GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η δικαιοσύνη έλαμψε: Αθώος σε όλα ο Θεολόγης Καλαϊτζής – Κατέπεσε η σε βάρος του σκευωρία!

Αθώος και με τη “βούλα” του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο Δικηγόρος και πρώην Αντιδήμαρχος Ξάνθης Θεολόγης Καλαϊτζής. Ο Αρειος Πάγος, έκρινε αθώος...


Αθώος και με τη “βούλα” του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο Δικηγόρος και πρώην Αντιδήμαρχος Ξάνθης Θεολόγης Καλαϊτζής. Ο Αρειος Πάγος, έκρινε αθώος τον κ. Καλαϊτζή, τόσο για την κατηγορία της απιστίας όσο και το αδίκημα της υπεξαίρεσης.

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Ξάνθης, είχε κατηγορηθεί και παραπεμφθεί σε δίκη πριν απο 7 περίπου χρόνια, και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια, ποινή που είχε χαρακτηριστεί πρωτόγνωρη στα νομικά χρονικά, απο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης.

Παρέμεινε φυλακισμένος επι περίπου μία 5ετία, όπου τελικώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε σαφώς την ποινή, απαλλάσσοντάς τον για μία σειρά απο τις ανυπόστατες κατηγορίες τις οποίες είχε επιβάλλει το Βούλευμα του Συμβουλίου της Ξάνθης αλλά και το πρωτόδικο Δικαστήριο.


Τελικώς, η προσφυγή στον Άρειο Πάγο έγινε δεκτή και κατέπεσε κάθε κατηγορία σε βάρος του, γεγονός που αποδεικνύει πολλά για τη συνέχεια.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ Ή ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΛΑΝΗ;

Αξιο απορίας είναι το γεγονός ότι, εφόσον κατέπεσαν όλες οι σε βάρος του κατηγορίες, ποιοι ήταν τελικώς αυτοί που υποκίνησαν την όλη δικαστική διαδικασία σε βάρος του κου Καλαϊτζή (σ.σ. που του στοίχησε πέντε χρόνια ελευθερίας, στέρηση δικαιωμάτων, αφαίρεση αδείας άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος κλπ), όπως και τα στοιχεία τα οποία είχε στη διάθεσή της η Δικαιοσύνη, εάν τελικώς επαρκούσαν για μία τόσο βίαιη ποινικά μεταχείριση του κου Καλαϊτζή μέχρι τέλους.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός της ηθικής και επαγγελματικής ζημιάς που υπέστη ο κ. Καλαϊτζής, έχει υποστεί και οικονομική, μιας και έχει δεσμευθεί το σύνολο της πατρικής του περιουσίας, ως γόνος της γνωστής οικογενείας του αείμνηστου Συμβολαιογράφου Καλαϊτζή Κωνσταντίνου.


ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ;

Αυτό που απομένει τώρα, είναι εάν η Ελληνική Δικαιοσύνη, μετά την ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, θα εγκαλέσει όλους εκείνους που μαρτύρησαν εις βάρος του κου Καλαϊτζή σε όλες τις φάσεις της δικονομικής πορείας της υπόθεσης, για να απολογηθούν για το ποιοι, πως, πότε και γιατί προέβησαν στην υποστήριξη αβάσιμων κατηγοριών.

Θα λογοδοτήσουν άραγε;










Δεν υπάρχουν σχόλια