GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προκαταρκτική στην Εισαγγελία για την πορεία της ΤΕΞ

Προκαταρκτική έρευνα, αν και αρκετούς μήνες μετά, για την πορεία που πραγματοποίησε η αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης στο κέντρο τη...


Προκαταρκτική έρευνα, αν και αρκετούς μήνες μετά, για την πορεία που πραγματοποίησε η αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης στο κέντρο της πόλης, διέταξε η Εισαγγελία.

Την είδηση γνωστοποίησαν η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης», η οποία μάλιστα φιλοξενεί και δηλώσεις του Προέδρου της ΤΕΞ, Οζάν Αχμέτογλου.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι, στις 10 Ιουλίου, μετά και την απόφαση του Αρείου Πάγου να μη κάνει δεκτό το αίτημα περί αναγνώρισης της ΤΕΞ, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν μπορεί να υπάρχει σωματείο που να χρησιμοποιεί τον όρο «τουρκικό». 

Την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της ΤΕΞ κλήθηκε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης να καταθέσει στην Αστυνομία για την πορεία.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω πορεία είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια το καλοκαίρι στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης, μιας και παρατηρήθηκε μεγάλη κινητοποίηση από τη γειτονική Κομοτηνή ενώ ακούγονται και «περίεργα» συνθήματα κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες  αυτό που διερευνά η Εισαγγελία είναι το κατά πόσο υπήρξαν «προκλητικές ομιλίες» κατά τη διάρκεια της εν λόγω κινητοποίησης.













Δεν υπάρχουν σχόλια