GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τι θα γίνει με τη δημόσια περιουσία των Συνεταιρισμών και την “αμαρτωλή” ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ;

Με ένα πολύ καλά σχεδιασμένο κόλπο, οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ , τις δεκαετίες του 1990 και του 2000, κατάφεραν να αποψιλώσουν ...


Με ένα πολύ καλά σχεδιασμένο κόλπο, οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, τις δεκαετίες του 1990 και του 2000, κατάφεραν να αποψιλώσουν τις Συνεταιριστικές Βιομηχανίες της Θράκης, να ρευστοποιήσουν μεγάλο μέρος της δημόσιας περιουσίας των αγροτικών συνεταιρισμών “εν ονόματι της εκκαθάρισης” και φυσικά να δημιουργηθεί κατόπιν όλων αυτών η ΑΜΑΡΤΩΛΗ πρώην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. 

Για κάποιους μπορεί να είναι “παλιά ξινά σταφύλια”, αλλά αν γυρίσει κανείς το μάτι του, βλέπει κουφάρια της δημόσιας περιουσίας, που διαχειρίστηκαν κομματικές διοικήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. κάποιες πρόλαβαν και οι ΣΥΡΙΖΑίοι), των οποίων στελέχη θησαύρισαν, έχοντας μια περιουσία που ούτε επτά γενιές θα μπορούσαν να αποκτήσουν δουλεύοντας!

Παράλληλα το μεγάλο “συγχωροχάρτι” ήρθε απο την λεγόμενη “απορρόφηση” της “καλής ΑΤΕ” απο την Πειραιώς και την “υπο εκκαθάριση της κακής ΑΤΕ” που τώρα βρίσκεται σε εταιρία συμφερόντων πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο…

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Σύμφωνα με τους ισολογισμούς που βρέθηκαν στα γραφεία των εκάστοτε Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και Οικονομίας των κυβερνήσεων Σημίτη – Κ. Καραμανλή αλλά και Γ. Παπανδρέου – Α. Σαμαρά, τα περιουσιακά στοιχεία συνεταιρισμών τα οποία ήταν υποθηκευμένα για χρέη τους στην ΑΤΕ, ξεπερνούσε τα 7,5 δις ευρώ.

Απο αυτά, με αντίτιμο τον να μην τιναχτεί στον αέρα το χρηματοπιστωτικό σύστημα, η Πειραιώς, με κρατική εντολή απορρόφησε έναντι ελαχίστων εκατομμυρίων ευρώ, ακίνητα “φιλέτα” και δάνεια μερικώς εξυπηρετούμενα και φυσικά το μερίδιο των καταθέσεων, ουδόλως ευκαταφρόνητες!

Η “υπο εκκαθάριση ΑΤΕ” κράτησε όλα τα “αμαρτωλά χαρτιά” των κρατικών διοικήσεων που έλεγχαν τα κόμματα της εποχής, και έτσι πολλές εκ των υποθέσεων πήγαν “αρχείο” και άλλες παραγράφηκαν λόγω χρονικής διάρκειας δικονομικών πράξεων.

ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Αυτή η υπόθεση, είναι αλήθεια, για όσους γνωρίζουν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ των δανειστών της Ελλάδας, που είχαν στήσει το “εργαστήριο πειραματόζωων” στη Γλυφάδα Αττικής, απασχόλησε πολύ τους ελεγκτές, που έβλεπαν τους εκάστοτε Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών της δεκαετίας 2010-2020 να χρησιμοποιούν στους ισολογισμούς του κράτους τα ακίνητα αυτά, τα οποία επι της ουσίας ανήκουν στους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τις τοπικές οικονομίες, ως ενέχυρο για τα δάνεια και τις ρυθμίσεις τους.

Τα ακίνητα αυτά σήμερα, άλλα έχουν μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, άλλα στην ΕΤΑΔ και άλλα διαχειρίζεται η εταιρεία διαχείρισης δανείων και εκκαθαρίσεων PQH, που έχει ιδρύσει άλλες περίπου 4 εταιρίες “φίλτρα” για να επισπεύδει πλειστηριασμούς εις βάρος δανειοδοτούμενων που έμειναν στην “κακή πρώην ΑΤΕ”.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Φυσικό είναι, ότι η προαναφερόμενη εταιρεία διαχείρισης δανείων και εκκαθαρίσεων όσο και η Τράπεζα Πειραιώς, ουδόλως ελέγχονται απο την εκάστοτε κυβέρνηση, μιας και εκεί “λυμαίνονται” και τα αμαρτωλά δάνεια των ίδιων των κομμάτων, για τα οποία κανένα νομικό μέτρο δεν έχει παρθεί εις βάρος τους, με τη Βουλή των Ελλήνων να παραμένει “εγγυήτρια” αυτών.

Μια ολόκληρη περιουσία απο αποθήκες των ΕΑΣ, παλιές βιοτεχνίες, βιομηχανίες, ρημάζουν στο χρόνο, λεηλατούνται απο εμπόρους μετάλλων, ενώ οι όποιες προσπάθειες εκποίησης ή μίσθωσης αυτών σε ιδιώτες ή ακόμη και σε υγιείς συνεταιρισμούς, “σκοντάφτει” στο “τραπεζικό προφιλ” της Πειραιώς και στο “αφαντο” πρόσωπο της PQH που ελέγχει την εκκαθάριση της “πρώην ΑΤΕ”.

Παράλληλα, ως σαν να μην υφίστανται αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, κινούνται και οι παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και των Επιμελητηρίων, που εκτός απο κάποιες δακρύβρεχτες ανακοινώσεις για την πάλαι ποτέ “χρυσή εποχή” αυτών, δεν έχουν λάβει πρωτοβουλία αξιοποίησής τους.

Τι θα γίνει με τη δημόσια περιουσία των Συνεταιρισμών και την “αμαρτωλή” ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ λοιπόν;


Δεν υπάρχουν σχόλια