GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έβαζε φωτιές για να εκδικηθεί τον Δήμο Θάσου

Τέσσερις φωτιές έβαλε πρώην δασοπυροσβέστης από την Ποταμιά Θάσου, προκειμένου να εκδικηθεί τον Δήμο που φέτος δεν τον προσέλαβε ως εποχικό ...

Τέσσερις φωτιές έβαλε πρώην δασοπυροσβέστης από την Ποταμιά Θάσου, προκειμένου να εκδικηθεί τον Δήμο που φέτος δεν τον προσέλαβε ως εποχικό πυροσβέστη. Αυτό υποστήριξε στους αστυνομικούς ο 35 χρόνος δράστης κατά τη διάρκεια της ομολογίας του, επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα τα οποία του δημιουργήθηκαν από τη μη πρόσληψή του.

Όπως έγινε γνωστό ο δράστης άναψε τέσσερις φωτιές στο νησί, εφαρμόζοντας την ίδια ακριβώς μέθοδο. Συγκεκριμένα, ο 35 χρόνος σκορπούσε κοπριά την οποία στη συνέχεια έκαιγε, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να προκαλέσει την πυροδότηση μεγάλης πυρκαγιάς στο νησί. Πυροσβέστες και κάτοικοι του χωριού αντιλήφθηκαν έγκαιρα τις φωτιές αποτρέποντας τα σχέδια του δράστη και θέτοντας τες υπό έλεγχο.

Ο συλληφθείς κατά το παρελθόν υπήρξε εθελοντής δασοπυροσβέστης, κάτι ωστόσο που δεν φάνηκε να τον εμποδίζει ιδιαίτερα στο έργο του. Ο 35 χρόνος συνελήφθη το πρωί της Τρίτης και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. 

Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες στο νησί της Θάσου από τον Αύγουστο του 1985 όταν ανεξέλεγκτη δασική πυρκαγιά, που είχε ξεσπάσει στο νησί και για να τεθεί υπό έλεγχο χρειάστηκαν τρία 24ώρα, προκάλεσε μεγάλο πλήγμα στον φυσικό πλούτο της περιοχής καταστρέφοντας χιλιάδες στέμματα δάσους, γεμάτα με πλατάνια και πεύκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια