GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


50.000 φάκελοι, με απευθείας ανάθεση, στον Δήμο Αβδήρων της Ξάνθης

-Όταν οι άλλοι δήμοι σταματούν, ο δήμος Αβδήρων μοιράζει… φακέλους! 50.000 φακέλους προμηθευτικέ ο δήμος Αβδήρων με απόφασή της ΔΕΥΑΑ στις ...

-Όταν οι άλλοι δήμοι σταματούν, ο δήμος Αβδήρων μοιράζει… φακέλους!

50.000 φακέλους προμηθευτικέ ο δήμος Αβδήρων με απόφασή της ΔΕΥΑΑ στις 22 Φεβρουαρίου του 2012 για να ικανοποιήσει(sic) τις … επικοινωνιακές του ανάγκες.

Συγκεκριμένα, από έρευνα του ThrakiToday προκύπτει ότι η ΔΕΥΑΑ προχώρησε σε απευθείας ανάθεση μαμούθ στον εκδότη της εφημερίδας XanthiNews, του Ρ/Σ TopFM και ιδιοκτήτη τυπογραφείου κο Σταύρο Καρυπίδη (ύψους 7.380 ευρώ), για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες, για την προμήθεια 50.000 φακέλων, τη στιγμή που ο Καλλικρατικός δήμος Αβδήρων αριθμεί σήμερα περίπου 18.000 κατοίκους. 

Μάλιστα, στους τρεις προηγούμενους δήμους που αποτελούν σήμερα τον νέο Καλλικρατικό δήμο Αβδήρων το σύνολο των παραγγελιών τους το 2010 δεν ξεπερνούσε τις 7.000 φακέλους, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της παραγγελίας μαμούθ η οποία δεν απαντήθηκε επαρκώς από τον αρμόδιο πρόεδρο του Δ.Σ. κο Γιώργο Σίσκο!

Το ιστορικό:
Κληθείς να σχολιάσει τις απευθείας αναθέσεις της ΔΕΥΑ Αβδήρων στην επιχείρηση του κ. Σταύρου Καρυπίδη, εκδότη της εφημερίδας XanthiNews οι οποίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και οι οποίες αφορούν την προμήθεια σφραγίδων και έντυπου υλικού ο κος Γιώργος Σίσκος, πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, ξεκαθάρισε πως «το 2011 δόθηκε μόνο ένα ποσό, αυτό των 1.000 ευρώ το οποίο αρχικά απορρίφτηκε από την επίτροπο», εξηγώντας πως ενώ στην αρχή είχε υπογραφεί ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα στον ίδιο και τον κ. Καρυπίδη αυτό δεν πέρασε από τον έλεγχο της επιτρόπου γιατί δεν ήταν σύννομο. Στην συνέχεια εκδόθηκε απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ στις 26-07-2011 οπότε και δόθηκε τελικά το ποσό των 1.000 ευρώ στον κ. Καρυπίδη για προμήθεια γραφικής ύλης.

«Είχαμε βγάλει μια εκδήλωση ενδιαφέροντος και ζητούσαμε επαγγελματίες που επιθυμούν να συνεργαστούν με τη ΔΕΥΑΑ για το εν λόγω έργο, την οποία μάλιστα και δημοσιεύσαμε στις εφημερίδες Xanthinews και Εμπρός» τονίζει ο κος Σίσκος για να συμπληρώσει πως «υπάρχει και δεύτερη ανάθεση προς τον κ. Καρυπίδη ύψους 7.380 ευρώ για το 2012 η οποία αφορά την προμήθεια εντύπων και σφραγίδων για το 2012», η οποία όπως εξηγεί ο ίδιος «θα γίνει σταδιακά και όταν απαιτείται. Μέχρι στιγμής ο κος Καρυπίδης έχει δώσει 50.000 φακέλους και έχει πάρει 2.250 ευρώ για αυτούς». 

Με απόφασή της, η νομιμότητα της οποίας ελέγχεται πλήρως, η ΔΕΥΑΑ έχει εγκρίνει τη συνδρομή μόνο σε δύο (Εμπρός και XanthiNews) από τις εννιά τοπικές εφημερίδες της περιοχής ενώ παράλληλα έχει αποφασίσει, σε αντίθεση με όσα ορίζει ο νόμος, να δίνει τις δημοσιεύεις και τις προκηρύξεις της επιχείρησης μόνο στις δύο ως άνω εφημερίδες.(σ.σ. το έλεγχο νομιμότητας ποιος θα τον πραγματοποιήσει;) «Έγινε πρόταση για συνδρομή εφημερίδων, αποφασίσαμε λοιπόν εναλλάξ να έχουμε συνδρομή σε δύο από τις τοπικές εφημερίδες» ανέφερε ο κος Σίσκος, συμπληρώνοντας πως αυτό έχει εγκριθεί από την αρμόδια επίτροπο.(σ.σ. με απόφαση για το 2011; άρα το 2012 θα συνεχίσει να ισχύει ή θα υπάρξει απόφαση για άλλες δύο εφημερίδες;)

Απάντηση Καρυπίδη:
Μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα ο κος Καρυπίδης παραδέχθηκε ότι έχει μεν Ραδιοφωνικό Σταθμό και την Εφημερίδα XanthiNews, ταυτόχρονα όμως έχει και τυπογραφική επιχείρηση λέγοντας μάλιστα ότι μπορεί να διεκδικεί αναθέσεις από το δημόσιο. Επαναβεβαιώνοντας τη συνήθεια με την οποία εμφανίζεται από καιρού εις καιρόν προκλητικά να εφαρμόζει σε όσους θεωρεί ότι ελέγχει προκάλεσε να «πάμε αν είσαι άντρας να μετρήσουμε τους πόσους χιλιάδες φακέλους παρέδωσα στη ΔΕΥΑΑ». 

Απαντώντας στην πρόκληση αυτή ο εκδότης του Ακ και συντονιστής της εκπομπής «Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα» επεσήμανε «για πολλοστή φορά ότι υπάρχουν οι απαραίτητοι ελεγκτικοί μηχανισμοί στον δήμο Αβδήρων (αντιπολίτευση) αλλά και στις δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες εάν κρίνουν ότι χρήζει ελέγχου η περίπτωση αυτή θα την κάνουν σε χρονικό διάστημα που θα υπάρχει, ακόμη, η πιθανότητα ελέγχου και εξαγωγής ασφαλών συμπερασμάτων από αυτούς. Ως εκ τούτου κανείς δημοσιογράφος δεν νομιμοποιείται να μπει σε διαδικασία ελέγχου ή καταμέτρησης των όσων παραλαμβάνουν οι δημόσιες ή δημοτικές υπηρεσίες, παρά μόνο εάν το επιθυμούν οι ίδιες οι υπηρεσίες. 

Τον ρόλο αυτό μπορούν να ικανοποιήσουν οι επιτροπές παραλαβής των αντίστοιχων έργων ή αναθέσεων με την καταμέτρηση ή προσμέτρηση του προσφερόμενου κατά περίπτωση έργου και της υπογραφής των αντιστοίχων πρωτοκόλλων παραλαβής. Ως εκ τούτου οι οποιεσδήποτε άλλες μαξιμαλιστικές αναφορές το μόνο που προσφέρουν είναι να προσπαθούν να θολώσουν την πραγματικότητα και όχι να φωτίσουν την καθαρότητα των πράξεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια