GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έξι σχολεία ζητούν των εξωραϊσμό του Πάρκου του Μεγ. Αλεξάνδρου στην Ξάνθη

-Απέστειλαν από κοινού διά των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων επιστολή στον Δήμο Ενέργειες για τον άμεσο εξωραϊσμό του Πάρκου του Μεγάλ...

-Απέστειλαν από κοινού διά των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων επιστολή στον Δήμο

Ενέργειες για τον άμεσο εξωραϊσμό του Πάρκου του Μεγάλου Αλεξάνδρου ζητούν να αναλάβει ο Δήμος Ξάνθης έξι σχολεία που βρίσκονται περιμετρικά του Πάρκου, κρούοντας το κουδούνι του κινδύνου για την περιοχή, η οποία φαίνεται πως παίρνει… την κάτω βόλτα. 

Συνολικά έξι σχολεία, δια των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, ήτοι το 6ο και 14ο Δημοτικό, το 1ο και 6ο Νηπιαγωγείο και το 2ο και 3ο Γυμνάσιο, συνέταξαν από κοινού επιστολή στην οποία περιγράφουν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την εικόνα που εμφανίζει σήμερα το Πάρκο, εφιστώντας την προσοχή των αρμοδίων, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. 

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους, ο χώρος που περιβάλει τα σχολικά κτήρια, και πιο συγκεκριμένα το Πάρκο με τον πεζόδρομο στις εισόδους των κτηριακών εγκαταστάσεων, αποτελεί ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους ζωής και δραστηριότητας των παιδιών και των κατοίκων της πόλης. «Από παλαιότερες μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, γνωρίζουμε ότι έγιναν διάφορες μικρές επεμβάσεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των πεζοδρομίων, της επισκευής των παιχνιδιών, της τακτικής φύτευσης πρασίνου» προσθέτουν, εξηγώντας ωστόσο πως σήμερα η εικόνα στην περιοχή είναι απογοητευτική και συνάμα απαγορευτική για την υγεία των κατοίκων και πρωτίστως των παιδιών.  

«Οι πεζόδρομοι στις εισόδους των σχολείων είναι πάντα ακάθαρτοι, τα παρτέρια είναι τελείως ανεκμετάλλευτα και ξηρά και οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων δεν επιδεικνύουν την πρέπουσα υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στους υπόλοιπους χρήστες του χώρου. Η ανησυχία τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί, λόγω της επανεμφάνισης της ασθένειες της λύσσας. Επίσης, έχει σημειωθεί η διενέργεια παράνομων δραστηριοτήτων μετά τη δύση του ηλίου» τονίζεται στην ίδια επιστολή, ενώ παράλληλα αναφέρεται πως είναι επιτακτική είναι ανάγκη καλύτερης καθαριότητας και φύλαξης του χώρου, «καθώς και η πραγματοποίηση μικρών βελτιωτικών έργων που θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια και υγεία στους χώρους όπου ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.

Μετά από τα παραπάνω παρακαλούμε για την δημιουργία δράσεων ανάπλασης και επεμβάσεων στην περιοχή των πεζόδρομων στις εισόδους των σχολείων μας, ιδιαίτερα των μεγάλων παρτεριών που μετατράπηκαν σε εστίες μόλυνσης. Γι’ αυτά προτείνουμε, μικρές αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις με παγκάκια και σκίαση, περιορισμό της φύτευσης σε ένα μεγάλο δέντρο με προστατευτικές ρίζες ανά παρτέρι, χαμηλά κάγκελα, ώστε να μην πλησιάζουν ζώα, ενημερωτικές ταμπέλες για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων. 

Επίσης, στο πρόγραμμά σας μπορούν να συμπεριληφθούν προγράμματα ενίσχυσης των φιλοζωικών συλλόγων για δράσεις προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης των ιδιοκτητών κατοικίδιων. Ελπίζουμε στην άμεση συνεργασία του Δήμου, ώστε να δοθούν πραγματικές και ουσιαστικές λύσεις σε θέματα που απειλούν τη δημόσια υγεία και αφορούν τις ζωές μας και των παιδιών μας. Η προστασία του περιβάλλοντος, η υγιεινή και η ασφάλεια του χώρου, είναι απαραίτητη αλλά και υποχρέωση όλων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια