GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αρνητικός για τις ΕΟΖ στη Θράκη ο Δημήτρης Καζάκης (+video)

Στην Ξάνθη βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο κος Δημήτρης Καζάκης. Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σε μερίδα των ΜΜΕ της περιοχής ο κος Καζ...

Στην Ξάνθη βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο κος Δημήτρης Καζάκης. Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σε μερίδα των ΜΜΕ της περιοχής ο κος Καζάκης ανέλυσε τις γενικές και θεωρητικές του απόψεις για τη σημερινή κοινωνικοοικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αλλά και τη θεωρητική του προσέγγιση και κοσμοθεωρία που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και τον Δυτικό Κόσμο γενικότερα.

Διευκρίνισε ότι η θέση του νομικού πλέον σχήματος το οποίο εκπροσωπεί (ΕΠΑΜ) από κεφαλήν του είναι αντιμνημονιακής θεώρησης και θα κινηθεί εκλογικά προς τη διεκδίκηση της ψήφου της κεντροαριστεράς.

Ιδιαίτερα επιφυλακτικός για τη δημιουργία των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στη Θράκη παρουσιάστηκε ο οικονομολόγος κος Δημήτρης Καζάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ξάνθη.

Κληθείς να σχολιάσει το εάν πρέπει οι κάτοικοι της περιοχής να είναι επιφυλακτικοί και να ανησυχούν για τις ΕΟΖ ο κος Καζάκης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να δημιουργηθούν πυρηνικά εργοστάσια στην περιοχή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μέσα σε μια νύχτα ανατρέψανε όλες τις διατάξεις χωροταξίας, δεν τηρείται καμία διάταξη πλέον ούτε περιβαλλοντική ούτε τίποτα. Αυτό έχει διπλό στόχο, την πώληση φιλέτων αλλά και την εγκατάσταση υψηλής μόχλευσης επενδύσεων, αυτές είναι οι επενδύσεις που δεν δέχεται εύκολα κάποιος στη χώρα του, όπως πυρηνικά, χημικά, τοξικά ή μεταποιήσεις αυτού του τύπου».

Παράλληλα ο ίδιος αναφέρθηκε και στο παράδειγμα της Πελοποννήσου, όπου δρομολογείται κάτι ανάλογο με την περιοχή της Θράκης, λέγοντας πως «εξαφανίζονται χωριά ολόκληρα για να μετατραπούν σε μαρίνες για σκάφη αναψυχής», εξηγώντας πως υπήρξε μια προσπάθεια από πλευράς της προηγούμενης κυβέρνησης εξωραϊσμού τέτοιου είδους πολιτικών οι οποίες παρουσιάστηκαν ως μορφές «πράσινης επένδυσης και πράσινων αλόγων».



*Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ προσκλήθηκαν οι δημοσιογράφοι για να δώσει ο κος Καζάκης Συνέντευξη Τύπου, ο όδιος και παρουσία του συνόλου των δημοσιογράφων παραχώρησε δηλώσεις σε ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης, πριν την έναρξη της όλης διαδικασίας, με τη δικαιολογία ότι αυτό έπρεπε να αποχωρήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια