GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου όταν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον ομόλογό του της Βενεζουέ...


Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου όταν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον ομόλογό του της Βενεζουέλας, Φέλιξ Πλασένσια, ρωτήθηκε από τούρκο δημοσιογράφο φιλοκυβερνητικού μέσου, σχετικά με την κατάσταση στην αν. Μεσόγειο, τις ΝΑVTEX και αντι-ΝAVTEX που έχουν εκδοθεί και αν η Τουρκία σκοπεύει να κηρύξει ΑΟΖ.

«Λαμβάνουμε τα μέτρα μας ενάντια σε κάθε προσπάθεια παραβίασης της υφαλοκρηπίδας μας. Την τελευταία φορά που η Ελλάδα μπήκε στην υφαλοκρηπίδα μας για 1 χλμ. (σ.σ. ανατολικά της Κρήτης), ανακοινώσαμε ΝAVTEX και προβήκαμε στις απαραίτητες προειδοποιήσεις. Όταν αποκλείστηκαν από εκεί, θέλησαν να μπουν ξανά, αυτή τη φορά από την Κύπρο, αλλά είχαν την ίδια αντιμετώπιση κι εκεί. Διαμαρτύρονται συνεχώς για την Τουρκία στη διεθνή κοινότητα. Δεν ξέρω ποιο είναι το όφελος από αυτό. Ίσως η εσωτερική πολιτική», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. 

Ο Μ. Τσαβούσογλου σχολίασε επίσης την επιστολή του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, προς το Κογκρέσο και την αναφορά του για την Τουρκία ότι «Η παρουσία της Τουρκίας στη Συρία απειλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Αντί να κατηγορούν την Τουρκία, οι ΗΠΑ πρέπει να εγκαταλείψουν τις δικές τους λανθασμένες πολιτικές. Θα πρέπει να είναι πιο ειλικρινείς με τον αμερικανικό λαό και το Κογκρέσο. Αυτή η επιστολή ήταν μια επιστολή αντιγραφή-επικόλληση. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει αυτές τις φράσεις και στο παρελθόν. Η αμερικανική κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια όταν στέλνει επιστολές ή δίνει πληροφορίες στο Κογκρέσο. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του PKK και του YPG. Υποστηρίζουν αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση. Αυτό είναι έγκλημα σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ».

πηγη ερτ

Δεν υπάρχουν σχόλια