GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τα ποδήλατα άναψαν φωτιές στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Δεν ικανοποίησαν οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου, πρόεδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου (έως και τις...

Δεν ικανοποίησαν οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου, πρόεδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου (έως και τις 31 Αυγούστου), στα ερωτήματα που έθεσαν τα μέλη της παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή» κ. Βορίδης Δημήτρης και Μαζαράκης Σπύρος, αναφορικά με τα ποδήλατα που προμηθεύτηκε ο δήμος για τη δημοτική αστυνομία και τα οποία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί.

Όπως έγινε γνωστό ο δήμος προμηθεύτηκε ποδήλατα, τα οποία θα παραχωρούσε σε πολίτες χρήστες του δημοτικού parking ώστε να διευκολύνει τη μετακίνησή τους εντός της πόλης, καθώς σε δημοτικούς αστυνομικούς οι οποίοι θα πραγματοποιούσαν περιπολίες κάνοντας χρήση αυτών. Μέχρι στιγμής ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, με τα μέλη της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου να συζητούν τα αίτια το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του οργάνου. Όπως αναφέρθηκε μέχρι στιγμής δεν υπήρξε η ανάγκη να γίνει χρήση αυτών των ποδηλάτων, τα οποία βρίσκονται στο κλειστό στάδιο Φίλλιπος Αμοιρίδης, ενώ μερικά από αυτά δόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό για τη φύλαξη του περιαστικού δάσους. 

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε έντονο τόνο με τον κ. Δήμαρχο και τον κ. Βορίδη να λογομαχούν για ακόμη μια φορά, ανεβάζοντας τους τόνους και οξύνοντας τα πνεύματα, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει πλήρως το τοπίο γύρω από τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκαν τα συγκεκριμένα ποδήλατα καθώς και τους λόγους για τους οποίους αυτά δεν χρησιμοποιούνται. 

Στην ερώτησή που είχαν καταθέσει οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρονταν τα εξής:
«Στο προεκλογικό πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής για τις Δημοτικές εκλογές του 2006, διαβάζουμε: “για το πρόγραμμα URBIKE με θέμα τη μελέτη σύγχρονων αστικών και συγκοινωνιακών προβλημάτων και τη μεγιστοποίηση της χρήσης του ποδηλάτου ως εναλλακτικού και ευέλικτου αστικού μέσου μετακίνησης, στο πλαίσιο INTERREG III C…. Στην κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος Ξάνθης προχώρησε στην προμήθεια ποδηλάτων τα οποία θα παραχωρούνται σε πολίτες χρήστες του δημοτικού parking και εξόπλισε τη δημοτική αστυνομία με ειδικά ποδήλατα για περιπολία και αστυνόμευση.»

Ερωτάται λοιπόν η σημερινή Δημοτική Αρχή, που ήταν και η ίδια τότε, το 2006,
1) αν πράγματι προμηθεύτηκε ποδήλατα,
2) τι ποσό ξοδεύτηκε ανά κατηγορία ποδηλάτων (για πολίτες για αστυνομικούς)
3) πόσα ποδήλατα αγοράστηκαν ανά κατηγορία και συνολικά
4) γιατί τα ποδήλατα ουδέποτε κυκλοφόρησαν;
5) που βρίσκονται σήμερα τα ποδήλατα αυτά και γιατί δεν χρησιμοποιούνται από την δημοτική αστυνομία, όπως βλέπουμε και στην προεκλογική φωτογραφία ευτυχίας και χαμόγελων,ως αποτύπωση της εικονικής πραγματικότητας στην οποία ο δήμος μας κατοικεί;
6) γιατί δεν βρίσκονται στο δημοτικό parking; Ώστε να αναβαθμιστεί και η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια