GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ματαιώνεται το φετινό φεστιβάλ «Ξάνθη- Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων 2020»

Από τον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, Χρήστο Βαρδικελδόγλου, πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση, την οποία υπογράφει και ο Πρόεδ...


Από τον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, Χρήστο Βαρδικελδόγλου, πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση, την οποία υπογράφει και ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, Ηλίας Ασκαρίδης και με την οποία μας ενημερώνουν ότι το Φεστιβάλ «Ξάνθη- Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων 2020», που επρόκειτο να λάβει χώρα από τις 7 έως τις 10 Μαΐου, ματαιώνεται:

«Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ευθυγραμμιζόμενοι αυτονόητα με τις επιταγές της Πολιτείας και τις συστάσεις της ιατρικής κοινότητας για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας, σας γνωστοποιούμε ότι το αφιερωμένο στη μελοποιημένη ποίηση εφετινό Φεστιβάλ μας «Ξάνθη- Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων 2020», που επρόκειτο να λάβει χώρα από τις 7 έως τις 10 Μαΐου, ματαιώνεται.

Αυτό σημαίνει ότι καμία από τις εκδηλώσεις του προγράμματος που καταρτίσαμε, δυστυχώς, δεν θα υλοποιηθεί: τελετές έναρξης – λήξης, Συναυλία Μουσικού Σχολείου, βιωματικά εργαστήρια, μουσικές σκηνές,1ος Διαγωνισμός Σύνθεσης μαθητών Μουσικών Σχολείων, όπως και η αφιερωμένη στον συνθέτη Γιάννη Κωνσταντινίδη βραδιά.

Είναι μεγάλη η λύπη μας, γιατί εργαστήκαμε άοκνα προσβλέποντας με ενθουσιασμό στη συνάντησή μας, την επωφελή για τα παιδιά μας, η οποία, ωστόσο, στη σημερινή συγκυρία καθίσταται ανέφικτη.
Επιθυμούμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους στυλοβάτες του θεσμού, τα Μουσικά Σχολεία που μας τίμησαν εκ νέου με την εμπιστοσύνη τους και χωρίς τα οποία το Φεστιβάλ της γενέτειρας του Μάνου Χατζιδάκι, δεν θα υλοποιούνταν επί 6 συναπτά χρόνια. Τα Μουσικά Σχολεία της Άρτας, της Αλεξανδρούπολης, της Αργολίδας, του Αμύνταιου, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, της Σιάτιστας, της Πτολεμαΐδας, της Λαμίας, του Βόλου, των Ιωαννίνων, της Κατερίνης, όπως και αυτό της Ρουμανίας.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους σπουδαίους ανθρώπους της πατρίδας μας, καλλιτέχνες και Δασκάλους, στους οποίους προστρέξαμε και οι οποίοι γενναιόδωρα μας συνέδραμαν, τους: Νίκο Κυπουργό, Σπύρο Σακκά, Εριφύλη Δαμιανού, Λίνα Τόνια, Γιώργο Σακαλιέρο, Βασίλη Παπούλια, Νίκο Πορτοκάλογλου. Η αρωγή τους και η αγάπη τους για την ανθρωπιστική Παιδεία και την Τέχνη, είναι για εμάς πηγή συγκίνησης και έμπνευσης.

Οφείλουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στο Υπουργείο Παιδείας, τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, τον Δήμο Αβδήρων, στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι», στον Σύλλογο Γονέων και Kηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου, καθώς επίσης και σε όλη την τοπική κοινωνία που αγκάλιασε και εφέτος τον θεσμό.
Ευελπιστούμε ότι θα είστε εδώ του χρόνο, για να κάνουμε όλοι μαζί την υπέρβαση που απαιτεί από μας το μέλλον, οι νέοι μας άνθρωποι. Από την πλευρά μας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με «λογισμό και μ’ όνειρο» για τον δοκιμαζόμενο τόπο μας και τον Πολιτισμό του.
Να είστε όλοι καλά.

Ο Διευθυντής
Χρήστος Βαρδικελδόγλου
Ο πρόεδρος του
Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης
Ηλίας Ασκαρίδης»


Δεν υπάρχουν σχόλια