GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Μια τρύπα στο νερό!» η τουριστική προβολή της ΑΜΘ στην Κωνσταντινούπολη

Δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τους στόχους και τις προσδοκίες, που είχαν αρχικά τεθεί, η εκδήλωση για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας ...

Δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τους στόχους και τις προσδοκίες, που είχαν αρχικά τεθεί, η εκδήλωση για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. που διοργάνωσε η Περιφέρεια συνεπικουρούμενη από την Ελληνική Πρεσβεία στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τους επαγγελματίες που συμμετείχαν σε αυτή, καθώς θεωρούν πως τόσο ο χρόνος τέλεσης της, όσο και η διοργάνωση αυτής δεν έγιναν σωστά και ως εκ τούτου τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα.

«Δεν είδα ούτε έναν Τούρκο δημοσιογράφο, παρά μόνο έναν εκπρόσωπο τοπικού μέσου χωρίς ουσιαστική επιρροή στην Τουρκία. Οπότε αντιλαμβάνεστε πως αυτό, όταν το στήνεις και δεν το προβάλεις, έχει αποτύχει» επισημαίνει ο πρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων Δράμας, κος Άγγελος Καλλίας, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 το πρωί της Τρίτης. «Εγώ παραβρέθηκα στην εκδήλωση της Περιφέρειας από την Παρασκευή, οι εντυπώσεις είναι απογοητευτικές, κυριολεκτικά απογοητευτικές, είδαμε ένα πανηγυράκι, είδαμε ανθρώπους τους οποίους έχουμε ψηφίσει να προσπαθούνε να προωθήσουνε αυτή την εκδήλωση η οποία στήθηκε για αυτούς θεωρώντας ότι είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα μας, κάπως έτσι μας την παρουσιάσανε και πέσαμε να τη στηρίξουμε, και οικονομικά και αυτό έχει μεγάλη σημασία, καθώς βάλαμε βαθιά το χέρι στην τσέπη, δώσαμε από 1.000 ευρώ ο κάθε επιχειρηματίας» προσθέτει χαρακτηριστικά.

Η εκδήλωση προβολής της περιφέρειας ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, με τα εγκαίνια έκθεσης τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών της περιφέρειας, ενώ για την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη είχαν προγραμματιστεί επαγγελματικές συναντήσεις business to business ανάμεσα σε έλληνες και τούρκους επιχειρηματίες, οι οποίες ωστόσο δεν καρποφόρησαν, με τον κ. Καλλία να αναφέρει πως «τα B to B είχαν διάρκεια μέχρι σήμερα (σ.σ. Τρίτη) το μεσημέρι, εμείς εχθές (σ.σ. Δευτέρα) αποχωρήσαμε και επιστρέψαμε πίσω στην πόλη μας, δεν ακολουθήσαμε με λίγα λόγια το πρόγραμμα διότι δεν υπήρχε η προσέλευση την οποία περιμέναμε από τους Τούρκους tour operator. Όποτε κρίναμε ότι δεν έχουμε λόγο ύπαρξης εκεί και έτσι αποχωρήσαμε».

Κληθείς να σχολιάσει τον τρόπο οργάνωσης της όλης εκδήλωσης ο κος Καλλίας ανέφερε πως «κάποιοι επιλέγουν να κάνουν δράσεις με τέτοιο τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να είναι μια τρύπα στο νερό. Ήμουν τέσσερεις ολόκληρες ημέρες εκεί, είχα αφήσει 100 φυλλάδια της επιχείρησής μου και δεν είχαν φύγει ούτε τα 20, αντιλαμβάνεστε λοιπόν ποια ήταν η επισκεψημότητα που είχε η εκδήλωση αυτή». Παράλληλα ο κος Καλλίας επισημαίνει πως εάν οι επιχειρηματίες ήταν αυτοί που θα οργάνωναν το συγκεκριμένο εγχείρημα τότε τα αποτελέσματα θα ήταν τελείως διαφορετικά, λέγοντας χαρακτηριστικά «για μένα όλο αυτό ήταν μια τεράστια αποτυχία. Μάλιστα στα B to B κάποιοι επιτρέψανε σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης να μπουν μέσα στον χώρο και να προβάλλουν τη Θεσσαλονίκη στους Τούρκους, ενώ η εκδήλωση είχε να κάνει με την περιφέρεια μας. Ποιοι το επιτρέψανε αυτό; Ποιος ήταν ο εκπρόσωπος της περιφέρειας που ανέλαβε να ελέγξει όλο αυτό; Είναι ντροπή για μένα να μην υπάρχει ένας άνθρωπος της περιφέρειας που θα ελέγχει την εταιρία που ανέλαβε την προβολή».

«Η αλήθεια είναι κάποιες συγκεκριμένες επιχειρηματικές επαφές γίνανε. Δεν ήταν και η καλύτερη η εντύπωση μου, έστω όμως και κάτω από αυτές τις συνθήκες εμείς βρήκαμε τον τρόπο να κάνουμε κάποιες επαφές» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης κος Κώστας Χατζηκωνσταντίνου στην ίδια εκπομπή συμπληρώνοντας πως «προσδοκούσαμε μια καλύτερη οργάνωση, πιο επαγγελματική δουλειά. Αυτό δεν κατέστη εφικτό από εμάς. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι γίνανε πολλών ειδών συναντήσεις. Το θέμα είναι, στην πορεία θα φανεί, πόσο αποτελεσματικές και πόσο θα τελεσφορήσουν αυτές. Χρήσιμο είναι να γίνονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια