GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δραματικές ώρες για την Ουκρανία – Εισβάλλει απο παντού η Ρωσία.

Δραματικές ώρες ζει η Ουκρανία από την επίθεση της Ρωσίας. Συνοριοφύλακες ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στα βόρεια της περιοχής...


Δραματικές ώρες ζει η Ουκρανία από την επίθεση της Ρωσίας.
Συνοριοφύλακες ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στα βόρεια της περιοχής του Κιέβου, πραγματοποιώντας επίθεση με πυραύλους Grad σε κυβερνητικές θέσεις.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας της Ουκρανίας ανέφερε ότι είδε πολλά ελικόπτερα να πραγματοποιούν πτήσεις σε χαμηλό ύψος πάνω από την πόλη, εν μέσω αναφορών για σφοδρές μάχες κοντα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Γκοστομέλ τις οποίες επιβεβαίωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών.

Το πρωί ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στην Ουκρανία από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία , ανακοίνωσε το Κίεβο, με την ουκρανική προεδρία να ανακοινώνει ότι περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες και γύρω στους δέκα πολίτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, όπως και σχεδόν «50 Ρώσοι κατακτητές». Μεταξύ των νεκρών είναι και ένα ανήλικο αγόρι, το οποίο σκοτώθηκε από βομβαρδισμό διαμερίσματος στο Χάρκοβο.


Σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η χώρα είναι στόχος ενός δεύτερου κύματος πληγμάτων με πυραύλους. Οι αρχές στο Κίεβο επεσήμαναν ότι κατά το πρώτο κύμα επλήγησαν διοικητικά κέντρα του στρατού και άλλα κτίρια σε διάφορες πόλεις της χώρας, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι η Ρωσία έχει εξαπολύσει μια ευρείας κλίμακας επίθεση εναντίον της Ουκρανίας από πολλές κατευθύνσεις και πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αντιστέκονται στην επίθεση. “Όχι, δεν είναι μια ρωσική εισβολή μόνο στην ανατολική Ουκρανία, αλλά μια ευρείας κλίμακας επίθεση από πολλές κατευθύνσεις“, έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία έχουν καταλάβει εδάφη από τον ουκρανικό στρατό. Σύμφωνα με τον στρατηγό Ίγκορ Κονατσένκοφ, εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, οι αντάρτες προχώρησαν τρία χιλιόμετρα στην επαρχία Ντονέτσκ και ενάμισι χιλιόμετρο στην επαρχία Λουχάνσκ. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Ντένις Πουσίλιν δήλωσε ότι το «κίνημα της απελευθέρωσης θα τελειώσει πολύ γρήγορα».

Νωρίτερα σήμερα η ουκρανική συνοριοφρουρά είχε ανακοινώσε ότι «ρωσικά στρατιωτικά οχήματα, περιλαμβανομένων τεθωρακισμένων, παραβίασαν τα σύνορα στις επαρχίες Τσερνιχίβ (στον βορρά, στη μεθόριο με τη Λευκορωσία), στο Σούμι (βορειοανατολικά), το Λουχάνσκ και το Χάρκοβο (ανατολικά) από το σημείο περάσματος μεταξύ της χερσονήσου (της Κριμαίας) και της ηπειρωτικής Ουκρανίας». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «οι περισσότερες μονάδες των συνοριοφρουρών δέχθηκαν πυρά στις ίδιες επαρχίες».


Παράλληλα η συνοριοφρουρά δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται ρωσικά στρατιωτικά οχήματα τα οποία έχουν πάνω τους το γράμμα «Ζ» να περνούν από ένα σημείο ελέγχου μεταξύ της χερσονήσου της Κριμαίας και της ηπειρωτικής Ουκρανίας. Σφοδρές συγκρούσεις έχουν αναφερθεί σε πολλές περιοχές της χώρας.

Εξάλλου ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει σκοτώσει σχεδόν 50 «Ρώσους κατακτητές» στην επαρχία Λουχάνσκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, έχει καταρρίψει συνολικά έξι ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη στην ίδια περιοχή και έχει καταστρέψει τέσσερα ρωσικά τανκς σε έναν δρόμο κοντά στο Χάρκοβο.

Από πλευράς του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει στην Ουκρανία δεν έχουν στόχο πόλεις και δεν απειλούν τους αμάχους. Ένας από τους επικεφαλής των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία δήλωσε ότι βασικός τους στόχος είναι να ανακτήσουν τον έλεγχο όλων των περιοχών στις επαρχίες Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Ο στρατός της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας και έθεσε “εκτός λειτουργίας” αεροπορικές βάσεις της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια