GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Μόνο οι κάτοικοι της Π. Πόλης της Ξάνθης τηρούν την απαγόρευση κυκλοφορίας”

«Στα παλαιότερα των υποδημάτων τους» γράφουν σύμφωνα με τους κατοίκους της Παλιάς Πόλης οι οδηγοί της Ξάνθης την απόφαση του δήμου για α...

«Στα παλαιότερα των υποδημάτων τους» γράφουν σύμφωνα με τους κατοίκους της Παλιάς Πόλης οι οδηγοί της Ξάνθης την απόφαση του δήμου για απαγόρευση της κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους του γραφικού οικισμού της πόλης.

Όπως αναφέρει ο κ. Πασχάλης Αντώνης, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου για την Αναβίωση και Προστασία της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης «τελικά μόνο εμείς οι κάτοικοι τηρούμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Όλοι οι υπόλοιποι τη γράφουν την απαγόρευση στα παλιά τους τα παπούτσια. Εάν αυτό καλύπτει έστω και ηθικά αυτούς που αποφάσισαν έτσι όπως αποφάσισαν για αυτό τι να πω;».

Ήδη από την αρχή της συζήτησης για την εφαρμογή της πεζοδρόμησης κεντρικών δρόμων της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης οι κάτοικοι εξέφρασαν εντόνως την αντίθεσή τους, πραγματοποιώντας παραστάσεις διαμαρτυρίας στον δήμο Ξάνθης και προσβάλλοντας την απόφαση του Δ.Σ.

Ωστόσο μετά από τις σχετικές εγκρίσεις η απόφαση ξεκίνησε να υλοποιείται, αλλά μόνο σε θεωρητικό επίπεδο σύμφωνα με τους κατοίκους της Παλιάς Πόλης, οι οποίοι επισημαίνουν στο ThrakiToday.com πως μπορεί να έχουν τοποθετηθεί οι σχετικές απαγορευτικές σημάνσεις αλλά αυτές δεν τηρούνται από τους οδηγούς που συνεχίζουν να διέρχονται των δρόμων της Παλιάς Πόλης με τα οχήματά τους.

«Η Παλιά Πόλη δεν συμπεριλήφθηκε στην υπό κατάρτιση κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης. Μας έλεγαν μην γκρινιάζετε γιατί θα γίνει και η κυκλοφοριακή μελέτη αλλά τελικά δεν είμαστε μέσα σε αυτήν εμείς» επισημαίνει ο κ. Πασχάλης, σχολιάζοντας την απόφαση του δήμου Ξάνθης να προχωρήσει στην εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη της Ξάνθης χωρίς ωστόσο να συμπεριλαμβάνεται σε αυτή η Παλιά Πόλη της Ξάνθης.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012