GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έντονη δυσαρέσκεια λόγω της ανύπαρκτης καθαριότητας που επικρατεί στην πόλη.

  Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν καθημερινά οι πολίτες της Ξάνθης , λόγω της κατάστασης της καθαριότητας που επικρατεί στην πόλη. Δεν...

 



Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν καθημερινά οι πολίτες της Ξάνθης , λόγω της κατάστασης της καθαριότητας που επικρατεί στην πόλη. Δεν είναι λίγα τα σημεία , όπου οι κατά τ’άλλα χρήσιμοι υπόγειοι κάδοι, μένουν ανοιχτοί και χωρίς καπάκια , εκπέμποντας έντονη δυσωδία στα σημεία αυτά της πόλης. Για εγκατάλειψη και πλήρη αδιαφορία από το Δήμαρχο και πάσης φύσεως υπεύθυνο,  κάνουν λόγο αρκετοί συμπολίτες μας . Η κατάσταση παρατηρείται εντονότερα στην Παλιά Πόλη , όπου ακόμη και στα σημεία των υπονόμων , τα αποτελέσματα είναι τα ίδια, κάτι που αφήνει άσχημη εντύπωση σε όποιον επισκέπτεται, το γραφικό μέρος της Ξάνθης. Επίσης, σε πολλές περιοχές της Ξάνθης ,οι κάτοικοι έχουν ζητήσει επανειλημμένα κάδους , χωρίς αποτέλεσμα.


Ίδια κατάσταση επικρατεί και σε όχι τόσο κεντρικά σημεία, όπου οι πολίτες διαμαρτύρονται για παραμέληση δημόσιων κτιρίων και κτιρίων ιστορικής σημασίας. Τα χόρτα σε αυτά τα κτίρια μένουν απεριποίητα , οι χώροι φθείρονται και ο Δήμαρχος δεν έχει αναλάβει ακόμη δράση ώστε να δοθεί άμεση λύση. Ένα ακόμη πρόβλημα που παρατηρείται είναι και η αφισοκόλληση σε ακατάλληλα σημεία , με αποτέλεσμα να υπάρχει μια άσχημη εικόνα , ενώ θα μπορούσαν εύκολα να δημιουργηθούν κατάλληλες κατασκευές γι’ αυτόν και μόνο το λόγο.   Ο κτιριακός πλούτος της Ξάνθης είναι μεγάλος , κάτι που είναι ευρέως γνωστό , αλλά ταυτόχρονα είναι και παραδομένος στην αδιαφορία και την εγκατάλειψη.


Η Ξάνθη , το στολίδι της Θράκης , έχει τη δυνατότητα και την ικανότητα να είναι στολίδι όλες τις μέρες του χρόνου και όχι μόνο ευκαιριακά στα Καρναβάλια , τις Γιορτές Παλιάς Πόλης και στα δρώμενα που πραγματοποιούνται κάποιες μέρες του έτους. Δεν αρκεί να φτιάχνουμε την πόλη μόνο στις περιόδους και μόνο στα σημεία όπου φιλοξενούνται εκδηλώσεις, όπως χαρακτηριστικά έγινε με αφορμή το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο και δόθηκε εντολή να βαφτούν οι διαβάσεις και να φυτευτούν φυτά αποκλειστικά στα σημεία πέριξ της εκδήλωσης , με πλήρη αδιαφορία για την υπόλοιπη πόλη.   Το θέμα τελικά είναι , πότε θα το συνειδητοποιήσουν οι αρμόδιοι , ώστε η πόλη μας να είναι πάντα σημείο αναφοράς της ομορφιάς της Ελλάδας. 

Γράφει η:

Μάρθα Κουτίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια