GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κορωνοϊός-Σχολεία: Πώς θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιά

Στις 12 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο «κουδούνι» της χρονιάς, με τους μαθητές να επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες, μετά τις καλοκαιρινέ...


Στις 12 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο «κουδούνι» της χρονιάς, με τους μαθητές να επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές!

Την ίδια ώρα, προς τα τέλη του μήνα αναμένεται να καταρτιστεί ειδικό εκπαιδευτικό πρωτόκολλο σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, ανάλογα και με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

«Θα είμαστε σε συνεννόηση όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του Αυγούστου, με το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να δούμε πώς θα ανοίξουν τα σχολεία. Αυτό, όπως καταλαβαίνετε, είναι συνάρτηση της επιδημιολογικής εικόνας και η λογική μας και στα σχολεία, σαν λογική λέμε, είναι πάλι να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ήπιους περιορισμούς γίνεται», δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, στα τέλη Αυγούστου θα υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι ακριβώς θα εφαρμοστεί σε συνεννόηση πάντοτε με την επιτροπή των ειδικών.

Μάλιστα, οι ειδικοί περιμένουν το επιδημιολογικό αποτύπωμα από την επιστροφή και των τελευταίων εκδρομέων του Αυγούστου πίσω στις πόλεις, με τον αριθμό των μολύνσεων να κρίνει και τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

  • «Πληρώνουμε την επιλογή να μην κάνουμε 4η δόση»

«Είναι αρκετά πιθανό η Κένταυρος να ”μπει” στη χώρας μας τον Αύγουστο ή στις αρχές Σεπτεμβρίου, λόγω των τουριστικών ροών», ανέφερε σήμερα ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής. του ΕΚΠΑ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τονίζοντας ότι ήδη κυκλοφορεί με αρκετά μεγάλη διασπορά σε Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία χωρίς όμως να κυριαρχεί.

Στην Ελλάδα, όπως τόνισε, αν εμφανιστεί μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να κυριαρχήσει από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα εξήγησε ότι πρόκειται για ένα στέλεχος πιο μολυσματικό κατά περίπου 18,5% από την Όμικρον 4-5, ωστόσο, με συμπτώματα πιο ήπια, καθώς αποτελεί υποπαραλλαγή της Όμικρον 2.

«Το να γίνεται ένα σελφ τεστ την εβδομάδα στα σχολεία θα ήταν ένας πολύ σημαντικός μηχανισμός για να μειωθεί η διασπορά που περνάει μέσα από αυτά», ανέφερε ενδεικτικά.

Στάθηκε επίσης στη σημασία της 4ης εμβολιαστική δόσης για την ενίσχυση της ανοσίας:

«Ο λόγος που καταγράφονται 35-40 νεκροί την εβδομάδα είναι ακριβώς η πτώση της ανοσίας.

Πληρώνουμε ήδη την επιλογή να μην κάνουμε την 4η δόση τώρα γιατί θα έρθει η επόμενη. Είναι το συνετό να γίνει τώρα με ένα τόσο μολυσματικό στέλεχος να επικρατεί», σχολίασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια