GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Θύμα τροχαίου η Ηγουμένη της Αγίας Ειρήνης Ξάνθης

Θύμα τροχαίου ατυχήματος, έπεσε σήμερα το πρωί στην περιφερειακή παραλιακή οδό Μαγγάνων – Κέσσάνης, η Ηγουμένη της Μονής Αγίας Μεγαλομάρτυ...


Θύμα τροχαίου ατυχήματος, έπεσε σήμερα το πρωί στην περιφερειακή παραλιακή οδό Μαγγάνων – Κέσσάνης, η Ηγουμένη της Μονής Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης Ξάνθης, Σεργία Ζαρζάρ.

Η Γερόντισσα της Ιεράς Μονής, άφησε την τελευταία της πνοή πάνω στο τιμόνι του φορτηγού που μετέφερε τα κεριά στις εκκλησίες της περιφέρειας του Νομού Ξάνθης, καθώς τα έσοδα του Μοναστηριού ήταν κυρίως απο το κηροπλαστείο που λειτουργούσε μέσα σε αυτό.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, όπου η Σεργία – Γεωργία  Ζαρζάρ, έμεινε επι τόπου, χωρίς οι διασώστες να μπορέσουν προσφέρουν τίποτε περισσότερο για να την κρατήσουν στη ζωή, ενώ ο συνοδηγός της νεαρός οικότροφος της Μονής, βρίσκεται με κατάγματα στο Νοσοκομείο Ξάνθης, εκτός κινδύνου ευτυχώς.

Ποιά ήταν η Ηγουμένη

Η Σεργία – Γεωργία Ζαρζάρ γεννήθηκε στην Ιορδανία το 1952.

Εκάρη Μοναχή σε Ρωσικό Μοναστήρι όπου και διέμενε απο πολύ μικρή, δεδομένου ότι κατάγεται απο πολύ φτωχή οικογένεια.


Μέ τήν εύλογίά της μάκαριστης Καθηγουμένης Μοναχης Βαρβάρας καί του έπίσης μακαριστοϋ Πάτριάρχου Ίεροσολύμων Βενεδίκτου τοϋ A’ (+1981) έφυγαν στίς 18 ‘Οκτωβρίου 1978 γιά την Ελλάδα οι Παλάιστίνιες μοναχές καί άδελφές κατά σάρκα Σεργίά (νϋν Καθηγουμένη) καί ΕΙρήνη άπό τήν ‘Ορθόδοξο Ρωσσική Ίερά Μονή της Αγίας Μαρίας της Μάγδαληνης στά Ιεροσόλυμα και ακολούθησαν τον Πρωτοσύγκελο τότε και κτήτορα της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Ξάνθης Πατήρ Αντώνιο Δαλάτση.


Αμέσως τά κτίρια της Μονης έλαβαν ζωή μέ τήν παρουσία και προσευχή τών 2 μοναχών. Μέ πίστη στό Θεό καί άγάπη στό έργο τους άρχισάν νά έργάζονται έντατικά γιά τήν όσο τό δυνατό άρτιώτερη συγκρότηση καί μετατροπή τοϋ χώρου σέ Μοναστικό Ϊδρυμα. Τόσο μεγάλος ήταν ό ενθουσιασμός τους πού άρχισαν να υπερπηδούν τίς δυσκολίες τοϋ πρώτου κάιρού της έγκαταστάσεώς τους μέ τό ζήλο τους γιά τήν έκμάθηση της Έλληνικής γλώσσας. Πάλαιστίνιες στήν καταγωγή μέ ελληνική ψυχή καί φρόνημα! ‘Οντως: όπου υπάρχει ό συνεκτικός κρίκος της ‘Ορθοδοξίας, εκεί καταλύοντάι οί έθνικότητες καί καλλιεργείται ό γνήσιος φιλελληνισμός καί ή άγάπη γιά τήν Ελλάδα ώς Μητέρα καί Μητρόπολητης ‘Ορθοδοξίας καί τοϋ πολιτισμοϋ.


Η Σεργία Μοναχή, αφιέρωσε τη ζωή της, όχι μόνο στο Μοναχισμό, αλλά και στην ανατροφή παιδιών ορφανών απο εμπόλεμες περιοχές αλλά και απο την Ελλάδα.

Η παρουσία της ήταν εμφανής τα τελευταία 40 σχεδόν χρόνια στην Ξάνθη, όλοι τη γνώριζαν, όλοι αναγνώριζαν το έργο της, τις προσπάθειές της, για να κρατήσει όρθιο το Μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης, το έργο και “όνειρο” του κτήτορος Αντωνίου Δαλάτση και του Μακαριστού Μητροπολίτη Ξάνθης Κυρού Αντωνίου Κλαουδάτου.

Η είδηση του Θανάτου

Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης, κυριολεκτικά συντάραξε την τοπική κοινωνία της Ξάνθης, αλλά και ολόκληρης της Θράκης, καθώς και Μονών ανα τα Βαλκάνια, τη Ρωσία, την Ιερουσαλήμ, τη Βηθλεέμ, την Ιορδανία, την Κύπρο.

Λόγω των πολλών γλωσσών που μιλούσε, είχε τη δυνατότητα να συνομιλεί με διάφορους ορθόδοξους χριστιανικούς πυρήνες ανα τον κόσμο, να προσφέρει όπου μπορεί τις υπηρεσίες της στην Χριστιανοσύνη και να δίνει την μεγάλη της αγκαλιά, ως Μητέρα, ως Μοναχή, ως Ηγουμένη, ως Ανθρωπος.

 Η Εξώδιος Ακολουθία θα οριστεί απο την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης, ενώ θα παραστούν Ιεράρχες και Ηγούμενοι απο διάφορες Μονές της χώρας και της Νοτιοβαλκανικής περιοχής.

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΝΤΖΟΥΡΙΔΗΣ


 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια