GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών Σταϊκούρα Χρήστο, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη Άδωνι, Εργασίας και Κοινωνι...


Επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών Σταϊκούρα Χρήστο, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη Άδωνι, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση Ιωάννη και Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο Παναγιώτη, έστειλε η ΟΕΒΕ Ξάνθης ζητώντας τη λήψη μέτρων ανακούφισης των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας από τον κορωνοϊό.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:
«Αξιότιμε κύριε υπουργέ των Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο
Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη Άδωνι
Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση Ιωάννη
Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο Παναγιώτη,
Καθώς στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, οι επιχειρήσεις πλήττονται άμεσα από τα μέτρα που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας που μαστίζει τη χώρα μας στο νομό Ροδόπης η πλειοψηφία των καταστημάτων έχει βάλει λουκέτο είτε λόγω απόφασης της πολιτείας είτε οικειοθελώς λόγω αναδουλειάς και προστασίας από τον κοροναϊό και όσες λειτουργούν έχουν απολέσει το 80% του τζίρου τους. Μέσα σ αυτή τη δύσκολη κατάσταση οι συνάδελφοι παλεύουν μόνοι τους αδημονούν και αναμένουν με απόντες όσους θα μπορούσαν να φανούν αρωγοί. Η Ομοσπονδία Εμπορικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης (έχοντας μέλη 28 επαγγελματικά, εμπορικά και βιοτεχνικά σωματεία) αιτείται να υλοποιηθούν αναγκαία ανακουφιστικά μέτρα προς αυτές, που θα βοηθήσουν στην επιβίωσή τους, μέχρι να αποκατασταθεί η κανονικότητα που θα διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά το πέρας των μέτρων ώστε να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν.

Α. ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΚΗΣΗΣ
Ζητάμε για τις επιχειρήσεις:
-Άμεση είσοδο όλων των Μμε ανεξαρτήτου ΚΑΔ στα ανακουφιστικά μέτρα μιας και αυτές που λειτουργούν έχουν μείωση τζίρου κατά 80% περίπου.
-Άμεση θέσπιση ακατάσχετου λογαριασμού επιτέλους για όλες τις επιχειρήσεις ατομικές και νομικές.
-Επέκταση επιχορήγησης 800 € για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ατομικών επιχειρήσεων αλλά και όλων των μορφών εταιριών (ΙΚΕ, ΟΕ, ΕΕ, κτλ) ανεξαρτήτως αριθμού προσωπικού .Αρση της αδικιας αυτής .
-Επιχορήγηση όλου του ποσού ενοικίων για όσο διάστημα παραμένουν κλειστές οι επιχειρήσεις και μείωση αυτού κατά 40% για 3 μήνες μετά το πέρας της αναστολής λειτουργίας αυτών και μείωση 60% για τις επιχειρήσεις που υπολειτουργούν.
-Απαλλαγή δόσεων από εργοδοτικές εισφορές και ρυθμίσεις αυτών από 1 Απριλίου έως και την ημερομηνία επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων
-Άμεση και καθολική μείωση ΦΠΑ στο 13% από την ημέρα επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων
-Απαλλαγή από την καταβολή τελών στις εταιρίες πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων για το 2020 και συμψηφισμό στην περίπτωση που τα εν λόγω τέλη έχουν ήδη καταβληθεί για το 2021.
-Πάγωμα όλων των λογαριασμών ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, τηλεόρασης, και αναστολή διακοπών αυτών για διάστημα τουλάχιστο δύο μηνών πέραν της παύσης λειτουργίας των επιχειρήσεων καθώς και ευνοϊκή ρύθμιση των όποιων χρεών
-επιδομα -στηριξη σε επαγγελματοβιοτεχνες που σπουδαζουν παιδια και αδυνατουν να καταβαλλουν ενοικια κλπ.
Για το μετέπειτα του ως άνω διαστήματος χρονικό διάστημα των επομένων 3 μηνών:
-Για τα δημοτικά τέλη και την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινοχρήστους χώρους και πλατείες, παρακαλούμε να εισηγηθείτε για να υπάρξει έκπτωση επί ποσοστού 50% επί του συνολικού ποσού για ετήσια χρήση.
-Επιπλέον ας υπάρξει έκπτωση επί ποσοστού 50% των δημοτικών τελών φωτισμού και καθαριότητας, στα καταστήματα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
-Όσον αφορά τις άδειες κοινοχρήστων χώρων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων που ήδη έχουν χορηγηθεί και έχουν πληρωθεί εφάπαξ, να γίνει συμψηφισμός με έκπτωση την επόμενη χρονιά.
-Επιπλέον, όσον αφορά τους Δήμους που διαχειρίζονται λογαριασμούς νερού, να γίνουν οι αντίστοιχες ενέργειες και μειώσεις και αναστολή 6 μηνών στις ρυθμίσεις
-Να ανασταλεί η καταβολή του δημοτικού φόρου για 6 μήνες και να παγώσουν οι δόσεις των ρυθμίσεων για το ίδιο χρονικό διάστημα .
-Σαν ένα μέσο αλληλοβοήθειας οι καταστηματάρχες να μην χρεώνονται προσαυξήσεις από τους Δήμους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών από τυχόν πρόστιμα.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση, την αντιμετώπιση και την συνεργασία μας.
#ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ#

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΕΒΕ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ ΜΑΙΡΗ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εγγραφή στο newsletter