GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Απεργούν τη Δευτέρα δάσκαλοι και καθηγητές

  Με 24ωρη απεργία που προκήρυξαν για τον κλάδο των δασκάλων η ΔΟΕ και για τους καθηγητές η ΟΛΜΕ, για τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, συνεχίζουν οι...

 Με 24ωρη απεργία που προκήρυξαν για τον κλάδο των δασκάλων η ΔΟΕ και για τους καθηγητές η ΟΛΜΕ, για τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, συνεχίζουν οι εκπαιδευτικοί τις κινητοποιήσεις τους. Όπως αναφέρει η ΔΟΕ  για τους στόχους της απεργίας: «Υπεράσπιση της εργασίας μας και του Δημόσιου Σχολείου! Η Αξιολόγηση – Χειραγώγηση δε θα περάσει».

Tην ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν απεργιακές συγκεντρώσεις, με αυτή της Αθήνας να έχει ανακοινωθεί για τις 11.30πμ στα Προπύλαια, από όπου θα ξεκινήσει πορεία προς τη Βουλή.

Το απεργιακό πλαίσιο που ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ αναφέρει: «Απαιτούμε:

– Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α 108906/ΓΔ4/10.9.202, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό), που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση. Πρόγραμμα δημόσιας και δωρεάν καθολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών επιστημονικά καταρτισμένο με βάση τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

– Να μην εφαρμοστεί – να καταργηθεί συνολικά ο νόμος 4823/21 (Κεραμέως).

– Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων.

– Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεμάτων.

– Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά. Ο νόμος – έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά».

Από την πλευρά της η ΔΟΕ ανακοίνωσε πως: «Στις 25 Ιανουαρίου 2022 ορίστηκε η εκδίκαση της έφεσης της Δ.Ο.Ε. κατά της απόφασης με την οποία κηρύχθηκε η απεργία-αποχή από την εφαρμογή της Υ.Α. για την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως παράνομη

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τονίζει, για μια ακόμη φορά, ότι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο η απεργία αποχή είναι απολύτως νόμιμη και όλοι οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν σε αυτήν είναι απόλυτα καλυμμένοι».

ΠΗΓΗ  ertnews.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια