GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ημερίδα για τη στοματική υγεία και τη διατροφή στο 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα διατροφής και στοματικής υγιεινής που διοργάνωσε το 2ο Γ/σιο Ξάνθης, στα πλαίσια των δράσεων αγωγ...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα διατροφής και στοματικής υγιεινής που διοργάνωσε το 2ο Γ/σιο Ξάνθης, στα πλαίσια των δράσεων αγωγής υγείας που εφαρμόζονται στο τρέχον σχολικό έτος.

Στην υλοποίηση της εκδήλωσης ανταποκρίθηκε ο Οδοντιατρικός σύλλογος Ξάνθης, καθώς παρευρέθησαν οι γιατροί κκ Καλλαντζή και Δαστερίδου οι οποίες και ενημέρωσαν τους μαθητές του σχολείου σε θέματα στοματολογίας, συμβουλών και χρήσιμων οδηγιών υγείας.

Προς την ίδια κατεύθυνση κατέθεσε τις γνώσεις της για τη διατροφή η κ. Έρικα Νταουτίδου (διαιτολόγος), δίνοντας ένα σωστό και προσεγμένο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο σε μικρούς και μεγάλους.

Η συνάντηση με τους μαθητές πραγματοποιήθηκε στο κλειστό αμφιθέατρο του 2ου Γ/σιου, ενώ συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 300 άτομα. «Επίτιμοι καλεσμένοι» της εκδήλωσης ήταν οι «γείτονες» μαθητές της ΣΤ 1 του όμορου 6ου Δημοτικού σχολείου Ξάνθης, συνοδευόμενοι από τη δασκάλα κ. Μωυσιάδου, δίνοντας μια πολυποίκιλη διάσταση στο κοινό. Αξίζει να σημειωθεί η τακτική συνήθεια των «ανοιγμάτων» του Γ/σιου στο ευρύτερο μαθητικό κοινό και σε επιλεγμένες τάξεις των δημοτικών σχολείων (κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και στην Ποδηλατική εκδήλωση κυκλοφοριακής αγωγής).

Στην παρουσίαση και προβολή που ακολούθησε, παρέλασαν μπροστά στους μαθητές ταινίες και ενημερωτικές διαφάνειες παθήσεων, προβλημάτων και σωστής συντήρησης των δοντιών, ενώ έμφαση δόθηκε στον ενδεδειγμένο τρόπο καθημερινού βουρτσίσματος. Όσο αφορά την μαθητική διατροφή, η προτροπή επικεντρώθηκε στη λήψη υγιεινών τροφών, αποφυγή συντηρητικών και περιττών θερμίδων, καθώς και συμβουλές άσκησης και κίνησης για όλους.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε τέλος και το ενημερωτικό έντυπο - φυλλάδιο των φετινών σχολικών δράσεων του 2ου Γ/σιου Ξάνθης, που περιλάμβανε διάφορες μηνιαίες εκδηλώσεις σε θέματα υγείας, άθλησης, πολιτισμού και τέχνης, παράλληλα με τη γνώση και εκπαίδευση των μαθητών.

Το επόμενο «πολιτιστικό ραντεβού» εκδηλώσεων δόθηκε για τα μέσα Δεκεμβρίου, όπου και ακολουθεί εκδήλωση – αφιέρωμα στο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, με προβολή επιλεγμένων ολιγόλεπτων ταινιών (μαθητικού περιεχομένου και αντίστοιχων μηνυμάτων) στο κλειστό αμφιθέατρο του σχολείου, σε συνεργασία με τον φορέα διοργάνωσης του φεστιβάλ Δράμας, οι άνθρωποι του οποίου ανταποκρίθηκαν με χαρά στην πρόσκληση. 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012