GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Περιφερειακή Σύνθεση: «Η παρακμή συναγωνίζεται την αναποτελεσματικότητα στα πρόσωπά τους»

Μάρτυρες μιας ακόμη διεκπεραιωτικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου γίναμε την Πέμπτη 09/12. Παρά τα πολύ σοβαρά θέματα που έθεσε η...


  Έτσι, στα ερωτήματα που θέσαμε τόσο για την πεσμένη γέφυρα του Κομψάτου στη Ροδόπη, όσο και για την πεσμένη γέφυρα της Καβάλας, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί με τα αντιπλημμυρικά έργα στον Έβρο, οι απαντήσεις που πήραμε ήταν γενικόλογες και τυπικές. Τόσο για τον Χρ. Μέτιο, όσο και για τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες η ευθύνη βρίσκεται κάπου ανάμεσα στην ελληνική γραφειοκρατία, την έλλειψη προσωπικού και στο … σύμπαν ευρύτερα, αλλά η διοίκησή τους δεν φέρει ποτέ καμία ευθύνη και για κανένα θέμα !

  Στην συνεδρίαση κληθήκαμε να συζητήσουμε και ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα αναφορικά με την παρέμβαση που εζητούν οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας με την μορφή τροπολογίας ώστε να μην απομειώνονται οι κοινοτικές ενισχύσεις που δικαιούνται ενώ αυξάνονται σε άλλες περιφέρειες και ειδικά στην Κρήτη. Η διοίκηση αποφάσισε να τοποθετήσει το θέμα αυτό τελευταίο στην ημερήσια διάταξη και μάλιστα επιμένοντας να μην καλέσει τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων …!!! Έτσι συζητήσαμε για το θέμα αυτό στις 02.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής και υπό το βάρος της προχωρημένης ώρας και της πίεσης του χρόνου. Σημειώνεται ότι η παράταξή μας είχε ζητήσει την πρόταξη του θέματος λόγω της σοβαρότητας του αλλά η διοίκηση το αρνήθηκε ! Για την απώλεια πόρων για τους Νέους Αγρότες και την τεράστια ευθύνη της ολιγωρίας του Χρ. Μέτιου όταν του το επισημάναμε, δεν βρήκαν ούτε μία δικαιολογία να ψελλίσουν !

  Στην ίδια συνεδρίαση η διοίκηση εισήχθησαν το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής και το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης. Και τα δύο βασίστηκαν σε πρόχειρες «εκθέσεις ιδεών» και ειδικά το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής ήταν ελλιπές αφού από αυτό απουσίαζε ο χειμερινός τουρισμός (την ώρα που στην Περιφέρεια μας υπάρχει το ΧΚ Φαλακρού), η «ναυαρχίδα» του τουρισμού στην ΑΜΘ, Θάσος αλλά και σχεδιασμός δράσεων για σημαντικά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της Περιφέρειας μας. Όσον αφορά το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης μας είπαν ότι το συνέταξε εξωτερικός συνεργάτης αλλά δεν ήταν σε θέση να μας πουν ποιος ήταν αυτός, πως επιλέγει και με πόσα χρήματα αμείφθηκε ….

  Για άλλη μία φορά επιβεβαιώθηκε πως η Διοίκησή της Περιφέρειας μας στερείται έμπνευσης, διάθεσης, ικανότητας σχεδιασμού αλλά και αποτελεσματικότητας. Έτσι προσπαθούν να «θάψουν» τις αδυναμίες τους μέσα σε πολύωρες συνεδριάσεις με μακρές Ημερήσιες Διατάξεις και υπεκφυγές επειδή νομίζουν ότι η κόπωση θα καλύψει την αδυναμία τους. Η παρακμή συναγωνίζεται την αναποτελεσματικότητα στα πρόσωπά τους. Όμως, αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι η «Περιφερειακή Σύνθεση» δεν περιμένει την μία φορά το μήνα που συνεδριάζει το Συμβούλιο. Οι άνθρωποι της εργάζονται καθημερινά (σε αντίθεση με τους ίδιους) και αυτό είναι εμφανές σε όλους και όλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια