GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αφού τους έστειλε στον χρηματοδότη τους, τώρα ζητάνε την βοήθεια των τουρκικών ΜΜΕ

Λίγο μετά την δημοσίευση του άρθρου του δικηγόρου Στεργιου Γιαλάογλου «Θράκη: Παράλληλες Δομές και Μαύρο Χρήμα ή πώς στήνεται το παρακ...


Λίγο μετά την δημοσίευση του άρθρου του δικηγόρου Στεργιου Γιαλάογλου «Θράκη: Παράλληλες Δομές και Μαύρο Χρήμα ή πώς στήνεται το παρακράτος» για το πως στήνεται το παρακράτος στην Θράκη με τις παράλληλες δομές, οι δυο αυτοαποκαλούμενοι «αιρετοί» μουφτήδες, Έλληνες πολίτες, Ιμπραημ Σεριφ και Αχμέτ Μέτε, επισκέφθηκαν τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαβούσογλου και φωτογραφήθηκαν μαζί του, ενώ ο Υπουργός έκανε δήλωση στήριξης τους με αναφορά σε «τουρκική μουσουλμανική μειονότητα» στην Θράκη.
Το άρθρο του γνωστού δικηγόρου ουσιαστικά κατέδειξε αυτό που φοβόταν για χρόνια τόσο η Άγκυρα και το Τουρκικό Προξενείο, όσο και οι άνθρωποι τους στην Θράκη. Ο κίνδυνος η Ελληνική πολιτεία να ενεργοποιήσει αντανακλαστικά όπως ο έλεγχος των οικονομικών, όχι μόνο των παράνομων μουφτήδων, αλλά και ενός «στρατού» ο οποίος χρηματοδοτείται από το Τουρκικό Προξενείο, έχει πανικοβάλει όλους τους ενδιαφερόμενους.

Και έχει πανικοβάλει ακόμα περισσότερο τους παράνομους μουφτήδες γιατί αν το Υπουργείο Οικονομικών προχωρήσει σε ελέγχους, ουσιαστικά θα τους «ξεγυμνώσει» στα μάτια των εκβιαζόμενων μουσουλμάνων. Οι τελευταίοι που έχουν αναγκαστεί να διώξουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό λόγω της οικονομικής κρίσης και μάλιστα στις πιο επικίνδυνες δουλειές, θα δούνε τους αυτοδιοριζόμενους θρησκευτικούς «ηγέτες» των μουσουλμάνων να απολαμβάνουν οικονομικά προνόμια τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Για αυτό το λόγο οι παράνομοι μουφτήδες μετά την στήριξη από τον χρηματοδότη τους, τον Τούρκο υπουργό εξωτερικών, αναγκάστηκαν να ζητήσουν και την βοήθεια από τα τουρκικά ΜΜΕ για να τους παρουσιάσουν ως θύματα στους μουσουλμάνους της Θράκης. Έτσι το τουρκικό κανάλι TRT βρέθηκε στην περιοχή και παρουσίασε τους παράνομους μουφτήδες ως θύματα και τους μουσουλμάνους ως καταπιεσμένους.

Βέβαια, οι γενιές αλλάζουν, οι μουσουλμάνοι ως Έλληνες πολίτες έχουν όχι μόνο ίσα δικαιώματα, αλλά σε μερικές περιπτώσεις και παραπάνω από τους Χριστιανούς, και καλώς τα έχουν. Ζούνε τον δυτικό τρόπο ζωής, δεν διώκονται για τις απόψεις τους, την θρησκεία τους και την ιδεολογία τους, και κατανοούν ότι είναι σε πολύ καλύτερη θέση από τι οι υπόλοιποι μουσουλμάνοι στον υπόλοιπο κόσμο.

Αυτοί που ανησυχούν είναι ο «στρατός» του Τουρκικού Προξενείου. Βλέπουν πως ένα άρθρο μπορεί να κινητοποιήσει διαδικασίες της Ελληνικής Πολιτείας, και αυτές οι διαδικασίες είναι πιο ισχυρές από τα 30 εκ ευρώ που διακινεί στην Θράκη κάθε χρόνο για να συντηρήσει τους Δικτάτορες των μουσουλμάνων

www.viadiplomacy.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια