GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στερούνται πυροπροστασίας παιδικοί σταθμοί; Αν συμβεί το μοιραίο;

Αν συμβεί το μοιραίο;


Αν συμβεί το μοιραίο;

Αίσθηση προκάλεσε η άμεση επιβεβαίωση του γεγονότος ότι αριθμός ενεργών παιδικών σταθμών του Δήμου Ξάνθης στερείτε πιστοποιητικού πυρασφάλειας κάτι που ο κάθε ένας αντιλαμβάνεται πόσο επικίνδυνο είναι αυτό αν «ο μη γένοιτο» γίνει το κακό.

Παιδικοί σταθμοί δεν έχουν πιστοποιητικά πυροπροστασίας. Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, παιδικοί σταθμοί που λειτουργούν χωρίς παραστατικό πυροπροστασίας έχουν πάρει παράταση λειτουργίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για να βγει η άδεια λειτουργίας αλλά για να βγει η οριστική άδεια λειτουργίας, χρειάζονται πιστοποιητικό πυροπροστασίας την οποία όφειλαν να έχουν εφ όσον φιλοξενούν παιδάκια.

Αν πάρει μία φωτιά ένας παιδικός σταθμός αρκούν οι πυροσβεστήρες; Επίσης θα πρέπει να παιδάκια να εκπαιδευτούν σε περίπτωση πυρκαγιάς. Έχουν εκπαιδευτεί; Υπάρχουν έξοδοι κινδύνου στους παιδικούς σταθμούς;

Σαφώς και αυτήν την ώρα δεν πρέπει να αναζητηθούν πολιτικές ευθύνες αλλά να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς της Ξάνθης και δεν είναι ώρα ακόμη και αυτή την ώρα, να παίζονται πολιτικά παιγνίδια.

Σύμφωνα πάντοτε με όσα ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο και την εισήγηση για συζήτηση του θέματος με τίτλο: 05ο ΘΕΜΑ : Έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Ξάνθης προς το ΝΠΔΔ με την επωνυμία « Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης» (συντάκτρια Μαρία Σπανού) φάνηκε ξεκάθαρα ότι

Η τεχνική Υπηρεσία που έκανε τις μελέτες λέει ότι το έργο κοστίζει 220.000.
Το νομικό πρόσωπο ζήτησε από τον δήμο 220.000 για να κάνει το έργο. Ο δήμος Ξάνθης δεν έχει εγκεκριμένη την πίστωση. Και τους δίνει μόνο 70.000 και το ερώτημα είναι αν θα γίνει το έργο με 70.000 ευρώ. Σαφώς και δεν γίνεται αφού χρειάζονται 220.000 ευρώ. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την κ. Μανά, τα υπόλοιπα θα δοθούν στο νομικό πρόσωπο στην τακτική επιχορήγηση που θα κάνει ο δήμος, δηλαδή περίπου μετά τις 20 Ιανουαρίου άρα μέχρι τότε δεν μπορεί να γίνει καμία ενέργεια άρα λοιπόν μετά τις 20 Ιανουαρίου θα γίνει νέα δημοπρασία για το έργο, να βγει ο ανάδοχος και να ξεκινήσει να δουλεύει. Το έργο καλώς εχόντων των πραγμάτων θα τελειώσει καλό Μάρτιο Απρίλιο και όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι παιδικοί σταθμοί θα είναι χωρίς πυροπροστασία.

Άρα πριν φτάσει σε αυτό το σημείο όλη η πρωτοβουλία, μπορεί άμεσα η Τεχνική Υπηρεσία να ξεκινήσει την παρέμβαση αφού διαθέτει μελετητές, χρήματα και προσωπικό.

Όταν υπάρχει δημόσια παραδοχή μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ότι οι παιδικοί σταθμοί στερούνται συστήματος πυροπροστασίας το θέμα δεν προσφέρετε για τυχών σκοπιμότητες αν αυτές υπάρχουν.

Αν συμβεί κάτι μοιραίο στους χώρους που φιλοξενούνται παιδιάκια, αυτό λογίζεται ως κακούργημα.

Στην εισήγηση του θέματος αναγράφετε ξεκάθαρα ότι ο ένας παιδικός σταθμός δεν έχει άδεια και πρέπει να γίνουν τακτοποιήσεις και πρέπει να υπάρχει δεύτερη έξοδος για να υπάρχει προστασία. Δηλαδή παραδέχονται επίσημα ότι πέντε παιδικοί σταθμοί δεν έχουν πυροπροστασία.

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε την εισήγηση του θέματος προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτούσια.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ 5ΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια