GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πιάνουν τις “σκούπες” οι εθελοντές στο δάσος του Ευμοίρου!

-Σε κατάσταση απραξίας ο δήμος Ξάνθης…. ενώ οι βανδαλισμοί συνεχίζονται Τις εθελοντικές τους εξορμήσεις συνεχίζουν τα μέλη του Οικολογικού ...

-Σε κατάσταση απραξίας ο δήμος Ξάνθης…. ενώ οι βανδαλισμοί συνεχίζονται

Τις εθελοντικές τους εξορμήσεις συνεχίζουν τα μέλη του Οικολογικού Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου του Ευμοίρου, στην Ξάνθη, προσπαθώντας να περισώσουν ότι απέμεινε από έναν πνεύμονα ζωής, που κάποτε αποτελούσε πόλο έλξης επισκεπτών και σήμερα θυμίζει πεδίο δράσης παραβατικών συμπεριφορών και βανδαλισμών.

Όπως είναι γνωστό ήδη από τον περασμένο Οκτώβρη μια ομάδα εθελοντών έχει αναλάβει τον καθαρισμό και τη φύλαξη του άλσους του Ευμοίρου, στο οποίο βρίσκεται κτήριο της δημοτικής αρχής το οποίο γίνεται καθημερινά στόχος βανδαλισμών. «Όλο το χειμώνα εμείς δεν σταματήσαμε τις δραστηριότητες στο δάσος. Από σκουπίδια τουλάχιστον είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Υπάρχουν πολλοί ασυνείδητοι πολίτες, υπάρχει και ένα στρώμα πεταμένο μέσα στο δάσος. Συνεχίζουν και πετούν μεγάλα σκουπίδια μέσα στο δάσος» αναφέρει η πρόεδρος του συλλόγου κα Δήμητρα Φακά συμπληρώνοντας «υπάρχουν μεγάλοι κάδοι τους οποίους εμείς φροντίζουμε να αδειάζονται τουλάχιστον μια φορά κάθε εβδομάδα».

Την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 έχει προγραμματιστεί καθαρισμός στο άλσος του Ευμοίρου, με την Φάκα να σημειώνει πως «είχαμε ζητήσει να βάλουν δύο μπάρες γύρω από το δάσος, γιατί έμπαιναν μέσα και έκλεβαν δέντρα, δεν εισακουστήκαμε». Μέχρι και σήμερα και παρά τις διαρκείς οχλήσεις τόσο των κατοίκων του Ευμοίρου όσο και του Τοπικού Τύπου η δημοτική αρχή επιδεικνύει χαρακτηριστική απραξία, με το κτήριο που βρίσκεται εντός του άλσους να συνεχίζει να λεηλατείται, ενώ παρά το γεγονός πως ο σύλλογος έχει ζητήσει να του παραχωρηθεί το κτήριο ώστε να αναλάβει ο σύλλογος την προστασία του κτηρίου μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση από πλευράς του δήμου, όπως επισημαίνει η κα Φάκα.

«Άρχισαν να παίρνουν ακόμη και τις διακοσμητικές πέτρες. Σε τόσο άσχημη κατάσταση είναι το κτήριο που σήμερα δεν μπορεί να επιδιορθωθούν οι καταστροφές, τότε μπορούσαμε να το κάνουμε, σήμερα το βλέπω πολύ δύσκολο» επισημαίνει η ίδια, εξηγώντας πως μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση για το θέμα τόσο από πλευράς του δήμου όσο και από πλευράς της αντιπολίτευσης. 

«Είναι ντροπή για πέντε λάμπες, για δύο βρύσες νερού και μικρό πράγματα, γιατί εμείς προσφέρουμε εθελοντική εργασία, να υπάρχει αυτή η εικόνα εκεί σήμερα» καταλήγει η κα Φάκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια