GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΠΑΟΚ: Με ήρωα τον Πασχαλάκη και από το χρυσό πόδι του Κούρτιτς στους «16» του Conference League

Στους «16» του Conference League προκρίθηκε μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι ο ΠΑΟΚ, απέναντι στην δανέζικη Μίντιλαντ.


Στους «16» του Conference League προκρίθηκε μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι ο ΠΑΟΚ, απέναντι στην δανέζικη Μίντιλαντ.

Ο αγώνας στην κανονική διάρκειά του έληξε 2-1 υπερ του Δικεφάλου του Βορρά, αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα οδήγησε στην παράταση και εν συνεχεία στα πέναλτι. Εκεί με ήρωα τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, που έπιασε ένα πέναλτι και με τελευταίο εκτελεστή -ποιον άλλον- τον εκτελεστή Γιάσμιν Κούρτιτς, οι ασπρόμαυροι επικράτησαν με 5-3 και πανηγύρισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ετσι, ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί στην Ευρώπη μήνα Μάρτιο μετά από 48 ολόκληρα χρόνια!

Καλύτερος ο ΠΑΟΚ

Στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες και πέτυχε δύο γκολ. Στο 20’ άνοιξε το σκορ χάρη στο πείσμα του Τσόλακ και την εκτελεστική δεινότητα του Αντρίγια Ζίφκοβιτς. Η φάση ξεκίνησε από βαθιά μπαλιά του Λύρατζη στον Ζίφκοβιτς, παρενέβη ο Ζουνίνιο και έστειλε την μπάλα στον Τσόλακ. Ο Κροάτης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ολαφσον, η μπάλα επέστρεψε σε αυτόν μετά την απόκρουση και ενώ ήταν πεσμένος κάτω, την σέρβιρε στον Αντρίγια Ζίφκοβιτς ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε με κοντινό πλασέ από κοντά να γράψει το 1-0.

Στο 26′ με ένα καταπληκτικό γκολ από τον αρχηγό του, Αντελίνο Βιεϊρίνια, έγινε το 2-0!  Ο Πορτογάλος με οβίδα έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο γάμα της εστίας του Ολαφσον για το 2-0!

Οπισθοχώρησε και το πλήρωσε

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μίντιλαντ ήταν ανώτερη και εκμεταλλεύτηκε το άγχος των γηπεδούχων για να κρατήσουν το αποτέλεσμα. Στο 60′ ο Χου που προσπάθησε να μειώσει αλλά ο Πασχαλάκης του είπε όχι, όμως στο 79΄ήρθε το 2-1 με την κεφαλιά ψαράκι του Χεγκ.

Το ευτυχές για τον ΠΑΟΚ είναι ότι η πρόκριση ήρθε από τη διαδικασία των πέναλτι και μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του, παρ’ ότι σπατάλησε 3 καλές ευκαιρίες στην παράταση για να «καθαρίσει» το ματς…

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ινγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (71’ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (90’ Σοάρες), Κούρτιτς, Αουγκούστο (74’ Ελ Καντουρί), Ζίφκοβιτς (104’ Σβαμπ), Μπίσεσβαρ (71’ Μιτρίτσα), Τσόλακ.

Μίντιλαντ (Χένρικσεν): Ολαφσον, Τίχοσεν, Σβιατσένκο, Ζουνίνιο (46’ Χου), Αντερσον, Παουλίνιο (46’ Ντιρ), Ονιεντίκα, Εβάντερ, Ισακσεν (99’ Τσαρλς), Σίστο (46’ Μέγιερ), Μπρουμάδο (73’ Λιντ).


Δεν υπάρχουν σχόλια