GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΜΙΣΟΥΣ ΤΟΥ «ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ» ΞΑΝΘΗΣ κ.ΜΕΤΕ –ΑΠΟΝΟΜΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!

«Η 29/1/1988 είναι η υπερήφανη ημέρα, κατά την οποία οι μουσουλμάνοι Τούρκοι της δυτικής Θράκης που εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους προς...


«Η 29/1/1988 είναι η υπερήφανη ημέρα, κατά την οποία οι μουσουλμάνοι Τούρκοι της δυτικής Θράκης που εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους προς την πατρίδα με τον καλύτερο τρόπο και οι οποίοι σέβονται ιδιαίτερα και υπακούνε την πατρίδα και το κράτος τους, μη αντέχοντας άλλο τις χρόνιες αδικίες και τις πολιτικές καταπίεσης, όλοι μαζί είπαν ένα ΣΤΟΠ και στηρίζοντας την ΤΟΥΡΚΙΚΗ οντότητα που αρνούνται οι Έλληνες αξιωματούχοι, κραύγασαν με δυνατή φωνή προς όλο τον κόσμο, ότι θα υπερασπιστούν τα πηγάζοντα από διεθνείς συνθήκες δικαιώματά τους και ότι δεν πρόκειται να κάνουν την παραμικρή υποχώρηση. 

Η 29/1 το ορόσημο αυτό της Εθνικής Αντίστασης, πέρασε στην ιστορία ως αποτέλεσμα της χρόνιας άρνησης του τουρκισμού μας, της κατάστασης κατοχής στα αξιώματα του μουφτή και των χτυπημάτων στην θρησκευτική ελευθερία των μουσουλμάνων Τούρκων δυτικής Θράκης. Η μουσουλμανική τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης, μία τέτοια μέρα, όπως έκανε μέχρι τώρα, έτσι και από τώρα και μετά θα συνεχίσει να την τιμά ως ένα ορόσημο του περήφανου αγώνα της ενάντια στους κάθε είδους περιορισμούς και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σήμερα με θλίψη είμαστε στην κατάσταση να πούμε, πως το κράτος στο οποίο ζούμε ως μειονότητα, παρά τις τόσες κραυγές ακόμη δεν αλλάζει στάση και στις μέρες μας συνεχίζει να εμφανίζει απέναντί μας τις ίδιες πολιτικές. Σε αυτόν τον αιώνα που ζούμε, ακόμη και το να είσαι Τούρκος σε αυτή την πατρίδα, το να ανοίγεις συλλόγους με το όνομα τουρκικός, το να ασκείς τη λατρεία σου κατά το δοκούν στα τζάμια μας, το να στηρίζεις τον μουφτή που εμπιστεύτηκε και εξέλεξε ο κόσμος και το να προσφέρεις μία εκπαίδευση σύμφωνη με την εποχή στα παιδιά μας, δυστυχώς ακόμη συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα. Η μεγαλύτερη απόδειξη για αυτά, είναι ο νόμος των 240 ιμάμηδων, ο νόμος που βγήκε σχετικά με τις μουφτείες, οι ποινές σε βάρος των μουφτήδων μας, όπως και η εικόνα στα μειονοτικά σχολεία μας παρά τις τόσες αντιδράσεις ακόμα και πορείες διαμαρτυρίες που έγιναν.

Το καθήκον που μας αναλογεί ως κοινότητα Τούρκων μουσουλμάνων δυτικής Θράκης είναι συνειδητά να προστατέψουμε την ενότητα και την ζωντάνια μας. Αυτό να μην το ξεχνάμε ποτέ. Εμείς είμαστε μουσουλμανική τουρκική κοινότητα. Αυτό το οποίο μας καθιστά μία τέτοια κοινότητα είναι η γλώσσα μας, η ιστορία μας, η θρησκεία μας, τα έθιμά μας και οι παραδόσεις μας. Στην περίπτωση που εμείς κρατήσουμε σφιχτά αυτές μας τις αξίες, θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως μουσουλμάνοι Τούρκοι στην Δυτική Θράκη. Ο Δημιουργός ας παραχωρήσει αιώνια ενότητα και ομοψυχία και ας είναι χαρμόσυνη η 32η επέτειος της 29ης Ιανουαρίου-Ημέρας Εθνικής μας Αντίστασης”.

29/1/2020


Δεν υπάρχουν σχόλια