GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΔΕΗ: Συμβουλές προς τους πολίτες για την κατανάλωση ενέργειας εν μέσω καύσωνα

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, έδωσε χρηστικές συμβουλές προς τους πολίτες ως προς...


Ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, έδωσε χρηστικές συμβουλές προς τους πολίτες ως προς την κατανάλωση ενέργειας εν μέσω καύσωνα.
Ειδικότερα, δήλωσε ότι «όσο αυξάνεται η θερμοκρασία, αυξάνονται σημαντικά οι απαιτήσεις από το σύστημα ηλεκτροδότησης, που αναμένεται να πιεστεί αρκετά στις συνεχόμενες αρκετές ημέρες καύσωνα που έρχονται στην χώρα. Σε κάθε περίπτωση, η ΔΕΗ είναι σε εγρήγορση και το σύστημα θα αντέξει».

Παράλληλα, ο κ. Μανιάτης συνέστησε στους καταναλωτές «να αποφύγουν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στις ώρες αιχμής, δηλαδή, το μεσημέρι και βράδυ, πέρα από την χρήση κλιματιστικών. Πλυντήρια, κουζίνες, καλό είναι να μπαίνουν σε λειτουργία τις άλλες ώρες, να μην λειτουργούν όλα ταυτόχρονα, για να μην ζορίζεται το σύστημα».

«Ό,τι και να συμβεί είμαστε 24 ώρες το 24ωρο, δίπλα στον πολίτη, ώστε και να μείνει χωρίς ρεύμα να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε για να πάρει ξανά ρεύμα, όπως κάναμε και προχθές στην φωτιά», τόνισε ο κ. Μανιάτης.

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για τον καύσωνα
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ οι υψηλότερες τιμές θα σημειωθούν:

α. Ηπειρωτική Ελλάδα: Στη Δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία (έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου) και στην Κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου (έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου).

β. Νησιωτική Ελλάδα: Στα νησιά του Ιονίου, του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα (έως 37 βαθμούς Κελσίου).

Την Πέμπτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι υψηλότερες τιμές προβλέπεται να σημειωθούν:

α. Ηπειρωτική Ελλάδα: Στη Δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία (έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου) και στην Κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου (έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου).

β. Νησιωτική Ελλάδα: Στα νησιά του Ιονίου (έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου) και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα (έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια