GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κορωνοϊός: Αυτά αλλάζουν σε εστίαση και γήπεδα

  Από τις 21 Φεβρουαρίου αναμένεται να αλλάξουν τα μέτρα κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού όσον αφορά στην εστίαση και στα γήπεδα.

 


Από τις 21 Φεβρουαρίου αναμένεται να αλλάξουν τα μέτρα κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού όσον αφορά στην εστίαση και στα γήπεδα.

Η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας και αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για την άρση επιπλέον περιοριστικών μέτρων.

Στόχος σταδιακά είναι να επανέλθει η κανονικότητα σε όλους τους χώρους και δεν αποκλείεται στις αρχές Μαρτίου να μην ισχύει κανένας περιορισμός πέραν της χρήσης μάσκας.

Όσον αφορά στα γήπεδα η παρουσία των φιλάθλων αναλογεί στο 10% της χωρητικότητας των γηπέδων με ανώτατο όριο τους 1.000 φιλάθλους και το ποσοστό θα ανέβει στο 50% της χωρητικότητας του εκάστοτε γηπέδου, για εμβολιασμένους και μόνο, με τη χρήση μάσκας.

Στη διασκέδαση μετά την απελευθέρωση του αριθμού των καθήμενων ανά τραπέζι οι ειδικοί αναμένεται να επιστρέψουν και τη διασκέδαση σε όρθιους.

Η είσοδος σε εστίαση και χώρους διασκέδασης θα γίνεται επίσης αποκλειστικά και μόνο σε εμβολιασμένους με την υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα και το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα που αφορούν στην εστίαση και συγκεκριμένα στην απελευθέρωση του αριθμού των ατόμων ανά τραπέζι.

Το ΦΕΚ θα ορίζει μεταξύ άλλων την απολύμανση των καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια.

Οι πελάτες θα εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

  • Πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9
  • Πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9
  • Βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κοροναϊό COVID-19 (PCR ή rapid test), σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9.

Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest), σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9.

Η κυβέρνηση οδεύει προς σταδιακή άρση των μέτρων με ορίζοντα τον Μάρτιο, όταν βάσει του σχεδιασμού και της υφιστάμενης πορείας της πανδημίας το πιθανότερο είναι να μην υπάρχει κανένα περιοριστικό μέτρο, πλην της χρήσης μάσκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια