GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Βροχή οι δίκες για χρέη προς το Δημόσιο και μη απόδοση ΦΠΑ στην Ξάνθη

-Το μισό πινάκιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης με αντίστοιχες υποθέσεις  Στα δικαστήρια για μη απόφαση ΦΠΑ και χρέη προς το...

-Το μισό πινάκιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης με αντίστοιχες υποθέσεις 

Στα δικαστήρια για μη απόφαση ΦΠΑ και χρέη προς το Δημόσιο σέρνονται σε καθημερινή βάση επιχειρηματίες της Ξάνθης, σε βάρος των οποίων έχουν βεβαιωθεί οφειλές που ξεκινούν από 5.000… και τείνουν προς το άπειρο. 

Το πρωί της Τρίτης το μισό σχεδόν πινάκιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης αφορούσε υποθέσεις μη καταβολή ΦΠΑ προς το Δημόσιο, με τους επιχειρηματίες να ζητούν αναβολή για την εκδίκαση των υποθέσεων τους, τονίζοντας πως θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποπληρώσουν την οφειλή τους και να παύση η σε βάρος τους ποινική δίωξη. 

Δεν είναι λίγοι ωστόσο αυτοί που απλώς ζητούν την επιείκεια του Δικαστηρίου, αποδεχόμενοι πως αδυνατούν να καταβάλουν έστω και ένα ποσό της οφειλής του – αν και για να παύσει η ποινική δίωξη πρέπει να αποπληρωθεί το σύνολο των χρεών – εξηγώντας πως τα χρέη τους έχουν προκύψει όχι από απροθυμία των ιδίων να καταβάλουν τα χρήματα αλλά από αντίστοιχες οφειλές τρίτων προς τους ίδιους. 

Από την πλευρά του οι Δικαστές δείχνουν να κατανοούν πλήρως τη δυσχερή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει το σύνολο των επιχειρηματιών, δίνοντας τις αιτούμενες αναβολές, επισημαίνοντας ωστόσο πως πρέπει να χρήματα να καταβληθούν ώστε να παύσει η ποινική δίωξη των κατηγορουμένων.   

Δεν υπάρχουν σχόλια