώρα θέλουμε να επισημάνουμε είναι το ότι η Παλιά Πόλη, φιλοξενεί τις εκδηλώσεις αυτές, δε σημαίνει ότι πρέπει να ανέχεται τις βρωμιές, την αγυρτεία κάποιων, σε κάθε περίπτωση διαμένουν κάτοικοι, υπάρχουν πολιτιστικά και πολιτισμικά μνημεία, τα οποία απαιτούν σεβασμό, φροντίδα.

Η Παλιά Πόλη είναι περιουσία όλων των Ξανθιωτών, εμπεριέχει όμως και την περιουσία αυτών που διαμένουν, αυτών που εργάζονται, αυτών που ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα.

Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε το στολίδι της πόλης μας, την ταυτότητα της Ξάνθης, την αιτία που οι τουρίστες, εγχώριοι και μη, επισκέπτονται την πόλη.

Φαινόμενα βανδαλισμών, κακής διαχείρισης των χώρων που παραχωρούνται στους συλλόγους όχι τόσο από τα μέλη αυτών όσο από τους πελάτες τους, φαινόμενα επίσης μέθης και όλων όσων ακολουθούν, να μη τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, τα ωράρια κοινής ησυχίας, είναι γεγονότα που πρέπει αν όχι να αφανιστούν, τουλάχιστον να περιοριστούν.

Και θα περιοριστούν, εάν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες σύλλογοι, ο ίδιος ο Δήμος δια του Κέντρου Πολιτισμού, επιβάλλουν με όμορφο τρόπο τη φιλοσοφία ότι οι ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ δεν είναι ένα ξέφρενο πανηγύρι τύπου… «Μαλίων Κρήτης», αλλά μία Γιορτή Πολιτισμού, κοινωνικής συνεύρεσης, πολιτισμικής επικοινωνίας.

  • Θα ευχηθούμε καλή επιτυχία στο θεσμό και φέτος.
  • Οι επισημάνσεις μας, δεν έχουν σκοπό να ακυρώσουν, αλλά να συμπληρώσουν και να διορθώσουν.
  • Οι ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ είναι θεσμός και ως έτσι θα μείνει.
  • Για τον Πολιτισμό, για την Κοινωνία, για τους Ξανθιώτες.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • Της Δημοτικής παράταξης
  • ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια