GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επεισοδιακή η λήξη της κατάληψης στο 1ο ΕΠΑΛ Ξάνθης. Επιστροφή στα θρανία!

Στις σχολικές αίθουσες αναμένεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, να επιστρέψουν το πρωί της Δευτέρας οι μαθητές του 1ο ΕΠΑΛ Ξάνθης μετ...

Στις σχολικές αίθουσες αναμένεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, να επιστρέψουν το πρωί της Δευτέρας οι μαθητές του 1ο ΕΠΑΛ Ξάνθης μετά και την επεισοδιακή λήξη της κατάληψης του σχολικού κτηρίου που ξεκίνησε πριν από περίπου έναν μήνα.

Χρειάστηκε η παρέμβαση της Εισαγγελέας και ταυτόχρονη επί τόπια παρουσία της Αστυνομίας για να δοθεί ένα τέλος στο σήριαλ της κατάληψης. Όπως είναι γνωστό οι μαθητές συνέχισαν την κατάληψη αντιδρώντας στην ομόφωνη απόφαση των καθηγητών για αλλαγή σχολικής στέγης του προέδρου του 15μελούς, ο οποίος είχε ξυλοκοπήσει πριν από μερικές εβδομάδες τον επιστάτη του σχολικού συγκροτήματος κατά τη διάρκεια της πρώτης κατάληψης που κήρυξαν οι μαθητές. 

Το πρωί της Παρασκευής η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ξάνθης προσκόμισε και επισήμως την απόφαση για αλλαγής σχολικής στέγης στον πρόεδρο του 15μέλους, με την οποία ο ίδιος μεταφέρεται σε σχολείο της Χρυσούπολης. Μετά ωστόσο και την εξέλιξη αυτή οι μαθητές συνέχισαν την κατάληψη φτάνοντας την κατάσταση στα άκρα, με Αστυνομικούς υπαλλήλους να καταφτάνουν στο σχολικό κτήριο μετά από σχετική έγκριση της Εισαγγελίας για να δοθεί ένα τέλος στην κατάληψη.

Ωστόσο, οι μαθητές που είχαν ενημερωθεί για την εξέλιξη αυτή αποχώρησαν από το κτήριο του σχολείου, με τους καθηγητές να μπαίνουν κανονικά στις αίθουσες διδασκαλίας σημειώνοντας απουσίες σε όσους μαθητές δεν βρίσκονταν στις τάξεις τους.

Πλέον και μετά την εξέλιξη αυτή, η οποία συνοδεύεται από τη γενικότερη δυσφορία των  γονέων για τη διαρκή κατάληψη του σχολείου που στερεί σημαντικές ώρες διδασκαλίας από τα παιδιά τους, τη Δευτέρα το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα τα μαθήματα στο 1ο ΕΠΑΛ Ξάνθης.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012