GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επίθεση του Τούρκου υπουργού εξωτερικών στο Τζο Μπάιντεν

Εξοργισμένος ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με την επιστολή του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Κογκρέσο, μέσ...

Εξοργισμένος ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με την επιστολή του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Κογκρέσο, μέσω της οποίας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στη βόρεια Συρία, θέτουν σε κίνδυνο και απειλούν τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σε επιστολή που έστειλε προς την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, επέκτεινε επίσημα, το Εκτελεστικό Διάταγμα υπ’ αριθμόν 13894, το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά μετά τη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας το 2019 εναντίον Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία, γεγονός που προκάλεσε την οργή του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι πρόκειται για μια επιστολή, στην οποία «η αμερικανική δεν λέει την αλήθεια στον αμερικανικό λαό» και συνέχισε λέγοντας πως οι Αμερικανοί «γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του PKK και του YPG και υποστηρίζουν πολύ καλά αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση, κάτι που συνιστά έγκλημα σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο».

«Πυρά» Τσαβούσογλου κατά Μπάιντεν

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας συνέχισε στον ίδιο τόνο λέγοντας πως: «Αντί να κατηγορήσουν την Τουρκία, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις δικές τους λανθασμένες πολιτικές. Επίσης, θα πρέπει να είναι πιο ειλικρινείς με τον αμερικανικό λαό και το Κογκρέσο», κατηγορώντας ουσιαστικά τον Λευκό Οίκο ότι όχι μόνο λέει ψέματα, αλλά ακόμα εθελοτυφλεί αναφορικά με τις οργανώσεις των Κούρδων μαχητών που δραστηριοποιούνται στη βόρεια Συρία. Υπενθυμίζεται πως στην ο Τζο Μπάιντεν είπε χαρακτηριστικά στην επιστολή του:

««Η κατάσταση εντός της Συρίας αλλά και σε σχέση με αυτήν, και ιδίως οι ενέργειες της κυβέρνησης της Τουρκίας με τη διεξαγωγή στρατιωτικής επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία, υπονομεύει την εκστρατεία, για να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας, γνωστού ως ISIS. Ακόμα, θέτει σε κίνδυνο τους αμάχους και περαιτέρω απειλεί να υπονομεύσει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή και συνεχίζει να αποτελεί μια ασυνήθιστη και εξαιρετική απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών».

Με πληροφορίες από: NTV – ΟΝ ALERT



Δεν υπάρχουν σχόλια