GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Νέα Πολιτική σηματοδοτεί η παρέμβαση Μπένη στα δημοτικά

Σημαντική η πολιτική παρέμβαση του Αντιδημάρχου Ξάνθης, αρμόδιου για τα διοικητικά και οικονομικά θέματα του δήμου. Στο επιχειρηματικό γίγνε...

Σημαντική η πολιτική παρέμβαση του Αντιδημάρχου Ξάνθης, αρμόδιου για τα διοικητικά και οικονομικά θέματα του δήμου. Στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, το επιχειρείν και το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που καλούνται οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες να διεκπεραιώσουν με χρονικούς ορίζοντες τα τρέχοντα εικοσιτετράωρα, προτίθεται η δημοτική αρχή να βοηθήσει με κάθε σύννομο μέσο τους συνδημότες που συναλλάσσονται με τον δήμο. 

Οι δηλώσεις του κου Μπένη εφόσον υιοθετηθούν από το σύνολο της δημοτικής αρχής και το σπουδαιότερο εφαρμοστούν απαράκλητα για όλους τους συνδημότες τους θα αποτελέσουν σίγουρα τα καλά νέα για τα οποία όμως θα κρίνονται συνεχώς, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος παρερμηνειών ή κομματικής εκμετάλλευσης από τον οποιοδήποτε. Η ευθεία οδός και η αλήθεια των λόγων είναι απολύτως αναγκαίες την περίοδο αυτή για να ξεπεραστούν τα σημαντικότητα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν κυβερνώμενοι και κυβερνώντες.

«Ζωτικός ο ρόλος του επιχειρηματία»
Ως ζωτικό για τον Δήμο χαρακτήρισε τον ρόλο του επιχειρηματία ο κος Μπένης λέγοντας πως «η δικιά μας η άποψη είναι πως εάν δεν υπάρχει επιχειρηματίας δεν θα υπάρξει δήμος. Ο δήμος έχει δύο βασικά έσοδα, το ανταποδοτικό και ένα από την κεντρική διοίκηση. Εάν εκλείψει ένα από τα δύο δεν θα υπάρξει και ο δήμος», εξηγώντας πως «εάν ο επαγγελματίας, που είναι η καρδία του δήμου, η ατμομηχανή του, δεν μπορέσει να σηκώσει τα βάρη του και να πληρώσει το ανταποδοτικό του τέλος εμείς δεν θα υπάρχουμε». 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κος Μπένης «ο δήμος θα σταθεί δίπλα στους επιχειρηματίες και δεν θα γίνει η αιτία για να κλείσουν οι επιχειρήσεις, με όποιον τρόπο μπορεί, όπου μπορεί και πάντα θεμιτά. Ξέρετε πάρα πολύ καλά πως ακόμη και την ανοχή στην πληρωμή κάποιων δημοτών αντιδήμαρχοι κάθονται ακόμη και σήμερα στο σκαμνί, διότι θεωρήθηκε ότι άφησαν κάποιους επιχειρηματίες να μην πληρώσουν ή δεν ήταν τόσο αυστηροί όσο λέει ο νόμος με κάποιους επιχειρηματίες». Εάν σβήσει ο επιχειρηματίες δεν θα υπάρξει δήμος εκτιμά ο κος Μπένης τονίζοντας παράλληλα πως «αυτό είναι κάτι το οποίο πλέον όλοι αρχίζουν και το κατανοούν». 

Παράλληλα, όπως υπογραμμίζει ο ίδιος ο δήμος πρέπει σε αυτούς τους καιρούς να δείξει ανοχή απέναντι στους επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, λέγοντας πως «εγώ έχω μια άλλη άποψη, άσχετα αν έρχομαι να υπηρετήσω τη νομιμότητα και να πω ότι εκείνο πρέπει να γίνει, αυτό πρέπει να πληρωθεί, σαν άνθρωπος όμως είμαι της άποψης ότι σε αυτή την εποχή θα πρέπει να υπάρχει μια ανοχή»

Για το παιχνίδι των εντυπώσεων από μεριάς της αντιπολίτευσης ο κος Μπένης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο κόσμος πλέον γνωρίζει, δεν εντυπωσιάζεται πλέον ούτε από παχιά άρθρα ούτε από παχιά λόγια. Εμένα δεν θα με ενδιέφερε, ας κερδίζουν ακόμη και τις εντυπώσεις, αρκεί εμείς να μπορέσουμε να φανούμε χρήσιμοι σε αυτή τη δύσκολη ώρα, να υπάρξουν έστω και πέντε άνθρωποι οι οποίοι θα πούνε ναι εγώ πήγα στον Δήμο και κάτι έκανε για μένα. Αυτό μας ενδιαφέρει εμάς, από εκεί και πέρα οι εντυπώσεις, οι εφημερίδες και τα λόγια μπροστά στις κάμερες δεν πειράζει ας τα χουν άλλο».

Το τρένο δεν θα σφυρίξει τρεις φορές
Το τρένο δεν θα σφυρίξει τρεις φορές στον Δήμο Ξάνθης, σύντομα. Άλλο ένα θέμα που “προσπαθεί” να διαχειριστεί η δημοτική αρχή βλέποντας να εξελίσσεται σε… τρένο της μεγάλης φυγής η υπόθεση των δύο ψυχαγωγικών οχημάτων που αγοράστηκαν στους Καποδιστριακούς Δήμους Ξάνθης και Σταυρούπολης, κάνοντας χρήση κονδυλίων του προγράμματος “Θησέας”. Το μεν τουριστικό όχημα της Σταυρούπολης αραχνιάζει στον ορεινό οικισμό του νέου Καλλικρατικού Δήμου Ξάνθης, τη Σταυρούπολη, το δε τρενάκι της Ξάνθης δεν κυκλοφορεί πια στην πόλη. Συνολικό ποσό που δαπανήθηκε για τα δύο αυτά οχήματα, κατά δήλωση του Αντιδημάρχου Ξάνθης, υπεύθυνου για τα διοικητικά και οικονομικά του δήμου, κ. Δημήτρη Μπένη, είναι 400.000 ευρώ. 

«Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ανάμεσα στο τρενάκι της Ξάνθης και αυτό της Σταυρούπολης» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης, κος Δημήτρης Μπένης, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη ΦΜ 100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα του τύπου που κάνουν λόγω για μια διαφορά της τάξεως των 60.000 ευρώ στα ποσά που δαπάνησαν οι δύο Καποδιστριακοί Δήμοι, Ξάνθης και Σταυρούπολης, για την αγορά των τουριστικών τρένων τους. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κος Μπένης «τα ποσά που αναφέρονται δεν είναι αληθινά. Συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Το ένα έχει 2,500 κυβικά, το άλλο 2,000 κυβικά. Είναι χαζό να συζητάμε για αυτό. 200.000 κόστισε το ένα, 195.000 το άλλο. Η διαφορά είναι 5.000 και όχι 60.000 όπως αναφέρεται σε μερίδα του Τύπου». Παράλληλα ο κος Μπένης κάλεσε τον πρώην δήμαρχο Σταυρούπολης, κ. Γιώργο Καρασακαλίδη, σε δημόσια συζήτηση για όλα τα προβλήματα που κληρονόμησε ο δήμος Σταυρούπολης στον Δήμο Ξάνθης, μετά την ενσωμάτωσή του πρώτου στον δεύτερο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η πρόσκληση είναι ανοιχτή, να βγούμε σε ένα μέσο και να συζητήσουμε ανοιχτά για τη Σταυρούπολη και να δούμε τι κοστίζει ο δήμος». 

Σε επικοινωνία του «Ακ» με τον κ. Καρασακαλίδη και θέτοντας του την τοποθέτηση του κ. Μπένη, αυτός δήλωσε πως είναι διατεθειμένος να μιλήσει με οποίον το επιθυμεί για όλα τα θέματα της Σταυρούπολης, έως και τις 31/12/2011, οπότε και παρέδωσε επισήμως τον Δήμο στην Ξάνθη. «Χαίρομαι ιδιαίτερα που η αντιπολίτευση απ’ όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα έχουν αναδείξει ως μείζον θέμα της πόλης το τρενάκι. Φτάσαμε σε σημείο να συγκρίνουμε το τρενάκι της Σταυρούπολη με αυτό της Ξάνθης, είναι δυνατόν;» ανέφερε ο κος Μπένης προσθέτοντας για το ίδιο θέμα «εάν είχαν αγοραστεί δύο ολόιδια πράγματα, την ίδια εποχή, και στον ένα κοστίζει δέκα και στον άλλο 12 τότε ελάτε να τα βάλουμε κάτω και να συζητήσουμε. Εδώ μιλάμε για λαϊκισμό».

Δεν πτωχεύει ο Δήμος
Την πεποίθηση του πως ο δήμος Ξάνθης δεν πρόκειται να πτωχεύσει εξέφρασε στην ίδια εκπομπή ο κος Μπένης, τονίζοντας πως υπάρχουν αρκετές καθυστερήσεις από πλευράς πολιτείας που έχουν προκαλέσει σύγχυση στα οικονομικά του δήμου, ωστόσο αυτό είναι γενικό φαινόμενο και δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του δήμου Ξάνθης. «Τα χρέη του δήμου δεν ξεπερνάνε τα 2 – 2,5 εκατομμύρια. Αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε δήμος της χώρας από την έλλειψη κυβερνητικών πόρων» ανέφερε ο κος Μπένης για να συμπληρώσει πως «ο δήμος πέρασε μια 4ετια πάρα πολύ καλή όσον αναφορά τη χρηματοδότηση, για αυτό έγιναν όλα αυτά τα έργα και βοηθούσε τόσο κόσμο. Εμείς σήμερα δεν μπορούμε να δυστυχώς να βοηθήσουμε, γιατί δεν υπάρχει τίποτα». 

Όπως προκύπτει από την τοποθέτηση του κ. Μπένη το βασικό πρόβλημα το αντιμετωπίζουν οι δομές πρόνοιας του δήμου, λόγω των καθυστερήσεων στην καταβολή των επιδομάτων από πλευράς πολιτείας. «Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι και το Υπουργείο δεν είναι ότι τα έχει και τα κρατάει, αλλά και αυτό δυσκολεύεται πάρα πολύ» τόνισε ο κος Μπένης εξηγώντας τις καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων, προσθέτοντας βέβαια πως σαν πόλη «ξεπερνάμε τα 11,5 εκατομμύρια τον χρόνο για τα προνομιακά επιδόματα. Το να κάτσω εγώ στον κάθε ένα να του πω ότι δεν φταίω εγώ ή το Υπουργείο δεν έχει κανένα νόημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια