GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δίκη Ζεϊμπεκ με "Φωνή Ροδόπης": Για δικαίωση μιλάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ΨΕΥΔΕΣΑΙ απαντάει ο Πάνος Παπαδόπουλος.

  *Υπενθυμίζω ότι ο «ψευτομουφτής» Αμέτ Μετέ, κρίθηκε ένοχος για αντιποίηση αρχής για τα γεγονότα της Γλαύκης (του 2016) στις 26/2/2020 με τ...

 

*Υπενθυμίζω ότι ο «ψευτομουφτής» Αμέτ Μετέ, κρίθηκε ένοχος για αντιποίηση αρχής για τα γεγονότα της Γλαύκης (του 2016) στις 26/2/2020 με τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης και με ποινή φυλάκισης 4 μηνών. Δίκη στην οποία αν θυμάμαι καλά ήταν παρών ως ... «υπερασπιστής» του και ο .. «δικαιωμένος» βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζεϊμπέκ! Ο οποίος δεν παρέστη σκόπιμα και στην εκδήλωση για το Μνημείο των Εβραίων στη Ξάνθη! Αυτό το τελευταίο για τον δικηγόρο του Κώστα Γούναρη και της "θερμής" του δήλωσης για το ΠΑΚΕΘΡΑ ...!

Για....δικαίωση  (!) που άργησε....πέντε χρόνια (!)  μιλάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπεκ με ανακοίνωσή του, αναφερόμενος στη δίκη που είχε με τον δημοσιογράφο της "ΦΩΝΗΣ της ΡΟΔΟΠΗΣ" Λευτέρη Γλερίδη  το πρωϊ της Τρίτης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης. 

"Ψεύδεσαι", του απαντάει ο εκδότης του "Μ" Πάνος Παπαδόπουλος, γιατί ο δημοσιογράφος αθωώθηκε πανηγυρικά για την αναδημοσίευση του ρεπορτάζ του "Μ" και καταδικάστηκε μόνο για ένα δημοσιογραφικό  προσωπικό του σχόλιο ενώ η απόφαση είναι Πρωτόδικη....

-Υπάρχει και το Εφετείο Θράκης, αναφέρει χαρακτηριστικά, με την ιδιότητα του μάρτυρα υπεράσπισης στην συγκεκριμένη υπόθεση, 

-Ένας...εναντίον πέντε μαρτύρων κατηγορίας! Και του Ζεϊμπέκ Χουσείν...




Αναλυτικά το ρεπορτάζ:

ΧΟΥΣΕΪΝ ΖΕΪΜΠΕΚ: «Μια δικαίωση που άργησε πέντε χρόνια»

Χτες (Τρίτη 22 Φεβρουαρίου) εκδικάστηκε η έγκληση που είχα καταθέσει κατά της «Φωνής της Ροδόπης» για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα που αφορούσαν στο πρόσωπό μου, με αφορμή την κηδεία του άτυχου στρατιώτη στη Γλαύκη το 2016.

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι τα σχετικά δημοσιεύματα που μου απέδιδαν προσβολή της ελληνικής σημαίας ήταν απολύτως ψευδή και συκοφαντικά και έθιξαν την τιμή, την προσωπικότητα και  τη βουλευτική μου ιδιότητα, την οποία ασκώ με ευσυνειδησία, τηρώντας πάντα το Σύνταγμα και τους νόμους, εδώ και δέκα συναπτά έτη και καταδίκασε τον υπεύθυνο της ιστοσελίδας σε φυλάκιση 1 έτους.

Ευελπιστώ, λοιπόν, αυτή η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ροδόπης να αποτελέσει το έναυσμα, ώστε κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, δημοσιογράφοι να αντιληφθούν το βάρος του καθήκοντος που τους αναλογεί, δηλαδή την έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών και να μην μετατρέπονται σε «παπαγαλάκια» των fake news, που πλήττουν την δημοκρατία μας.

Τέλος, η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση δεν δικαιώνει μόνο το δικαστικό μου αγώνα για να αναδειχθεί η αλήθεια αυτά τα πέντε χρόνια, ούτε αφορά μόνο την τιμή και την υπόληψή μου.

Αποτελεί, κυρίως, ορόσημο για την αξιοπιστία της δικαιοσύνης και την ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας μας, καθώς απέδειξε ότι δεν είναι ανεκτό να σπιλώνεται η υπόληψη των εκλεγμένων αντιπροσώπων του λαού από συκοφαντικά δημοσιεύματα και ψευδείς ειδήσεις.

Ευτυχώς, στη δημοκρατία και στα μάτια της κοινωνίας όλοι κρινόμαστε και τα δείγματα γραφής του καθενός είναι συγκεκριμένα.

 Πάνος Παπαδόπουλος: Ψεύδεται ο Χουσείν Ζεϊμπέκ...!  

Σε λιτή αλλά δήλωση απάντησή του ο εκδότης του "Μ" Πάνος Παπαδόπουλος που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του δημοσιογράφου  Λευτέρη Γλερίδη -θα το έκανα για οποιοδήποτε δημοσιογράφο που σκέφτεται ελεύθερα, σχολίασε στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Next tv το μεσημέρι της  Τρίτης- απάντησε ως εξής:

1. Στην προσπάθειά του να "αυτοηρωποιηθεί" ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζεϊμπέκ δυστυχώς ψεύδεται για μια ακόμη φορά, αφού ο δημοσιογράφος Λευτέρης Γλερίδης, ήταν κατηγορούμενος για δυο δημοσιεύματα. 

Στο πρώτο και βαρύτερο, αυτό δηλαδή που αφορούσε την αναδημοσίευση του ρεπορτάζ του "Μ για την δίκη της Γλαύκης, ο δημοσιογράφος Λευτέρης Γλερίδης ΑΘΩΩΘΗΚΕ πανηγυρικά από το δικαστήριο!!!

Μολονότι, όπως επεσήμανε ο Πάνος Παπαδόπουλος στην κατάθεσή του, "σήμερα έχω την αίσθηση ότι δικάζομαι για δεύτερη φορά,  μετά την πανηγυρική αθώωσή μου στο δικαστήριο της Ξάνθης για την συγκεκριμένη υπόθεση". 

Απευθύνοντας μάλιστα το αίτημα στο δικαστήριό  "σε  κατ' αντιπαράθεση διάλογο με τον βουλευτή Ζεϊμπέκ Χουσείν για τους ισχυρισμούς του, ώστε να πάρει και τις ανάλογες απαντήσεις, τόσο ο ίδιος, όσο και ο δικηγόρος του Κώστας Γούναρης...". 

Στο δεύτερο δημοσίευμά του ο δημοσιογράφος πράγματι καταδικάστηκε για ένα δημοσιογραφικό προσωπικό του σχόλιο σχετικά με τα γεγονότα της Γλαύκης με ποινή φυλάκισης 1 χρόνου με αναστολή, αλλά η απόφαση είναι ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ. Υπάρχει και το Εφετείο.  Προς τι λοιπόν οι πρόωροι πανηγυρισμοί;

2. Επίσης ο κατηγορούμενος Λευτέρης Γλερίδης, οικονομικά πολύ ασθενέστερος του μηνυτή του βουλευτή και φαρμακοποιού Χουσείν Ζεϊμπέκ, υπεράσπισε μόνος του τον εαυτό του. 

Δεν είχε καν δικηγόρο,  ενώ έναντι της "πολυτελούς" πολιτικής αγωγής του αντιδίκου του που παρίστατο με 5 μάρτυρες κατηγορίας, είχε έναν μάρτυρα υπεράσπισης -εμένα- που ενημερώθηκα την τελευταία στιγμή για την δίκη του, χωρίς να έχω εικόνα της δικογραφίας.  


3. Στην δικογραφία της υπόθεσης, συμπεριλαμβάνονταν ναι μεν η αθωωτική απόφαση του   Πρωτοδικείου Ξάνθης στην δίκη μου με τον Χουσείν Ζεϊμπέκ, δεν υπήρχαν όμως τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ και ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ που είχαμε καταθέσει στη δίκη της Ξάνθης με την δικηγόρο μου Λίτσα Μιχαηλίδου κι ήταν ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ, ώστε το Μονομελές δικαστήριο του Πρωτοδικείου Ροδόπης να έχει μια πληρέστερη εικόνα των όσων ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συνέβησαν στη Γλαύκη στη κηδεία του στρατιώτη. 

Ενώ το δικαστήριο δεν άκουσε φυσικά και το ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ  των γεγονότων, που περιλαμβάνονταν στη δικογραφία της Ξάνθης και έδειχναν τον πρωταγωνιστικό ρόλο του βουλευτή Χουσείν Ζεϊμπέκ στα γεγονότα και επεισόδια που σημειώθηκαν στη Γλαύκη στις 14 Ιουλίου 2016, στην κηδεία σε βάρος του νόμιμου Μουφτή Ξάνθης ο οποίος ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΤΗΚΕ και δεν του επετράπη να κάνει το τελετουργικό,  αλλά και την πλήρη ταύτισή του μηνυτή -αν και βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου-  με τον "ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ" Ξάνθης Αμέτ Μετε!!! 

Ο οποίος καταδικάστηκε για το δεύτερο αδίκημα!

-Διότι επαναλαμβάνω, πρόκειται για ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ σε βάρος του δημοσιογράφου Λευτέρη Γλερίδη.

(σ.σ. Διατύπωσα επίσης στο δικαστήριο ως απλός μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του Λευτέρη Γλερίδη, όταν ευθύς εξ' αρχής είδα το "κλίμα" , μια σύντομη αναβολή από την ώρα που...."ξαναδικάζονταν" (!) τα δημοσιεύματα του "Μ" για τα γεγονότα της Γλαύκης...Και ιδιαίτερα στο τελετουργικό της κηδείας....αλλά το αίτημά μου δεν έγινε δεκτό. Στο Εφετείο λοιπόν).

Π. Π. 



( σ.σ. Υπενθυμίζω ότι ο «ψευτομουφτής» Αμέτ Μετέ, κρίθηκε ένοχος για αντιποίηση αρχής για τα γεγονότα της Γλαύκης (του 2016) στις 26/2/2020 με τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης και με ποινή φυλάκισης 4 μηνών. Δίκη στην οποία αν θυμάμαι καλά ήταν παρών ως ... «υπερασπιστής» του και ο .. «δικαιωμένος» βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζεϊμπέκ! Ο οποίος δεν παρέστη σκόπιμα και στην εκδήλωση για το Μνημείο των Εβραίων στη Ξάνθη! Αυτό το τελευταίο για τον δικηγόρο του Κώστα Γούναρη και της "θερμής" του δήλωσης για το ΠΑΚΕΘΡΑ ..στον οποίο και αφιερώνω την φωτογραφία ντοκουμέντο....με την σημαία της....Ανεξάρτητης Τουρκικής Θράκης. Φωτογραφία που αφιερώνω και στον Πρόεδρο του δικαστηρίου...)

Δεν υπάρχουν σχόλια