GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



«Θα ζητήσω διαχειριστικό και ταμειακό έλεγχο στην Αναπτυξιακή & το Κ.Ε.Κ.»

Αυτά δήλωσε ο Πασχάλης Λύρατζης στην πρωινή εκπομπή του Ρ/Σ Ξάνθη FM100 «Φυσικά και θα ζητήσω πλήρη διαχειριστικό και ταμειακό έλεγχο(sic)...

Αυτά δήλωσε ο Πασχάλης Λύρατζης στην πρωινή εκπομπή του Ρ/Σ Ξάνθη FM100

«Φυσικά και θα ζητήσω πλήρη διαχειριστικό και ταμειακό έλεγχο(sic). Ήδη ο Δήμος έχει στείλει ελεγκτή. Εμείς παραλάβαμε συσσωρευμένα χρέη από τις προηγούμενες διοικήσεις και δυστυχώς δεν ζητήσαμε διαχειριστικό έλεγχο τότε» αυτά δήλωσε το πρωί της Παρασκευής (18-02) ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής του Νομού Ξάνθης κ. Πασχάλης Λύρατζης στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα. 

«Τυπικά είμαι ακόμη πρόεδρος της Αναπτυξιακής. Από τις 22 Ιανουαρίου κατέθεσα την παραίτησή μου, η οποία έγινε δεκτή(σ.σ.;) στις 11 Φεβρουαρίου, όταν και συγκλήθηκε διοικητικό συμβούλιο» υπογράμμισε ο κ. Λύρατζης στην ίδια εκπομπή, προσπαθώντας να αποσαφηνίσει τα όσα ακούγονται την τελευταία περίοδο αναφορικά με τη θέση και τον ρόλο του στην Αναπτυξιακή. Ισχυρισμός που δεν επιβεβαιώνετε από άλλα μέλη του Δ.Σ. ενώ δεν υπάρχουν επισήμως υπογεγραμμένα πρακτικά του Δ.Σ.


Με ανακοίνωση “καταπέλτη”, η οποία ήρθε στο φως της  δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι στην «Αναπτυξιακή Νομού Ξάνθης-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ» και στη θυγατρική της με την επωνυμία «ΚΕΚ ΘΡΑΚΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ Μ.ΕΠΕ» για πρώτη φορά «προσπαθούν» να περιφρουρήσουν τις οικονομικές αξιώσεις τους, από δεδουλευμένα στο σύνολό τους, αλλά και τη διάρκεια λειτουργίας των δύο εταιριών. «Εμείς κρινόμαστε για την τριετία αυτή που είμαστε στο τιμόνι της εταιρείας. Το ποιος είναι ο καθένας φαίνεται από τη συμπεριφορά του αλλά και από τα περιουσιακά του στοιχεία. Εγώ είμαι πρόθυμος να δεχτώ έλεγχο για να δει όποιος θέλει τα περιουσιακά μου στοιχεία» επισήμανε ο κ. Λύρατζης, απαντώντας εμμέσως στην επιστολή των υπαλλήλων της Αναπτυξιακής.

Για τους γνωρίζοντες και λιγότερο γνωρίζοντες, οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωση τους σκιαγραφούν και μέμφονται πρωτίστως στον πρόεδρο της «Αναπτυξιακής», κ. Πασχάλη Λύρατζη, ο οποίος άφησε προ πολλού τεχνηέντως να διαρρεύσει σε φιλικά κείμενα σε αυτών μέσα ενημέρωσης, ότι παραιτήθηκε του αξιώματός του ως προέδρου, δημιουργώντας αβεβαιότητα και θολώνοντας, σκόπιμα το τοπίο, ενόψει μάλιστα και των δύο «αναπτυξιακών προγραμμάτων» που ήδη τρέχουν. Ήτοι το «πρόγραμμα εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων» και το Leader, εκβιάζοντας τεχνηέντως τους μετόχους για λύσεις, ευνοϊκές για αυτόν.

Δικαιολογώντας την απόφασή του να παραιτηθεί της θέσης του αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο κ. Λύρατζης τόνισε πως «η πρόταση της παραίτησής μας υπήρχε εδώ και πολύ καιρό για προσωπικούς λόγους από το καλοκαίρι, αλλά έμεινα γιατί δεν έπρεπε να μείνει χωρίς εκπροσώπηση η αναπτυξιακή, υπήρχαν τα προγράμματα που έτρεχαν» συμπληρώνοντας μάλιστα πως «το Leader δεν έχει προκηρυχτεί ακόμη για την Ξάνθη. Ακόμη και σήμερα να προκηρυχθεί θα θέλει 40 μέρες, όποτε και θα έχουν γίνει οι εκλογές και άρα θα υπάρχει και νέα διοίκηση. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι οι εργαζόμενοι δεν εργάζονται πάνω σε αυτό ώστε να είναι έτοιμοι». Βέβαια μέχρι στιγμής η παραίτηση του κ. Λύρατζη δεν έχει οριστικοποιηθεί, καθώς όπως τόνισε ο ίδιος «το πρακτικό συντάσσεται ακόμη και έπειτα θα υπογραφεί από τα μέλη του Δ.Σ. Έως τότε είμαι τυπικά πρόεδρος».

Όπως ανέφερε ο κ. Λύρατζης, μετά τη μετάβαση της αυτοδιοίκησης στην εποχή του «Καλλικράτη» ο ίδιος δεν εκπροσωπεί κανέναν στην Αναπτυξιακή, γεγονός που, όπως ο ίδιος θεωρεί, συνεπάγεται την ανάγκη παραίτησής του. «Εκ νόμου ο εκπρόσωπος της περιφέρειας πρέπει να είναι σύμβουλος, αυτή τη στιγμή εγώ δεν είμαι σύμβουλος της περιφέρειας, επομένως θεωρώ ότι πρέπει να παραιτηθώ των καθηκόντων μου» επισήμανε ο κ. Λύρατζης προσθέτοντας πως «πρωτίστως ο λόγος που δεν παραιτήθηκα πριν τις εκλογές, είναι πως έπρεπε να υπάρχει εκπροσώπηση της εταιρείας στο Leader αλιείας που έληγε στις 23 Δεκεμβρίου, στο οποίο και καταθέσαμε αίτηση. Και να θέλεις να φύγεις κάποια στιγμή, από μια εταιρία σαν την Αναπτυξιακή,  ηθικά πρέπει να μείνεις, γιατί τρέχουν συνεχώς διαδικασίες».

Η επιστολή των εργαζομένων με πολλούς αποδέκτες γράφει: «Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην πορεία της εταιρείας με την επωνυμία «Αναπτυξιακή Νομού Ξάνθης - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ» και την θυγατρική της με την επωνυμία «ΚΕΚ ΘΡΑΚΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ Μ.ΕΠΕ», οι εργαζόμενοι των προαναφερόμενων εταιρειών αισθάνονται πλέον την ανάγκη να ακουστεί επιτέλους και η δική τους φωνή.

Θέλουμε να γνωστοποιήσουμε ότι εργαζόμαστε εδώ και 1,5 χρόνο χωρίς να μας καταβάλλονται τα δεδουλευμένα μας και διαπιστώνουμε εμπράκτως την πλήρη αδιαφορία του Διοικητικού Συμβουλίου για εξεύρεση λύσης. Η υπομονή μας ερμηνεύτηκε ως ανοχή αλλά ο εμπαιγμός και η πίστωση χρόνου που συνεχώς μας ζητούν, κάποια στιγμή πρέπει να λάβουν ένα τέλος.

Επιπλέον η αδιαφορία του Δ.Σ. ενισχύεται και με το γεγονός της αδυναμίας λήψης αποφάσεων που να διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας αλλά και την συμμετοχή της σε διαγωνισμούς για την ανάληψη έργων και την διαχείριση προγραμμάτων. Παρότι το Δ.Σ.  έχει ενημερωθεί κατ’ επανάληψη από εμάς για τις προϋποθέσεις και τις απαιτήσεις συμμετοχής στους άμεσους διαγωνισμούς, με βασικότερη όλων την νόμιμη εκπροσώπηση, εντούτοις σήμερα δεν γνωρίζουμε και ίσως ούτε και οι ίδιοι οι διοικούντες γνωρίζουν, ποιος εκπροσωπεί νόμιμα τις εταιρείες.

Το κίνητρο που μας ώθησε στο να προβούμε στην ενέργεια ευρύτερης ενημέρωσης, αφορά αποκλειστικά αφενός στην αγωνία μας για τη συνέχιση της λειτουργίας των εταιρειών και αφετέρου στην αντιμετώπιση των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων τα οποία βιώνουμε και που οφείλονται στη μη καταβολή των δεδουλευμένων μας.

Να σημειώσουμε ότι  με πρόσφατο έγγραφο έχουμε ενημερώσει τόσο τους μετόχους ΟΤΑ όσο και όλα τα μέλη του Δ.Σ. για τα προαναφερθέντα, χωρίς όμως καμία ανταπόκριση.

Μας λυπεί ιδιαίτερα η απαξίωση και η λειτουργική υποβάθμιση αυτού του αναπτυξιακού εργαλείου, που προκύπτει από τον τρόπο λειτουργίας των διοικητικών της οργάνων, αλλά και η απαξιωτική αντιμετώπιση εκ μέρους των διοικούντων σχετικά με την καταβολή της μισθοδοσίας. Επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματός μας για τις περαιτέρω ενέργειές μας.

Οι Εργαζόμενοι των εταιρειών».

Η υπόθεση «Αναπτυξιακή» όπως τη διαχειρίζεται έως τώρα ο κ. Λύρατζης και οι αποφάσεις που πήρε το τελευταίο διάστημα απασχολούν την κοινή γνώμη ενώ πληροφορίες των τελευταίων ωρών θέλουν να υπάρχουν εκροές αρκετών χιλιάδων ευρώ χωρίς να υπάρχουν οι αντίστοιχες εγγραφές στα βιβλία των δύο εταιρειών που προεδρεύει ο κος Λύρατζης, πυκνώνοντας τα ήδη υπάρχοντα μαύρα σύννεφα που ζώνουν μετόχους και τα άλλα μέλη του Δ. Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια