GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προβλήματα στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης

    Με θέμα τα προβλήματα στην Αστυνομική Διεύθυνση της Ξάνθης ο κ. Αλέκος Κοντός, Βουλευτής Ξάνθης της Ν.Δ. κατέθεσε ερώτησε στον Υπουργό Π...

    Με θέμα τα προβλήματα στην Αστυνομική Διεύθυνση της Ξάνθης ο κ. Αλέκος Κοντός, Βουλευτής Ξάνθης της Ν.Δ. κατέθεσε ερώτησε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χ. Παπουτσή, επισημαίνοντας πως «Η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, σύμφωνα με έγγραφα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ξάνθης, αντιμετωπίζει πολλά και έντονα προβλήματα τόσο από την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού που δεν επιτρέπει την σωστή και ασφαλή λειτουργία της όσο και από τη μη εφαρμογή του Π.Δ.45/2008 περί μέτρων υγιεινής και ασφαλείας του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και κατ επέκταση των κρατουμένων και του Π.Δ. 394/3.12.2001 περί του χρόνου εργασίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

   Ενδεικτικά αναφέρω ότι στην Διεύθυνση Τροχαίας καθίσταται εμφανής πλέον η απουσία του ανθρώπινου δυναμικού αφού ήδη εδώ και ένα χρόνο τα περιπολικά δεν είναι πλήρως επανδρωμένα και αντί των προβλεπομένων σύμφωνα με τον κανονισμό δύο ατόμων ως πλήρωμα του περιπολικού επιβαίνει μόνο ένας αστυνομικός, ενώ στο Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης το τελευταίο διάστημα δεν επαρκούν τα άτομα για εποχούμενη περιπολία. Με βάση τις οργανικές θέσεις οι ελλείψεις ανέρχονται σε 70 άτομα σε σχέση με την προβλεπόμενη δύναμη.

   Η κατάσταση στα κρατητήρια είναι τραγική. Σε χώρο όπου προβλέπονται 32 άτομα στοιβάζονται πολύ περισσότερα τα οποία παραμένουν ακόμα και για χρονικό διάστημα το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ το προβλεπόμενο. Οι κανόνες υγιεινής δεν τηρούνται με αποτέλεσμα να εκτίθενται σε κινδύνους τόσο το προσωπικό όσο και οι κρατούμενοι. Παραλαμβάνονται κρατούμενοι χωρίς ιατρικές εξετάσεις και μάλιστα αποδεικνύεται εκ των υστέρων ότι είναι φορείς ασθενειών όπως πρόσφατα που κρατούμενος απεδείχθη ότι είχε ηπατίτιδα.

    Επισημαίνω δε ότι στα ίδια κρατητήρια μαζί με τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών, τους βιαστές, τους παράνομους αλλοδαπούς οδηγούνται καθημερινά με την αυτόφωρη διαδικασία δεκάδες ξανθιώτες επαγγελματίες – οικογενειάρχες για ένα απλό πλημμέλημα και για απλές παραβάσεις με αποτέλεσμα να  κινδυνεύει η υγεία τόσο η δική τους όσο και των οικογενειών τους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Πότε προβλέπεται να υπάρξει ενίσχυση σε προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, πέραν των 3 ατόμων που θα τοποθετούν με τις τακτικές μεταθέσεις του καλοκαιριού;

2. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την ασφάλεια και υγιεινή του προσωπικού;

3. Πότε προβλέπεται να αλλάξουν οι συνθήκες κράτησης και με ποια συγκεκριμένα μέτρα ώστε να προστατεύονται πλήρως τόσο οι αστυνομικοί  όσο και οι κρατούμενοι ;»

Δεν υπάρχουν σχόλια