GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έκρυβε μισό εκατομμύριο ευρώ στην ζώνη της!

Μισό εκατομμύριο ευρώ έκρυβε στη ζώνη της μια μουσουλμάνα κάτοικος της Ροδόπης, η οποία επιχείρησε μαζί με συγγενικό της πρόσωπο (άνδρας) να...

Μισό εκατομμύριο ευρώ έκρυβε στη ζώνη της μια μουσουλμάνα κάτοικος της Ροδόπης, η οποία επιχείρησε μαζί με συγγενικό της πρόσωπο (άνδρας) να μεταφέρει παράνομα το ποσό αυτό στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, το ζευγάρι των Μουσουλμάνων, καταγόμενο από χωριό της Ροδόπης, επέβαιναν σε αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες και προσπάθησαν να περάσουν από το συνοριακό φυλάκιο στις Καστανιές, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν στο επίμαχο ποσό, το οποίο επιμελώς είχαν κρύψει στα ρούχα της γυναίκας.

Σε σωματικό έλεγχο που τους έκαναν οι υπάλληλοι του τελωνείου, οι οποίοι υποψιάστηκαν πως κάτι έκρυβαν οι δράστες, εντόπισαν μέσα στην παραδοσιακή ενδυμασία της γυναίκας, και συγκεκριμένα μέσα στη ζώνη της, το ποσό των 550.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ. Άμεσα οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση του 25% του συνολικού ποσού, καθώς κάτι τέτοιο ορίζει η νομοθεσία για περιπτώσεις όπου επιχειρείται η παράνομη εξαγωγή χρημάτων από την χώρα, ποσό που θα αποδοθεί στο ελληνικό δημόσιο, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η προανάκριση ώστε να διαπιστωθεί εάν τα 550.000 ευρώ αποτελούν προϊόν παράνομης δραστηριότητας. 

Σε περίπτωση που δεν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, το υπόλοιπο 75% του αρχικού ποσού θα επιστραφεί στους κατόχους του. Αξίζει να σημειωθεί το ενδιαφέρον ιστορικό της δράστριας, η οποία πέρσι συνελήφθη τη στιγμή που επιχειρούσε να εξάγει παράνομα από την χώρα το ποσό των 170.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια