GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δημοτικό συμβούλιο «εκ του προχείρου». Απροστάτευτοι από πυρκαγιά οι Παιδικοί Σταθμοί του δήμου. Χρηματοδότηση του ΝΠΔΔ για δουλειά που θα κάνουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες.

Δημοτικό συμβούλιο «εκ του προχείρου». Απροστάτευτοι από πυρκαγιά οι Παιδικοί Σταθμοί του δήμου. Χρηματοδότηση του ΝΠΔΔ για δουλειά πο...


Δημοτικό συμβούλιο «εκ του προχείρου». Απροστάτευτοι από πυρκαγιά οι Παιδικοί Σταθμοί του δήμου. Χρηματοδότηση του ΝΠΔΔ για δουλειά που θα κάνουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες.

Δεν ήταν έτοιμος ο Μ. Τσέπελης να απαντήσει για ΔΕΥΑΞ. Ζήτησε πίστωση χρόνου

Σ. Μελισσόπουλος: Να δίνουν «λογαριασμό» οι σύλλογοι που χρηματοδοτούνται από το δήμο.

Μάλλον η αποπομπή των δημοσιογράφων από τα έδρανα της εσχατιάς του δημοτικού συμβουλίου ως «νεοτερισμό» του προέδρου Γιάννη Μπούτου δεν βοήθησε ιδιαίτερα την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης.

Μία συνεδρίαση που εύκολα θα την χαρακτήριζε κανείς κουραστική και άνευ ουσίας αφού μόλις έντεκα θέματα κράτησαν το Σώμα πολλές ώρες στα έδρανα χωρίς ωστόσο να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις και η «τρίχα γινόταν τριχιά», άνευ λόγου και αιτίας.

Μία εικόνα που σαφώς δεν βοήθησε την διαδικασία.

Οι παρεμβάσεις πολλές, οι εισηγήσεις προχειρογραμμένες δεν βοήθησαν ιδιαίτερα τους νέους αντιδημάρχους όπως τον κ. Ζερενίδη να υποστηρίξουν αρκετά από τα θέματα της αρμοδιότητας του. Σαφώς και δικαιολογείτε λόγω της απειρίας του.

Παρ’ όλες τις επιθέσεις του πρώην δημάρχου Χ. Δημαρχόπουλου προς τον δήμαρχο Μ. Τσέπελη ο δεύτερος κράτησε μία συναινετική στάση – δεν γνωρίζουμε αν προϋπήρξε συνεννόηση μεταξύ των δύο ανδρών στην συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων όπου παρεμπιπτόντως αυτές θα συνεχιστούν να γίνονται σύμφωνα με την θέση των … επικεφαλής πλην Π. Λύρατζη, για το … καλό της πόλης.

Ένα καλό της πόλης που καθ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης δεν φάνηκε αφού κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι η διαδικασία μπερδεύει την λήψη αποφάσεων στα ήσσονος σημασίας θέματα που συζητήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης.

Επωδός όλων των επικεφαλής των παρατάξεων ήταν ότι εφ όσον είναι παρόντας ο δήμαρχος Μ. Τσέπελης ο Φανουράκης περισσεύει και δεν μπορεί να αναπληρώνει τον δήμαρχο όταν αυτός είναι παρόντας.

Με την έναρξη της συνεδρίασης καταγράφηκε καταιγισμός ερωτήσεων θεμάτων εκτός ημερησίας διάταξης .

Ο Σάββας Μελισσόπουλος χαρακτήρισε τον νόμο περί διοίκησης των δήμο έναν αχταρμά ιδεών της παρέμβασης της κυβέρνησης, καταργώντας επί της ουσίας τις αντιπολιτεύσεις των δήμων αναβαθμίζοντας υπέρμετρα την οικονομική επιτροπή και την ποιότητα Ζωής και υποβαθμίζει το Δημοτικό Συμβούλιο για να συμπληρώσει ότι θα συμβάλουν ουσιαστικά σε κάθε ανάγκη παραστεί με τις πολύ λίγες δυνάμεις που διαθέτουν,τονίζοντας ότι την κύρια ευθύνη για ότι δεινό και ανεξέλεγκτο γίνει από την διοικούσα παράταξη την ευθύνη φέρει η πολιτεία.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χ. Δημαρχόπουλος άνοιξε τον χορό των ερωτήσεων ρωτώντας τον δήμαρχο σχετικά με τα δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με την ΔΕΥΑ με δεδομένο ότι ο δήμαρχος στο παρελθών ήταν πρόεδρος επί σειρά ετών στον οργανισμό. Ρώτησε αν γνωρίζει το όλο θέμα που προέκυψε, πόσα οφείλει η ΔΕΥΑ Ξάνθης στην ΔΕΥΑ Νέστου και ποια είναι η θέση της δημοτικής αρχής σχετικά με την αυθαίρετη τιμολόγηση της ΔΕΥΑ Νέστου και αν είναι στις προθέσεις της νέας δημοτικής αρχής να γίνει αποδεκτή η μονομερής απαίτηση της ΔΕΥΑ Νέστου και εάν προτίθεται να φέρει προς συζήτηση το όλο θέμα για να ενημερωθεί το Σώμα και οι Ξανθιώτες.

Ο δήμαρχος απαντώντας στο ερώτημα του Χ. Δημαρχόπουλου ανέφερε ότι δεν έτυχε της ενημέρωσης που ζήτησε πριν από ένα μήνα από τον κ. Σδρέβανο ούτε για τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη ούτε για τον προγραμματισμό των νέων και για αυτό ζήτησε πίστωση χρόνου για να ενημερωθεί και από την νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΞ.

Σάββας Μελισσόπουλος ζήτησε από την διοικούσα παράταξη να απαντήσει αν προτίθεται να ζητά «λογαριασμό» δράσεων, όταν επιδοτούνται οι πολιτιστικοί σύλλογοι και φυσικά ζήτησε να μάθει αν υφίσταται Μητρώο Πολιτιστικών Συλλόγων.

Απάντησε ο χειριστής του θέματος σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μ. Φανουράκης, ο οποίος δήλωσε χαρούμενος που του υποβλήθηκε αυτή η ερώτηση σημειώνοντας ότι αυτή η ερώτηση συμβαδίζει με τα «θέλω» της νέας δημοτικής αρχής. Ξεκίνησε σαν ιδέα το Μητρώο αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και στο μέλλων θα δείξει πώς θα εξελιχθεί, στην λογική ότι οι σύλλογοι, αθλητικοί και πολιτιστικοί, θα πρέπει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου να στείλουν στον δήμο το πρόγραμμα δράσεων για το 2020 και με απόφαση δημάρχου θα ορισθεί διαπαραταξιακή επιτροπή θα τα ελέγξει και μέσα στον Γενάρη το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει για την χρηματοδότηση τους.

Ο δήμαρχος συμπλήρωσε ότι θα δημιουργηθεί με τον κ. Σουά ο Αθλητικός Οργανισμός Άθλησης όπου και θα γίνονται στοχευμένες δράσεις και προτάσεις.

Ο κ. Παπαδάκης εκ μέρους της παράταξης Ξάνθη για Όλους ζήτησε να πληροφορηθεί για το πρόγραμμα που προβλέπει την μετακίνηση υπαλλήλων στο εξωτερικό με ποιο πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε ποιος ήταν ο στόχος του προγράμματος και ποια η επίδραση – διάχυση – στους υπολοίπους υπαλλήλους του δήμου Ξάνθης.

Κάλυψε την ερώτηση ο κ. Φανουράκης ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα πετυχημένο αλλά δεν διαφάνηκε η ουσία της χρησιμότητας της συμμετοχής του δήμου Ξάνθης στο πρόγραμμα.

Σαφώς και η συζήτηση των εντός ημερησίας διάταξης θεμάτων που ακολούθησε δεν προσέθεσε τίποτε ουσιαστικό αφού όπως προαναφέραμε η διοικούσα παράταξη έφερε τα θέματα γραμμένα στο «πόδι» όπου ο πρόεδρος λόγω της απειρίας του σε ένα από τα απλούστερα θέματα της σειράς των προς συζήτηση θεμάτων που αφορούσε τον ορισμό εκπροσώπων, άμισθο, στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων –Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και παρόλο που είχε στην διάθεση του την εθελοντική συμμετοχή του γιατρού Β. Παπαδόπουλο «κατανάλωσε» πολύτιμο χρόνο από την συνεδρίαση ζητώντας να στηθούν κάλπες κάτι που με την παρέμβαση Δημαρχόπουλου απεφεύχθη.

Κατά τα άλλα ήταν μία χρονοβόρα συνεδρίαση χωρίς ουσιαστικό όφελος για τους Ξανθιώτες και που στην τελική κούρασε το Σώμα.

Πολύ σοβαρή τοποθέτηση του Πασχάλη Λύρατζη επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ στο θέμα της έκτακτης επιχορήγησης του Δήμου Ξάνθης προς το ΝΠΔΔ με την επωνυμία – Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης όπου ο Δήμος Ξάνθης κλήθηκε να καταθέσει το ποσόν των 200.000 ευρώ, με πρόκριση 70.000 για να κάνουν τις μελέτες της πυροπροστασίας των παιδικών σταθμών και την επίβλεψη οι Τεχνικές Υπηρεσίες και εύλογα ο Π. Λύρατζης πρότεινε για την συντόμευση του χρόνου και με δεδομένου ότι οι παιδικοί σταθμοί στερούνται πυροπροστασίας όπου «Θεός φυλάξει» κρύβει πολλούς κινδύνους αν γίνει το κακό, πρότεινε αφού όλη την δουλειά θα την κάνει η Τεχνική Υπηρεσία γιατί να χρηματοδοτηθεί το Νομικό Πρόσωπο πράγμα που σημαίνει ότι θα χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Η απάντηση που έλαβε ήταν μικρής σημασίας αφού η πλειοψηφία με την συνδρομή Δημαρχόπουλου, λογικό ήταν άλλωστε αφού όλη αυτή η διαδικασία έπρεπε να γίνει επί των ημερών της διοίκησης του, αποφάσισε την χρηματοδότηση του ΝΠ σε πρώτη φάση με το ποσό των 70.000 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια